Tarih: 28.11.2021 20:13

Onur Çetin, Buz Mavisi’yle müzikseverlerin karşısında

Facebook Twitter Linked-in


Haber: Yeşim Değer Üstünkaya

Sanatçı Onur Çetin, eseri Buz Mavisi’ni kendi sesinden seslendirmenin heyecanını yaşıyor, yaşattırıyor.
Çetin’in seslendirmesiyle müzikseverlerle bir araya gelen Buz Mavisi’nin öyküsü şimdiden dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda eser çalınmıştı. Mağduriyet yaşayan Çetin, hukuki yollara başvurarak eserini internetten kaldırmıştı.
Pandemi döneminde, sahnelere ara veren Çetin, sosyal medya üzerinden paylaştığı kendisine ait alıntı ve şiirlerle büyük bir hayran kitlesi yakaladı.

“Müzik fabrikası” nitelemesi
“Âdeta bir müzik fabrikası” olarak nitelendirilen Çetin, haziran ayında, “Beşinci Mevsim” adlı eseriyle hayranlarının kalplerini ısıtacak.
Çetin, sürpriz çalışmalarla da müzik dünyasında olmayı sürdürecek.    
Aynı zamanda doğa aşığı olan sanatçı, geçtiğimiz yaz döneminde yaşanan üzücü yangın olaylarından etkilenerek “Doğa İçin Haykırışımdır” diye nitelendirdiği eseri için de yakın zamanda klip çalışmalarına başlayacak.  

İlk sahnesini dokuz yaşında aldı
1985 yılının Haziran ayında, İstanbul’da dünyaya gelen Söz Yazarı, Aranjör ve Müzik Direktörü Çetin, henüz dokuz yaşındayken sahnedeki yerini aldı. Türk Batı Müziği dalında eğitim alan Çetin, piyano ve gitarı büyük bir ustalıkla çalıyor. Çetin, hayran kitlesine günden güne yenilerini eklemeye devam ediyor. “Ruhumdan dökülen her parçayı herkese aktaracağım.” diyen Çetin yeni tekli (single) çalışmasına da başladı.  
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —