Tarih: 26.08.2022 22:30

Sanatçı Atamtürker, Bremen’i sanatla buluşturuyor

Facebook Twitter Linked-in


Sanat çevrelerinde Nur Sherie adıyla da bilinen Sanatçı Nur Şerife Atamtürker, Bremen’de sanata katkı yapmayı sürdürüyor.
Sanatçı, Nasr e.v Derneği’nin bünyesinde gerçekleşen Selam Bremen adlı projeyi yöneterek Bremenli kadınların çok farklı bir boyutta şehre bakmayı sağladı.
 

Proje kapsamında, Bremen’in belediye binası, tren istasyonu, feneri ve Caffe Mühle gibi öne çıkan yapılar ziyaret edildi. Bu mekânlarda eskiz yapan katılımcıların çizimleri ilgi gördü.

 
Atamtürker’in tekniği ilgi çekti
 
Nuray Çöpür, Huma Yahşi, Hanna Tanieb, Dunja Ei-Charif, Amany Ei-Agha, Kawther Ahmad ve Betül Top'un katılımıyla Bremen-Hemelingen Bürgerhaus'da gerçekleşen programın ikinci ve üçüncü gününde, Atamtürker, kendine özgün tekniğini katılımcılarla paylaştı. Sanatçının eserlerinde çoğunlukla kabartma yöntemiyle doku sanatını ön plana çıkararak hacme hacim katıp onu altın varaklar ile bezemesi dikkati çekti. Atamtürker, sanat yapmanın öyle fazlaca bir yetenek gerektirmediğini, ondan keyif alan herkesin sanata yönelebileceğini, sanatın sağlığa ve ruha iyi geleceğini belirtti.

 
Nasr eV bünyesinde gerçekleştiren ilk Workshop ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde olmuştu. Bu eğitim de yine çok ilgi çekmiş ve Bremen'in önde gelen gazetelerinden olan Weser Kurier'de yankı bulmuştu.

 

Atamtürker, bir şehri tanımanın şifrelerini de şu mısralarda dile getiriyor:
 
Bir şehre alışmak, onu sevmekten geçer,
onu sevmek ise
onu tanımakla şiir yazmakla onu resme dökmekle başlayabilir.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —