Tarih: 17.03.2024 21:46

Münih'te Türk Hekimleri Bir Araya Geldi! Tıp Haftası Coşkusu Abant Lokantasında Yaşandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Haber TEVFİK ŞENDÖL/ gazetehamburg

 

Münih'te Türk Medyası ve Bavyera Türk Toplumu Dernekleri'nin işbirliğiyle düzenlenen Tıp Haftası etkinliği, Abant Lokantası'nda coşkuyla kutlandı. Türkiye'de Tıp Haftası olarak anılan etkinlikte, Münih ve çevresindeki hekimler bir araya gelerek önemli konuları ele aldılar.

Toplantının açılışını yapan basın duayeni Orhan Tinengin, geçtiğimiz yıl daha az katılımla gerçekleşen etkinliğin bu kez daha fazla hekimin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk hekimlerin dernekleşerek güç oluşturabileceğine inandığını belirten Tinengin, Erich Frank Derneği'ni adres gösterdi.



Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu adına konuşan Muavin Konsolos Nazan Deniz, Türk hekimlerini selamlarken, Tıp Bayramlarını kutladı ve Başkonsolosluk ekibinin hekimlerin yanında olduğunu vurguladı.

Davete ev sahipliği yapan Erich Frank Derneği başkanı Profesör Dr. Fuat Oduncu, Türkiye'de benzeri olmayan Tıp Haftası etkinliğinin Münih'teki hekimler tarafından da uygulanmasını örnek gösterdi. Türk hekimlerini bir çatı örgütü olarak derneğe katılmaya davet eden Oduncu, Erich Frank'ın Türk-Alman tıp ilişkilerine katkılarından bahsederek, davette bulunan hekimleri Münih Tıp Fakültesi'nde yapılacak sempozyuma davet etti.



Toplantıya katılan birçok hekim, Türk hastaların tedavilerindeki gelişmeler ve imkanlar konulu sunumlar gerçekleştirirken, birlikte yemek yiyerek tanışma ve sohbet etme fırsatı buldular. Katılımcılar arasında yer alan birçok hekim, etkinliğin Abant Lokantası'nın lezzetleri eşliğinde keyifli bir atmosferde geçtiğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —