Tiyatro Köprüsü Ukraynalılara da uzandı

Hamburg’da 5. Tiyatro Köprüsü Festivali açılışında konuşan festivalin organizatörü ve Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay, savaştan kaçarak Hamburg’a sığınan iki Ukraynalı sanatçıya kadro açtıklarını söyledi.

Hamburg 13.05.2022 00:59:00 0
Tiyatro Köprüsü Ukraynalılara da uzandı
Almanya’nın liman kenti Hamburg’da düzenlenen 5. Tiyatro Köprüsü Festivali, sadece davetlilere açık olan tanınmış kabareci Özgür Cebe’nin gösterisiyle başladı.
Kentteki Mut Tiyatrosu tarafından, Hamburg Kültür Bakanlığının desteğiyle düzenlenen festivalin açılışında, misafirlere önce Turan Vurgun (kanun) - Eda And (piyano) ikilisinin müziği sunuldu. Ardından Hamburg Kültür Bakanlığı yetkilisi Laura-Helen Rüge ve Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay kısa birer konuşma yaptılar. Rüge, Ukrayna’da yaşanan savaşın kültür yaşamını da derinden etkilediğini ifade ederek, Mut Tiyatrosu bu saldırı savaşına karşı kesin tavır alan ve Ukrayna ile dayanışma gösteren alan ilk kültür kurumlarından olduğunu kaydetti. Rüge, festivale başarılar dilerken, bu kez kadın sanatçıların ağırlıkla olmasından duyduğu sevinci dile getirerek, “Festivalde özellikle İstanbul’dan gelen ve kadınların oluşan ‘Moria’ grubunu mutlaka izlemek istiyorum” dedi.
 

İki Ukraynalı sanatçı Mut Tiyatrosu kadrosunda

 

Mahmut Canbay, konuşmasında tiyatro dünyasının hep barış ve demokrasiden yana olduğunun altını çizerek, “Ukrayna’ya düzenlenen saldırı savaşını kınıyoruz. Tiyatro sahnesinde söylenen her kelime, yapılan her hareket, barış içindir, en azından barışa umuttur” dedi. Canbay, ülkelerine dayatılan savaştan kaçarak Hamburg’a sığınan iki Ukraynalı sanatçıyı, dayanışma projesi kapsamında kadroya aldıkları söyledi.
Canbay, ayrıca bir süredir ortak çalışmalar yaptıkları İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü ile sıkı bir çalışma içine gireceklerini de, davetlilere duyurdu.
 
Özgür Cebe radikalleri hicivledi
 
Konuşmalardan sonra Almanya’nın tanınan komedyenlerinden Özgür Cebe sahne aldı. Bonn’da yaşayan Cebe, toplumun çok farklı kesimlerindeki radikalleri iğnelediği stand up gösterisiyle, göçmen kökenlilerin ve Almanların karşılıklı ön yargılarını da şovunda konu etti.
Aralarında iact Tiyatro Akademisi Öğretim Üyesi Johannes Schaefer, Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri Filiz Demirel, Ali Şimşek ve Güngör Yılmaz’ın da bulunduğu davetliler program sonrası verilen yemekte, sanat ve siyaset hakkında sohbet etme imkanı buldular.
Festival 21 Mayıs’a kadar sürecek.

Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması

Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.

Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor

Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın

Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor

Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı

Bremerhaven’de üç okula “Tüketici Okulu” ödülü

Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda

Hamburg, kruvaziyerde zirveyi bırakmıyor: 1,4 milyon yolcuya ulaştı

Hamburg için olimpiyat hamlesi: “Daha yeşil bir gelecek mümkün”

Hamburg Neustadt’taki “Pik As” yeniden açılıyor

13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması

Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor

Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı

Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi

SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor

LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında

Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı

Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi

Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor

Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek

Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu

Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek

Yükleniyor

loading

Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması

Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.

Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor

Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın

Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor

Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı

  • Cuma 9.4 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 11.2 ° / 7.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 10.9 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu