Tarih: 27.11.2021 01:22

TGH’de istifa depremi sürüyor: HAAK-KOOP da ayrıldı

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Türk Toplumu (TGH) bünyesinde yer alan kuruluşların istifaları arka arkaya geliyor.
Dün demokratik çizgiden kaymakla itham ettiği TGH’den ayrılan Hamburg Demokrat Çorumlular Platformu’nun ardından bugün de Hamburg Anadolu Alevileri Kooperatifi (HAAK-KOOP) TGH bünyesinden ayrıldığını açıkladı.
HAAK-KOOP’tan yapılan yazılı açıklamada, “Bizler, HAAK-KOOP olarak 2000’li yılların başından beri üyesi olduğumuz Hamburg Türk Toplumunun son yıllardaki demokratik olmayan girişim ve çalışmalarının, barış ve kardeşlikten yana olan bizleri üzdüğünü yaşayarak görmüş bulunuyoruz.” vurgusu yapıldı. 
“Zulme sessiz kalıyor”
Açıklamada, TGH’nin Türkiye’deki siyasi iktidarın her türlü baskı ve zulmüne karşı sessiz kaldığı, muhalif olan tüm gruplara adaletsizce davranan, çeşitli bahanelerle insanları hapiste tutan bir zihniyetin Avrupa örgütlenmesi ile ortak çalışmalar yaptığı ifade edildi.
“Kuruluş ilkesine aykırı yapılanmalar bizleri rahatsız etmiştir”
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine aykırı çalışmalar içerisinde olan, bu çalışmaları alenen yapan kurumların Hamburg Türk Toplumu içerisinde yapılanmaları bizleri rahatsız etmiştir.” sözlerinin yer aldığı açıklamada “Bizler, yukarda saydığımız ve daha yazmadığımız sebeplerden dolayı HAAK-KOOP Yönetim Kurulu olarak daha önce alınmış bir Genel Kurulu kararı ile Hamburg Türk Toplumu üyeliğinden istifa ediyoruz. Tüm Hamburg kamuoyuna duyurur, bilgilerinize arz ederiz.” denildi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —