Tarih: 11.03.2019 22:38

Sağlıklı yaşama 2K 1T dengesi: Kilo, Kan Şekeri ve Tansiyon

Facebook Twitter Linked-in

Her yıl 14 Mart Dünya Böbrek Günü’nde dünyada böbrek sağlığı için önleyici davranışlar, risk faktörleri ve böbrek hastalığı ile nasıl yaşanacağı hakkında farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Hükümetlerin harekete geçmesi ve daha fazla böbrek taramasına yatırım yapması teşvik ediliyor.  
 
Bireysel korunma şart
Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu, böbrek yetmezliği için en iyi sonucu organ naklinin verdiğini, dolayısıyla organ bağışının çok önemli olduğunu söyledi. Tüm bunların toplumsal düzeyde eğitimi, yerel ve ulusal düzeyde hükümetlerin sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Ateşoğlu, “Bireysel olarak da herkes kendine bakmalı ve böylelikle böbrek sağlığını korumalıdır” ilkesi altında Dünya Sağlık Örgütü’nün 2019 Dünya Böbrek Günü’ne ilişkin önemli tavsiyelerinin olduğunu açıkladı.
Bu tavsiyelerin tüm bireylerin isterlerse kolayca hayata geçirebilecekleri tavsiyeler olduğunun altını çizen Ateşoğlu, bunları şöyle sıraladı:

       
Editöre Not: İstanbul Kavacık’ta 2016 yılında kurulan Beykoz Üniversitesi’nin temeli, 2008’de Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Rektörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Durman’ın yaptığı Beykoz Üniversitesi’nde; ‘İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’, ‘Sanat ve Tasarım Fakültesi’, ‘Sosyal Bilimler Fakültesi’, ‘Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ olmak üzere dört fakülte, ‘Yabancı Diller Yüksekokulu’, ‘Sivil Havacılık Yüksekokulu’ olmak üzere iki yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve yüksek lisans ve doktora programlarının sunulduğu bir Lisansüstü Programlar Enstitüsü yer almaktadır.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —