Tarih: 20.05.2015 14:56

Sibel Can Mutlu Kaya'yı ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

Şarkıcı Sibel Can, bir televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'nın önceki gün Ergani ilçesindeki evinde silahlı saldırıya uğramasına ilişkin, "Mutlu için bütün Türkiye gerçekten ağlıyor. Hepimiz çok üzgünüz" dedi.
 
Can, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi süren Kaya'nın ailesi ile görüştü, doktorlarından bilgi aldı, düzenlenen basın toplantısında, Hastane Yöneticisi ve Başhekim Doç. Dr. Hikmet İyem ve Beyin Cerrahisi Uzmanı Ulaş Aktaş ile açıklamalarda bulundu.
 
Saldırının tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü belirten Can, "Mutlu için bütün Türkiye gerçekten ağlıyor. Hepimiz çok üzgünüz. Özellikle ben çok yakinen görüştüğüm için kendisiyle, sadece yarışma kapsamında değil onun dışında da ailece görüştüğümüz için çok derinden üzüntü duyuyorum. 19 yaşında genç kız; masumiyete, güzelliğine, sesine, nefesine yapılan yine saldırı, kadına şiddet ortada" dedi.
 
Kaya'nın sağlık durumunun beklediğinden iyi olduğunu aktaran Can, "Derin üzüntü duyuyorum ama buraya gelirken daha kötü bir tablo bekliyordum. İlk kez ben gördüm yoğun bakımda. Elini tuttum. Yani çok iyi gördüm. Umut ediyorum her şey çok iyi olacak. Ameliyat olmayacak denilmesi bile bizim için büyük bir sevinç ve umut" ifadelerini kullandı. 
 
Hastane Yöneticisi ve Başhekim İyem ise Kaya'nın yoğun bakımda uyutulduğunu söyledi.
 
- "Ameliyatı gerektiren bur durum söz konusu değil"
 
Beyin Cerrahi Uzmanı Ulaş Aktaş da Kaya'nın beynindeki ödemin gerilediğini, ameliyata gerek duyulmayacağını vurguladı.
 
Aktaş, şöyle konuştu:
 
"Hastanemize geldiğinde bilinci kapalıydı. Çekilen tomografisinde ameliyatı gerektiren bir durum söz konusu değildi ancak beyninde yaygın ödem olduğu için uyutuldu. Yaklaşık 55 saattir de uyutuyoruz. Bugün sabah itibarıyla çektiğimiz tomografisinde ödemin belirli ölçüde gerilediğini gördük. Ve hastayı yarın sabahtan itibaren uyandırma sürecine gireceğiz. Uyandırma sürecimiz birkaç gün alabilir. Ameliyatı gerektiren bir durum söz konusu değil."
 
Sibel Can, toplantı sonrası anne Hanım Kaya'yı sarılarak teselli etti ve hastaneden ayrıldı.
 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —