Tarih: 28.12.2012 05:14

Soner Yalçın tahliye edildi

Facebook Twitter Linked-in

 
Odatv" davası kapsamında tutuklu yargılanan gazeteci Soner Yalçın hakkında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı verilmesinin ardından Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda saat 20.30'da serbest bırakıldı.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Soner Yalçın oy çokluğu ile tahliye edildi. Üye hakim tahliye edilmemesi yönünde muhalefet şerhi koydu. Tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliye edilen Yalçın'a yurt dışı çıkış yasağı ve her hafta karakola giderek imza şartı getirildi. Mahkeme, Soner Yalçın'ın talebini yerinde bularak tahliyesine karar verdi. 
Yakınları mahkeme kakarının ardından Yalçın'a sevgi gösterisinde bulundu. Yalçın'ı yaklaşık 100 kişilik bir grup karşıladı. Alkış ve tezahüratlar eşliğinde aracına binen Yalçın içeride kalan gazetecilerin de tahliye edilmesi bizleri mutlu eder dedi.
Silivri Ceza İnfaz Kurumu önünde CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Gazeteci Ayşenur Arslan, Gazeteci Barış Pehlivan, oğlu Aren Soner Yalçın ve sevenleri karşıladı.
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, tahliye sevindiğini belirtti. Cihaner, "Açılmaması gereken bir davaydı. İddianameye konu olmaması gereken bir davaydı. Halen Türkiye'de 70 üzerinde gazeteci tutuklu bulunuyor. Her şeye rağmen bir kişinin haksız yere tutukluluğunun sona ermesi iyiye işarettir. Sadece Odatv davasında değil, Ergenekon davasında KCK davasında haksız yere tutuklu olduğuna inandığım gazeteciler var." dedi.
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de tahliye kararını çok gecikmiş bir karar olarak değerlendirdi. Köse, "Davanın başında takipsizlik kararının verilmesi gerekiyordu. Özellikle böyle siyasi yargılamalarda tutukluluğun en son düşünülecek şey olması gerekir." şeklinde konuştu.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —