Podolski, Galatasaray'da uzun yıllar kalmayı hedefliyor

- Galatasaray'ın Alman futbolcusu Podolski: - 'Bir öğretmenle Türkçe öğrenmeye çalışıyorum. Uzun bir süre orada oynamayı ümit ediyorum ve birkaç yıl içinde Türkçe'nin temelini öğreneceğimi düşünüyorum. Köln'e geri döndüğü

Spor 10.11.2015 20:14:46 0
 Podolski, Galatasaray
Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Alman futbolcu Lukas Podolski, uzun süre sarı-kırmızılı takımda forma giymek istediğini ve Türkçe öğrenmek için bir öğretmenle çalıştığını söyledi.
 
Podolski ve Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Mario Gomez, Almanya Milli Takımı'nın Fransa ve Hollanda ile yapacağı özel maçlar öncesi düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Türkiye'de kendisini iyi hissettiğini vurgulayan Podolski, "Güzel bir kent, güzel bir kulüp, iyi bir taraftar ve iyi bir stat var. Sportif olarak da aynı Mario'da olduğu gibi iyi gidiyor. Sürekli oynuyorum" dedi.
 
Karşılaşmalarda iyi performans sergilediğini anlatan deneyimli futbolcu, performansının böyle devam etmesini dilediğini ve sarı-kırmızılı takımda başarılı olmayı hedeflediğini kaydetti.
 
Podolski, Türkçe öğrendiğini anlatarak, "Köln'den geldiğim için şanslıyım. Oranın yarısı zaten İstanbul gibi. Çok sayıda Türk arkadaşım olduğundan benim için biraz daha kolay. Bir öğretmenle Türkçe öğrenmeye çalışıyorum. Uzun bir süre orada oynamayı ümit ediyorum ve birkaç yıl içinde Türkçe'nin temelini öğreneceğimi düşünüyorum. Köln'e geri döndüğümde Türk arkadaşlarımla Türkçe sohbet edebilirim" diye konuştu.
 
Türkiye'deki derbi maçlarının sorulması üzerine 30 yaşındaki oyuncu, Almanya'da Köln ile Borussia Mönchengladbach veya Bayer Leverkusen arasında oynanan derbileri bildiğini ancak İstanbul'daki derbilerin daha hararetli geçtiğini anlattı.
 
Podolski, Fenerbahçe'ye karşı derbi maçta oynadığını hatırlatarak, "Statta rakip taraftarlar yok. Cadı kazanı gibi. Topa sahip olduğunda 90-95 dakika ıslıklanıyorsunuz. Başka bir dünya" ifadesini kullandı.
 
 
 
- Gomez: "Yeniden milli takıma çağrıldığım için mutluyum"
 
 
 
Sezon başında transfer olduğu Beşiktaş'ta gösterdiği performansla Almanya Milli Takımı'na davet edilen Mario Gomez ise "Yeniden milli takıma çağrıldığım için mutluyum" dedi.
 
Eski takımı Fiorentina'da 3 maç arka arkaya oynayamadığını söyleyen 30 yaşındaki oyuncu, siyah-beyazlı takımda tekrar ritmini bulduğunu ifade etti.
 
Gomez, oynadığı son maçların iyi geçtiğini belirterek, formda olduğunda iyi maçlar çıkaracağını kaydetti.
 
Beşiktaş'ta Almanca konuşan 10 oyuncunun yer aldığını aktaran Gomez, daha çok Almanca konuşulduğunu ve teknik direktör Şenol Güneş'in konuşmalarının İngilizce'ye tercüme edildiğini belirtti.
 
Almanya Milli Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında, 13 Kasım'da deplasmanda Fransa, 17 Kasım'da ise Hannover kentinde Hollanda ile karşılaşacak.
 

HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)

Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig

Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor

Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı

Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı

Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı

Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”

Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”

Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor

Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

Braunschweig Gümrüğü’nden 2025 Bilançosu

Bremen Okullarında Kalite Atağı

Reeperbahn’daki Trafik Denemesi Başarılı Oldu

Lübeck’te 37 Cadde ve Sokak Bu Yıl Yenilenecek

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım

Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!

Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü

Yükleniyor

HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)

Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig

Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor

Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı

Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı

Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı

  • Çarşamba 9.7 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı