Tarih: 30.10.2022 21:15

Solingen Kahramanı Mevlüde Genç aramızdan ayrıldı

Facebook Twitter Linked-in

Solingen kentinde, 29 Mayıs 1993 tarihinde, dört ırkçı katilin kundaklaması sonucu kızları, torunları ve yeğenini kaybeden 79 yaşındaki Mevlüde Genç hayata gözlerini yumdu.
Genç, ırkçılıkla mücadelede gösterdiği cesareti ve hoşgörüsü sonucunda Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christan Wulff tarafından kahraman olarak nitelendirilmişti.
Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Eski Başbakanı Armin Laschet ise onun için “Onun isminin sonsuza kadar yaşamasını istiyoruz.” vurgusu yapmıştı. 

Birçok ödül sahibi

Başarılı dernekleri ödüllendirmek için adına madalya basılan Genç, yaptığı barış çağrılarıyla Almanya’da birçok ödül almıştı.
Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı ve Uluslararası Cesaret Ödülü gibi ödüllere sahip olan Genç, mayıs ayında Mevlüde Genç Madalyası Ödül Töreni’nde şunları söylemişti: “Acı benim acım, ölene kadar devam edecek ancak iyi olalım, birbirimize sevgi, saygı gösterelim, birbirimizi incitmeyelim. Yerli yabancı demeyelim, biz bu ülkenin parçasıyız.”

Her yıl anma etkinliği düzenleniyor

Solingen’deki ırkçı kundaklamanın gerçekleştiği 29 Mayıs tarihinde, Almanya’da her sene ırkçılık kurbanlarının anılması için etkinlikler düzenleniyor.





 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —