SEFERİHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK SOSYAL BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARI

Seferihisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Evde Sosyal Destek Birimi ve Sosyal İşler Birimi tarafından son 4 yılda ilçede yüzlerce aileye destek olundu. 

Medya 23.08.2023 12:50:52 0
SEFERİHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK SOSYAL BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARI

Seferihisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Evde Sosyal Destek Birimi ve Sosyal İşler Birimi tarafından son 4 yılda ilçede yüzlerce aileye destek olundu. 

Sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçiren ve bu yöndeki çalışmalarına hız veren Seferihisar Belediyesi; Halk Kart, medikal malzeme, kömür, bebek bezi, sıcak yemek, gıda paketi, evde temizlik ve evde sağlık başta olmak üzere, sağlık hizmetleri ve sosyal yardımlarla Seferihisarlıların dertlerine derman oldu.   

Son 4 yılda Evde Sosyal Destek Birimi ekipleri tarafından 135 hasta ziyareti gerçekleştirilirken; 9 bin 531 adet medikal ürün, 71 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye, 210 vatandaşa ilk yardım kiti ve ilaç saklama kabı verildi. 378 hasta kaydı alınıp, 90 hastanın pansumanı ve tedavisi yapıldı. Bin 443 kez evde temizlik hizmeti verildi. Her yıl Ramazan Bayramı öncesi ilçede bulunan 24 cami mescidi ve cem evi temizlendi. Toplam bin 555 saç ve sakal tıraşı yapıldı. 161 vatandaşın cerrahi yara pansumanı, 22 vatandaşın hastaneye taşıma işlemi gerçekleştirildi. 91 vatandaşa asker çantası verildi. 

Belediyenin Sosyal İşler Birimi de, toplam bin 745 cenazeye pide ve ayran ikramı, 600 cenazeye ikram aracı ile çay, kahve, su ikramı yaptı. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 1416 halk kart sahibine düzenli olarak ödeme gerçekleştirilirken, 700 aileye toplam 81 bin 625 kilogram kömür yardımı, 3097 paket bebek bezi dağıtımı, ihtiyaç sahibi 594 kişiye ise günlük yemek dağıtımı yapıldı. Toplam 5963 tane gıda paketi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 884 kişiye halk market gıda kartı verilirken, 284 aileye zeytinyağı ulaştırıldı. 113 çocuğa bir yıl boyunca beslenme çantası dağıtılırken, halk giyim mağazasından 1010 ihtiyaç sahibi vatandaşa, kıyafet yardımı yapıldı. 350 bebeğe de yeni doğum paketi hediye edildi. Bin 157 kişiye ikinci el beyaz eşya yardımı, Ramazan aylarında ise yaklaşık 50 bin adet iftar yemeği dağıtımı yapıldı. “Bir Tablet, Bir Gelecek” kampanyası ile 300 tablet, ihtiyaç sahibi çocuğa ulaştırıldı.   

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, belediye olarak vatandaşların dertlerine derman olmaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: 

"Sosyal belediyecilik anlayışını Seferihisar’da, her alanda hayata geçiriyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Hiçbir sosyal güvencesi ve geliri olmayan ailelerimize, ‘Halk Kart’la destek olmaya çalışıyoruz. Bebeği, öğrencisi, genci, yaşlısı ilçemizde yaşayan tüm yardıma muhtaç vatandaşlarımızın, sağlığından evde temizliğine, gıda paketinden kıyafetine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Seferihisar’da, hiçbir çocuğun, hiçbir vatandaşın yatağına aç girmemesini sağlamayı hedefliyoruz.”

 

 

 

Borç Tuzağına Dikkat: Inkasso Şirketleri Her Şeyi Yapamaz, Ama Yapan Çok

Hamburg’da Bir İlk: Bahrenfeld’de Psikolojik Rahatsızlığı Olan Kadınlar İçin Özel Yaşam Merkezi Açıldı

Hannover’de Yoksulluk Oranı 2024’te Bir Kez Daha Geriledi

Nürnberg Noel Pazarı’nda Güvenlik Üst Seviyede

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

Mahkeme, Sol Parti’nin Görüşünü Doğruladı: “Verfassungsschutz Sağ Ağı Koruyor” İfadesi Yasaya Uygun

Selin Sayek Böke Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkan Vekilliğine Seçildi

Hamburg-Nord’da Tarih Atölyesi Krizi: Die Linke’den “Kültür Savaşı” Suçlaması

SunExpress’te Üst Düzey Değişim: Marcus Schnabel CEO Koltuğuna Oturuyor

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Yükleniyor

Borç Tuzağına Dikkat: Inkasso Şirketleri Her Şeyi Yapamaz, Ama Yapan Çok

Hamburg’da Bir İlk: Bahrenfeld’de Psikolojik Rahatsızlığı Olan Kadınlar İçin Özel Yaşam Merkezi Açıldı

Hannover’de Yoksulluk Oranı 2024’te Bir Kez Daha Geriledi

Nürnberg Noel Pazarı’nda Güvenlik Üst Seviyede

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

  • Salı 10.2 ° / 4.2 ° false
  • Çarşamba 11.4 ° / 3.7 ° Güneşli
  • Perşembe 11.2 ° / 2.8 ° Güneşli