Tiyatro Köprüsü Ukraynalılara da uzandı

Hamburg’da 5. Tiyatro Köprüsü Festivali açılışında konuşan festivalin organizatörü ve Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay, savaştan kaçarak Hamburg’a sığınan iki Ukraynalı sanatçıya kadro açtıklarını söyledi.

Hamburg 13.05.2022 00:59:00 0
Tiyatro Köprüsü Ukraynalılara da uzandı
Almanya’nın liman kenti Hamburg’da düzenlenen 5. Tiyatro Köprüsü Festivali, sadece davetlilere açık olan tanınmış kabareci Özgür Cebe’nin gösterisiyle başladı.
Kentteki Mut Tiyatrosu tarafından, Hamburg Kültür Bakanlığının desteğiyle düzenlenen festivalin açılışında, misafirlere önce Turan Vurgun (kanun) - Eda And (piyano) ikilisinin müziği sunuldu. Ardından Hamburg Kültür Bakanlığı yetkilisi Laura-Helen Rüge ve Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay kısa birer konuşma yaptılar. Rüge, Ukrayna’da yaşanan savaşın kültür yaşamını da derinden etkilediğini ifade ederek, Mut Tiyatrosu bu saldırı savaşına karşı kesin tavır alan ve Ukrayna ile dayanışma gösteren alan ilk kültür kurumlarından olduğunu kaydetti. Rüge, festivale başarılar dilerken, bu kez kadın sanatçıların ağırlıkla olmasından duyduğu sevinci dile getirerek, “Festivalde özellikle İstanbul’dan gelen ve kadınların oluşan ‘Moria’ grubunu mutlaka izlemek istiyorum” dedi.
 

İki Ukraynalı sanatçı Mut Tiyatrosu kadrosunda

 

Mahmut Canbay, konuşmasında tiyatro dünyasının hep barış ve demokrasiden yana olduğunun altını çizerek, “Ukrayna’ya düzenlenen saldırı savaşını kınıyoruz. Tiyatro sahnesinde söylenen her kelime, yapılan her hareket, barış içindir, en azından barışa umuttur” dedi. Canbay, ülkelerine dayatılan savaştan kaçarak Hamburg’a sığınan iki Ukraynalı sanatçıyı, dayanışma projesi kapsamında kadroya aldıkları söyledi.
Canbay, ayrıca bir süredir ortak çalışmalar yaptıkları İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü ile sıkı bir çalışma içine gireceklerini de, davetlilere duyurdu.
 
Özgür Cebe radikalleri hicivledi
 
Konuşmalardan sonra Almanya’nın tanınan komedyenlerinden Özgür Cebe sahne aldı. Bonn’da yaşayan Cebe, toplumun çok farklı kesimlerindeki radikalleri iğnelediği stand up gösterisiyle, göçmen kökenlilerin ve Almanların karşılıklı ön yargılarını da şovunda konu etti.
Aralarında iact Tiyatro Akademisi Öğretim Üyesi Johannes Schaefer, Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri Filiz Demirel, Ali Şimşek ve Güngör Yılmaz’ın da bulunduğu davetliler program sonrası verilen yemekte, sanat ve siyaset hakkında sohbet etme imkanı buldular.
Festival 21 Mayıs’a kadar sürecek.

Berlin'de "Gazze'de soykırımı durdurun" çağrısıyla barış gösterisi yapıldı

Bayern Münih sahasında Hamburg'a karşı rahat kazandı

Meta’ya Almanya’da Toplu Dava: Kullanıcı Verileri Tehlikede mi?

Almanya'da Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanlığına atanan Jaeger göreve başladı

Almanya’da AfD’li milletvekili Maximilian Krah'ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü İçin Başvurular Başladı

Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Menekşe Korosuna Ziyaret

Almanya’da Öldürülen Gülay U.’nun Baş Şüphelisi Gökan Eryener Her Yerde Aranıyor

Steilshoop’ta Sağlık Hizmetleri Çöküşün Eşiğinde: Sol Parti’den MVZ Talebi

Kasayı Çalamadılar, 35 Bin Euro’luk Hasar Bıraktılar

Ulrike Kloiber Yeniden Senato Koordinatörü Seçildi

Eşit Haklar, Eşit Fırsatlar: Hamburg’da Yatay Antidiskriminasyon Bürosu Açıldı

Hamburg Parlamentosu 10. Kez Toplanıyor

Hamburg’da Tekstilde Döngüsel Ekonomi İçin Yeni Adım: “A-Gain Guide” Başladı

11 Eylül’de Ulusal Uyarı Günü: Hamburg’da Sirenler Çalacak

Okullar Açılıyor: Polis Velileri ve Sürücüleri Uyardı

“Bir Asırlık Eğitim Yolculuğu: Hamburg’da Öğretmen Yetiştirmenin 100 Yılı”

Tartışmalı Başkonsolos Nihayet Gitti

Almanya'da bir grup anne, hükümete İsrail'e karşı harekete geçme çağrısı yaptı

Anket: Almanya'nın Saksonya-Anhalt eyaletinde aşırı sağcı AfD Partisi açık ara önde

Hamburg’da 12 Ekim’de Çifte Referandum: Bildirimler Postayla Gönderiliyor

Hamburg’da Anlamlı Sergi: Anayasayı Korumada 75 Yıl

Münih’li Hekim Dr. Elif Duygu Cındık-Herbrüggen, 2025 Yılı Hekim Ödülüne Aday

Schutzbrief24 Sigorta Taleplerini Ödemiyor

Hamburg’dan Yenilikçi Şirketlere Destek

Hamburg Yüksek İdare Mahkemesi’nden Katılım Payı Kararı

Joker English 3. Yılını Kutladı ve Uluslararası Ödülle Taçlandırıldı

Hannover Hauptbahnhof: Deutsche Bahn gibt grünes Licht für zweite Personenquerung

Munich Fabric Start Fuarı’na Türkiye’den 138 Firma Katıldı

Görev Değişikliği Bremen’de: Çalışma Devlet Sekreterliği’ne Dr. Isenberg Atandı

Yükleniyor

Berlin'de "Gazze'de soykırımı durdurun" çağrısıyla barış gösterisi yapıldı

Bayern Münih sahasında Hamburg'a karşı rahat kazandı

Meta’ya Almanya’da Toplu Dava: Kullanıcı Verileri Tehlikede mi?

Almanya'da Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanlığına atanan Jaeger göreve başladı

Almanya’da AfD’li milletvekili Maximilian Krah'ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü İçin Başvurular Başladı

  • Pazar 32.8 ° / 21.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 34.1 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Salı 32.7 ° / 21.4 ° Güneşli