Tarih: 11.11.2021 21:11

StiftungsSaal’dan aşı kampanyasına destek

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg’un tanınmış düğün salonlarından StiftungsSaal’ın menajeri Canan Serpil, Hamburg Eyaleti Almanya Sosyal Demokrat (SPD) Milletvekili Ali Şimşek tarafından düzenlenen aşı kampanyasına destek verdiklerini belirtti.
Almanya Sağlık Bakanlığının onay verdiği aşı kampanyasına katılacak kişi sayısının 5 yüz ile sınırlandırıldığını aktaran Serpil “Düğün salonu olarak koronavirüs pandemisi döneminde en çok zarar gören işletmeler arasındaydık. Bu nedenle aşı olmayanların aşılanması kararı aldık. Böylelikle önümüzü daha rahat görebileceğiz.” ifadelerini kullandı.
Bugüne kadar yüze yakın kişinin kampanyaya katılım gösterdiğini vurgulayan Serpil, ikinci kampanyanın 1 Aralık tarihinde düzenleneceğini bildirdi. Gelecek yıl için de yedi sekiz konser planladıklarını ileten Serpil, ayrıntılı bilgileri yılbaşı etkinliğinden sonra aktaracaklarını söyledi.

Geniş etkinlik programı
Düğün salonlarının gastronomi kanunlarına tabii olduğunu ifade eden Serpil, düğün salonlarının yaz aylarında 750 kişilik kapasiteyle koronavirüs pandemisi kuralları çerçevesinde hizmet verdiğini belirtti. Serpil, kış aylarında da temiz hava sağlayan havalandırma sistemiyle kapalı salonlarda konukları ağırlayacaklarını kaydetti. Pandeminin Almanya’yı etkilediği ilk üç ay içerisinde, ülke içindeki düğün salonları ve restoranlarla birlikte kapandıklarını dile getiren Serpil “Konserler, toplantılar, gala geceleri düzenliyoruz. Cenaze yemekleri veriyoruz. Yılbaşı programımız var. Planlarımızı, projelerimizi yaptık. Büyük çekilişler yapacağız.” şeklinde konuştu.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —