“Şerefi ve namusu varsa tehdit yazımı göstersin, mesleği bırakacağım”

qazetehamburg Genel Yayın Yönetmeni Zafer Özpolat: “Sözümün arkasındayım. Ercan Uzunpınar’ın şerefi ve namusu varsa tehdit yazımı göstersin, basın kartımı yırtacağım. Bu mesleği bırakacağım. Gösteremez çünkü öyle bir tehdit yok.”

Hamburg 20.03.2023 10:50:00 0
“Şerefi ve namusu varsa tehdit yazımı göstersin, mesleği bırakacağım”

 

gazetehamburg doğru ve tarafsız habercilik anlayışını sürdürüyor. Bu nedenle bazı odakların da hedefi hâline geliyor. Bu duruma son bir örnek olarak Ercan Uzunpınar isimli şahsın gazetehamburg Genel Yayın Yönetmeni Zafer Özpolat’a yönelik iftira kampanyası oldu. Bir haftaya yakın süredir gündemi oluşturan iftira kampanyası üzerine Özpolat aşağıdaki açıklamayı kamuoyuyla paylaştı: 

“İftiracı ve Yalancı Ercan Uzunpınar isimli şahsın sosyal medya ve radyolarda gazetehamburg ve şahsıma yönelik attığı iftiralara ve yalanlara buradan en ayrıntılı şekilde cevap vereceğim. Önce olayın gelişiminin nasıl olduğunu anlatayım.

Türkiye’miz büyük bir deprem felaketi yaşadı. Avrupa ve dünyanın çeşitli kentlerinde bulunan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, yardım için âdeta seferber olarak ülkemize destek kampanyası düzenledi. Türkiye Gazetesi Eski Sahibi Merhum Enver Ören’in oğlunun patronu olduğu Post gazetesi Hamburg Temsilcisi Erdal Altuntaş, 8 Şubat Çarşamba günü Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) binasında internet üzerinden canlı yayın yaptı. Kampanyada mikrofonu eline alan Uzunpınar Almanca konuşarak ‘Ben şahıs olarak 80 bin euro, firmam adına da 10 bin euro olmak üzere toplam 90 bin euro yardım yapacağım.’ dedi. 

Konuşmayla ilgili olarak şu linke tıklayabilirsiniz: https://fb.watch/iIErjP0Ury/

90 bin eroluk bağış haberdir. Ayrıca bu sözü söyleyen, sıradan bir insan değil, Hamburg camiasının yakından tanıdığı bir iş insanı olan Ercan Uzunpınar. 
Biz de gazetehamburg olarak Hamburglu iş adamının bu yardımını anlamlı bulduğumuzdan haber yaptık. 

Haberimizle ilgili link ise şu: 

https://www.gazetehamburg.com/haber/ercan-uzunpinar-dan-90-bin-euro-bagis-45838.html

Bu haberden sonra şahsıma ve gazeteye çok sayıda mesaj geldi.
Biz de gelen mesajlar üzerine yardımın muhatabı olan Ercan Uzunpınar’a Messenger üzerinden yardımı yapıp yapmadığını sorduk.

 



“Sizi cumhurbaşkanına ve Hamburg başkonsolosluğuna şikâyet edeceğim”

Gazeteci sorar ama gazeteci sorgulamaz. Sormak ile sorgulamak faklıdır. Sormayan gazeteci, gazeteci değildir. Biz de herkesin sorduğu hatta Murat Kaplan’ın ‘Ben de sordum.’ dediği ‘O gün canlı yayında vaat ettiğiniz yardımı yaptınız mı?’ sorusunu Uzunpınar’a yönlendirdik.  

Aslında biz Ercan Uzunpınar’dan ‘Yatırdım.’ veya ‘Yatırmadım.’ yanıtını vermesini, yatırmadıysa gerekçesini açıklamasını ya da Türkiye’ye doğrudan yardım yaptığını söylemesini bekliyorduk. 

Uzunpınar ise bana Messenger üzerinden Biz kendi yardımlarımızı kendimiz dağıtıyoruz. Başta söylemiştim. Herhangi bir kuruma değil, oluşturulacak bir çalışma grubu ile dağıtılırsa ben veririm. Bunu açık olarak bildirdim.’ yanıtını verdi.

Buna ek olarak bizi Cumhurbaşkanlığı ve Hamburg Başkonsolosluğu’na şikâyet etmekle tehdit etti. 

 

Uzunpınar’ın yalanları

 

Uzunpınar, 13 Mart 2023 tarihinde Anılar Fm canlı yayınına bağlanarak bana ve gazetehamburg’a sosyal medya üzerinden yaptığı tehdidi ve hakareti tekrarladı ve TGH’nin açtığı kampanyaya yardım yapmadığını, gümrüğe bildirim yaptığını ve 94 bin euroyu Türkiye’ye giderek dağıttığını söyledi. TGH Başkanı Murat Kaplan, TGH Yöneticisi Şuayip Karakuş ve Ali Kurtuldu’nun da kendisinin yaptığı yardımdan haberdar olduğunu aktardı. 

Kaplan, Karakuş ve Kurtuldu, yaptığımız görüşmede kendilerine belge veya banka dekontu gönderilmediğini bildirdi. 

Kurtuldu ‘Zafer Bey, Ercan Uzunpınar, bize herhangi bir dekont ve belge göndermedi. Sadece bize ‘Ben orada bu parayı yardım olarak söz verdim. Yatırdım, dekontu size göndereceğim.’ dedi. Şimdi de Türkiye’de dağıttığını söylüyor. Artık dekontu göndermesine gerek yok.’ diye konuştu. 


Şuayip Karakuş ise ‘O gün, o kampanyada Ercan Uzunpınar, 90 bin euro yatıracağını söyledi. Şimdi de Türkiye’ye götürerek kendi dağıttığını söylüyor. Kendi yardımını kendin dağıtacaktın madem niye orada söz verdin? Bana dağıttığı paranın dekontunu göndermedi. Göndermesine gerek yok. Kendisi gitmiş, orada dağıttığını söylüyor. Bizim kampanyada söz verdi ise bizim o gün belirtilen hesaba yatırmamışsa onun sorunu.’ ifadelerini kullandı. 

Bir TGH yöneticisi (İsmini kullanmamı istemedi) ' Ercan Uzunpınar o gün orada belirttiği meblağı yatıracağını söyledi. Şimdi kalkmış ben götürdüm orada elimle dağıttım. Diyor

Kardeşim madem elinle gidip dağıtacaktın. Niye kalkıp açılan kampanya hesabına para yatıracağım. Diyorsun 

Sizde bizde doğal olarak bu parayı sorduk. sormak ne zamandan bu yana suç. Para onun istediği yere yardım eder. Ama buraya gelerek kampanyanıza bende 90 bin Euro yardım edeceğim. Sonrada kıvırmak başka '

TGH toplantısında kampanyaya para yatıracağını söyleyen Ercan Uzunpınar’a şunları söylemek gerekiyor: ‘Kendin yardım götürüp dağıtacaktın madem niye o canlı yayında 90 bin euro sözü verdin? Biz sana oraya götürdüğün yardımı sormadık. Para, senin paran, istediğini yaparsın. Bizim sorumuz, o kampanyaya eline mikrofon alarak söylediğin paranın yatırıp yatırılmamasıydı.’



Radyo konuşmasında tehdit ve reklam yalanı

Bu Yalancı ve İftiracı Ercan Uzunpınar adlı şahıs, Kazım Korkmaz’ın sunuculuğunu yaptığı Merhaba Hamburg radyosuna bağlanarak benim kendisini tehdit ettiğimi söylemiş.

Ben de işlerim dolayısıyla doğrusu dinlemediğim radyonun linkini Kazım Korkmaz’dan istedim. Şok yaşadım. Yayında Uzunpınar’ı reklam vermesiyle ilgili tehdit ettiğim söyleniyordu. Hayatımda kimseyi ‘Bana reklam vermedin, haberini yaparım.’ diye tehdit etmedim. Eğer benim böyle bir tehdit yazımı gösterirse inanın, bu mesleği bırakacağım.

Reklam isteme tarihi 17 Aralık 2021

Telefon görüşme tarihi 13 Nisan 2022

 

Gazeteler gelir kaynakları reklamlardır. Bizim de tanıdığımız bazı iş insanlarından reklam istediğimiz doğrudur. Ercan Uzunpınar’dan 17 Aralık 2021 tarihinde yeni yıl tebriği reklamını Whatsaap üzerinden istedim. Kendisiyle en son telefon görüşmem 13 Nisan 2022. Bu tarihten sonra hiçbir telefon görüşmesi yapmadım. Eğer bunun dışında elinde belge varsa, göstermezse namerttir.

 

‘Şerefin, namusun varsa tehdit yazımı göster’

Ben bu tehdit yalanını, 13 Mart 2023 günü Rıza Atamtürk’ün sunduğu Anılar Fm radyosuna telefon bağlantısı yaparak taşıdım ve aynen şu ifadeleri kullandım:

‘Eğer ben onu onun söylediği ifadelerle onu tehdit etmişsem bir tek tehdit yazımı göstersin, basın kartımı yırtacağım. Bu mesleği bırakacağım.’


Hâlen bu tehdit yazımı bekliyorum. Sözümün arkasındayım. Ercan Uzunpınar’ın şerefi ve namusu varsa tehdit yazımı göstersin, basın kartımı yırtacağım. Bu mesleği bırakacağım. Gösteremez çünkü öyle bir tehdit yok. Aklı sıra beni ve gazetemi itibarsızlaştıracak. Yalan ve iftiralarla bize saldırarak haklı çıkacak. Yok, öyle bir dünya.

Mesut Sipahi’ye gönderdiği dekontu hemen silmiş

Uzunpınar sosyal medya yorumunda Hamburg’un tanınmış simalarından Mesut Sipahi’ye belge ve dekont gönderdiğini söyledi. Hemen Mesut Sipahi’yi aradım. Sipahi’nin cevabı
Zafer Bey, bir şeyler gönderdi ama iyi inceleyemedim. Hemen bana gönderdiğini silmiş. Aklımda sadece 97 bin euro gibi bir rakam gördüm. İyi baktım desem yalan olur çünkü silmiş.Ben şunu anlamıyorum.Sözün verildiği yer TGH'nın açmış olduğu kampanya. Orada yatıracağım demişse başka ,elimle kendim dağıtacağım demek başka ’ 

Konu onun Türkiye’ye gidip yardım etmesi değil zaten konu, o kampanyada verdiği 90 bin euro sözünü tutmaması. 

Gazetecinin organizasyonu ile basın açıklaması

Bu Yalancı ve İftiracı Ercan Uzunpınar, yanında taşıdığı, daha önce bizim hakkımızda yalan habere imza atmış Erdal Altuntaş isimli gazetecinin organizasyonu ile basın açıklaması yaptı. 
Bu Erdal Altuntaş adlı gazeteci, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) ve bazı sivil toplum kuruluşlarının deprem organizasyonunda dernekleri birbirine düşürmüştü. Bu gazeteci şahıs, hazırda bekler gibi bizimle ilgili sorun nerede yaşanırsa hazırda bekler gibi organizasyonlarda yer alıyor. Yine yer aldı. Tek taraflı kaynağa dayandıran bir habere sayfasında yer vermiş.
Haberinde Yalancı ve İftiracı Ercan Uzunpınar’ın beni kastederek söylediği şu sözü ön plana çıkarmış: ‘Bu gazeteci bana ‘Sen herkese reklam veriyorsun. 250 euro bana reklam ver, bu konuyu kapatalım.’ dedi.’

Tek taraflı gazetecilik yapmayacaksın



Şimdi Ercan Uzunpınar’ın yanında taşıdığı, hakkında ciddi iddialar olan Erdal Altıntaş’a soruyoruz:

‘Bu sözü Zafer Özpolat nerede söylemiş, seni ne zaman aramış, hangi tarihte görüşme yaptınız? Elinde böyle bir yazı, belge var mı? Bizi arayarak “Böyle bir söz söyledin mi?” diye niye sormadınız?’ 


Yalan haber yapmada usta bu arkadaş, daha önce de benim hakkımda yalan habere imza atmıştı. Yine tek taraflı haber yaptı. Merhum Enver Ören’in evinde kalan biri olarak görüşmemizde Mücahid Ören bana Zafer abi, bir daha böyle haber yaparsa bana bildir.’ demişti.

Şimdi ben Post gazetesinde bu yazıyı bekliyorum. 

Bu arkadaş hakkında çeşitli iddialar da var. Üzerinde çalışıyoruz.Bir iş adamından 3000 Euro alarak düğününü tam sayfa haber yapan, bir çok iş adamının haberini para ile yapan Erdal Altuntaş ile Ercan Uzun pınar bizi karıştırıyor.

Bu İftiracı Ercan Uzunpınar daha önce de Mehmet Geyik, Celal Pamukoğlu, Ömer Polat, Durak Demir, Esat Erverdi, Ali Şimşek, Ruhi Özer, Selçuk Han, Murat Kaplan, Kazım Korkmaz, Şahin Almaoğlu  ve en son Kazım Abacı hakkında ‘Elimde belge var.’ diyerek bana haber yaptırmak istedi. Bununla birlikte bir türlü belge getiremeyen bu şahıs, bu kez yalan ve iftiraları ile bizi hedef aldı. Artık bu kişinin bundan sonra yapacağı her türlü hakaret ve iftiraya konuyu hukuk düzlemine taşıdığımız için cevap vermeyeceğiz. 

‘Aman, bu şahsa dikkat edin!’ diyerek herkesi uyarıyoruz.

Bugün bize attığı iftiraları yarın size atabilir. Bizden uyarması.

 

Sevgi ve saygı ile kalın.”


Bundesliga'da şampiyon Bayer Leverkusen!

Hamburg, Kadınların Eşitliğini Destekliyor: 125.000 Euro'luk Yenilikçi Projelerle Güçleniyor

Hamburg'da 1990'lı Yıllarda Göçmenlerin Direnişi" Sergisi Jenfeld-Haus'da Açılıyor

Modacı Özlem Değirmen Bursa’dan dünyaya açılacak

KÖY ENSTİTÜLERİ FİKİR VE KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLIYOR

Cinsel Durgunluk Pandeminin Ardından Geride Kaldı

Informationen und Tipps für Eltern zum Umgang ihrer Kinder mit Alkohol - Polizei und Hansestadt Buxtehude geben jährlichen Elternbrief heraus

Ayvalık Belediyesi, Bayram Tatilinde Yaklaşık 15 Bin Ton Çöp Topladı

Mehmet Yıldız: "Gelir Dağılımını Yeniden Düzenlersek Yoksulluğu Önleyebiliriz"

Hamburg Fenerbahçeliler Derneği'nde Yeniden Mustafa Çömlek Dönemi

St. Pauli Evinde Elversberg'e Takıldı! 3-4

Yazarımız Gülseren Kaya’nın ‘Hayata Dair’ Adlı Kitabı Türkiye’de Kütüphanelerde

Hamburg Rahlstedt’e Lezzet Durağı: KÖZ PİRZOLA Görkemli Açılışla Hizmete Girdi!

Berlin'de Filistin Kongresi ve Gassan Ebu Sitte protesto edildi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden teleferik kazasıyla ilgili açıklama

Yargıtay'dan emeklileri ilgilendiren emsal karar

Hamburg Media School’a Teknolojik Yenilik İçin 500.000 Euro Destek!

Ceza İnfaz Kurumlarında Sağlık Hizmetleri İçin Yeni Dönem Başlıyor!

Münih'te bulunan Türk medya temsilcileri, Başkonsolos Süalp Erdoğan'ın katılımıyla geleneksel bayramlaşma etkinliğini Abant Lokantası'nda düzenledi

Neues Dienstgebäude der Stader Polizei offiziell eingeweiht - erfolgreicher Nachmittag der offenen Tür

"Hartmut Cyriacks Anısına: Aşağı Almanca İçin Yeni Çeviri Ödülü Talebi"

"Hamburg'da Yeni Eğitim-Öğretim Döneminde Öğrencilere Ücretsiz Deutschlandticket Geliyor"

"Hamburg'da Matematik Başarısını Artırmak İçin Yeni Program: 'Matematikte İyi Olabilmek'"

"Miyomlar, Çocuk Sahibi Olma Sürecini Olumsuz Etkiliyor: Her 5 Kadından 1'inde Görülüyor"

Hamburg Finans Merkezinde Fintech Şirketleri 100'ü Aştı: Dijital İnovasyon Artıyor

Hamburg'un Bölgelerinde Halk Günü Düzenlendi: Katılım Kültürü Geleceği Şekillendiriyor

Nach Mord in Hamburg - Öffentlichkeitsfahndung mit Lichtbildern und Auslobung einer Belohnung zur Ergreifung des Tatverdächtigen

Türkiye'yi Gezdiler, Şarkıcı Aradılar: ALBİ Prodüksiyon'dan Yeni Ses Yasemin Demir Sahne Aldı

Almanya'da İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapan sunucu görevden alındı

Bakan Yerlikaya: Bayram tatilinin ilk 4 gününde 26 vatandaşımız hayatını kaybetti

Yükleniyor

Bundesliga'da şampiyon Bayer Leverkusen!

Hamburg, Kadınların Eşitliğini Destekliyor: 125.000 Euro'luk Yenilikçi Projelerle Güçleniyor

Hamburg'da 1990'lı Yıllarda Göçmenlerin Direnişi" Sergisi Jenfeld-Haus'da Açılıyor

Modacı Özlem Değirmen Bursa’dan dünyaya açılacak

KÖY ENSTİTÜLERİ FİKİR VE KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLIYOR

Cinsel Durgunluk Pandeminin Ardından Geride Kaldı

  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli