Tarih: 25.10.2020 17:09

Oyuncu Demir Gökgöl unutulmadı

Facebook Twitter Linked-in

Azeri kökenli Türk tiyatro ve film oyuncusu Demir Gökgöl’ün dostları, oyuncunun ölümünün 8. yılı anısına, Hamburg’un Altona İlçesi Belediyesi’ne park bankı bağışında bulundu.
Bank, Gökgöl’ün film çekimlerine katıldığı, eski Övelgönne Tren İstasyonu civarında yer alan Altonaer Balkon Parkı’na konulacak.
Altona İlçe Yönetimi, dostlarının Demir Gökgöl'ü anan tunç bir plaketin banka çakmasına izin verdi.

“Ben kendimi asil bir figüran olarak görüyorum”

Plaketteki yazıda, onlarca yıl Altona'ya ait Julius Brecht Strasse'de yaşayan Demir Gökgöl’ün kendisiyle yapılan bir söyleşide ironik olarak söylediği “Ben kendimi asil bir figüran olarak görüyorum.” ifadesi bulunuyor.

Tören yapılacak

Dostlarının Gökgöl’ün anısına bağışladığı bank, 31 Ekim 2020 tarihinde saat 14:00'te bir düzenlenecek bir tören ile tanıtılacak. Koronavirüs pandemisi nedeniyle Gökgöl’ün yalnızca yakın dostlarının katılabileceği tören, online olarak izlenebilecek.
Sunuculuğunu oyuncu Zeki Şahin’in üstleneceği törende, Hamburg Altona Belediye Başkanı Dr. Stefanie von Berg selamlama konuşması yapacak. Dr. Etem Ete’nin Gökgöl’ün hakkındaki bilgilendirmesinden sonra müzisyenler Fatma Aydın, Leman Stehn ve Cemalettin Zeyrek bir dinleti verecek.

Çok yönlü bir sanatçı

Mart 2012 tarihinde yaşama gözlerini kapayan Gökgöl, 1937 yılında İstanbul’da doğdu. Hamburg'da yaşayan Gökgöl, Viyana'da tiyatro bilimleri okudu. Airbus
şirketinde çevirmen ve teknik ressam olarak sürdürdüğü görevinden emekli olan Gökgöl,   sanat çalışmalarına ağırlık verdi.
Oyuncu olarak Tevfik Başer'in “40 Metrekare Almanya” filminde oynadı. Fatih Akın'ın Duvar’a Karşı başta olmak üzere birçok filmde rol aldı.
Son yıllarında, Alman ARD televizyonunun milyonlarca izleyicisi olan ünlü Tatort (Olay Yeri) polisiye filmlerinde oynayan Gökgöl, geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.
Demir Gökgöl'ün asıl tutkusu, o kalın ve benzersiz sesiyle müzik eşliğinde Nazım Hikmet, Sait Faik, Orhan Veli, Bertolt Brecht gibi yazar ve şairlerin yapıtlarını okumak ve yorumlamaktı. Gökgöl, çalışmalarıyla yaşama, sanata katkı yapan, güzel filmler ve dinleti kayıtları bırakan usta bir sanatçıydı.









Orjinal Habere Git
— HABER SONU —