Tarih: 16.09.2020 20:13

SAHTE HESAPLA DOLANDIRILMAYIN!

Facebook Twitter Linked-in

Haber :Metin DURMAZ


Gün geçmiyor ki uluslararası alanda, yeni bir dolandırıcılıkla karşılaşmayalım.
Dünyada dolandırıcılık yöntemine son örneklerden biri, sosyal medya platformu üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu yöntemi ortaya atan ve insanların maddi zarar görmesini sağlayan, bir sosyal medya platformu olan Facebook’ta açılan bir hesap: Chriistina Aguilerra Giftfans.
 
Bu hesap üzerinden tanımadığı Faceboook kullanıcılarına arkadaşlık isteği gönderen ​Giftfans, arkadaşlığı kabul eden kişilere “Sosyal medya üzerinden çeşitli hediyeler kazandınız. Evet, yaptığım Facebook piyangosunda kazanan olarak seçildin, tebrikler. Ödülü almak için lütfen kaydolun, kaydolduktan sonra ödülü alacaksınız. Kaydolmayı bitirdiğinde bana haber ver.” diyerek bir link gönderiyor. Kullanıcıların kredi kart bilgilerini doldurarak linki onaylamasını istiyor.



"VERİLEN LİNKTE NELER VAR?"
 
Giftfans hesabından gönderilen linkle istenilen bilgiler arasında; kredi kartının numarası,  kartın son kullanma tarihi ve kredi kartının en arkasında bulunan üç hanelik ccv kodu bulunuyor. 
 
Facebook’ta Giftfans isimli hesap üzerinden birçok kişinin dolandırıldığı tespit edildi. Giftfans isimli Facebook hesabının sahte olduğu; doğum yeri ve kendisiyle ilgili hiçbir bilginin olmaması ve verilen ikinci linkin başka bir hesaba yönlendirmesiyle anlaşıldı.
 
Aman dikkatli olun! Bu resmin yer aldığı kadın kullanıcıyla kesinlikle sosyal medya üzerinden arkadaşlık kurmayın.
 
İŞTE İNGİLİZCE MESAJ
 
Hello... Congratulations ... you won $ 5,000… Because you already like or share my post .. check my profile .. check out my latest post. register yourself to send your gift.
 
Mesajın Türkçesi şöyle: Merhaba. Tebrikler. 5.000  dolar kazandınız. Çünkü benim gönderimi beğendiğin veya paylaştın. Profilimi kontrol edin. Son gönderime bakın. Hediyenizi göndermek için kendinizi kaydettirin.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —