Münih’te Dayanışma Rüzgarı: Hepimiz Engelli Adayıyız

Münih’te Dayanışma Rüzgarı: Hepimiz Engelli Adayıyız

Münih Elele Engellilere Yardım Federasyonu’nun düzenlediği yardım ve dayanışma gecesi, Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan ve Türkiye’den önemli konukların katılımıyla gerçekleşti.

 

Tevfik ŞENDÖL-Aynur ÜNAL

MÜNİH – Münih Elele Engellilere Yardım Federasyonu’nun düzenlediği yardım ve dayanışma gecesi, geniş bir katılımla gerçekleşti. Etkinliğe, Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan ve Eğitim Ataşesi Dr. Akın Deveci’nin yanı sıra Türkiye’den çok sayıda davetli katıldı. Gecede, dezavantajlı bireylerin sorunlarına dikkat çekilirken, dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.

Programda, Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Arslan, Türkiye Sakatlar Derneği Kartal Şube Başkanı Ayhan Alkan ve Kayseri Felahiye Belediye Başkanı Şeref Güleser onur konuğu olarak yer aldı. Münih Elele Engellilere Yardım Federasyonu Onursal Başkanı Adalet Günel ve Başkan Emine Arslan, organizasyondaki katkılarından dolayı büyük takdir topladı.

“Dayanışma ve Destek Her Zaman Önceliğimiz”
Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan, gecede yaptığı konuşmada, “Münih Elele Engellilere Yardım Federasyonu’nun bu anlamlı organizasyonuna katılmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu değerli etkinliği düzenleyen Federasyonun Başkanı Emine Arslan ve ekibine, katkılarıyla etkinliği zenginleştiren onursal başkan Adalet Günel’e teşekkür ediyorum. Dezavantajlı bireylerimize sundukları katkılar her türlü övgüyü hak ediyor. Federasyonla işbirliğimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.

Sanat ve Müziğin Gücüyle Unutulmaz Anlar
Gecede, Münih Elele Engellilere Yardım Federasyonu Onursal Başkanı Adalet Günel’in manevi evladı, Türkiye’nin sevilen sanatçısı Faruk K, sahne alarak performansıyla geceye renk kattı. Gündem Orkestrası ise Kemal Güleryüz şefliğinde çaldığı parçalarla katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Dayanışma İçin Büyük Adım
Münih Elele Engellilere Yardım Federasyonu Başkanı Emine Arslan, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada, “Bu gece, engelli bireylerimiz için farkındalık yaratma ve dayanışmayı artırma adına büyük bir adım oldu. Bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dayanışma gecesi, Münih’te engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve destek sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikler arasında unutulmaz bir yere sahip oldu.

www.gazetehamburg.com



Philipp Treu, Freiburg’a Transfer Oldu: Avrupa Hayaline Bir Adım Daha Yaklaştı

Dikkat! Düşük Gelirliler için Radyo-TV Vergisinden Muafiyet Mümkün

Hamburg’dan Geleceğe Akıllı Yatırım Hamlesi: Borç Freni Reformu Meclisten Geçiyor

Hannover’de Şehir Spora Açıldı: Bewegungs(t)räume 2025 Başladı

Groß-Sand Hastanesi İçin Umut Işığı: Linke ve CDU’dan Halkın Katılımına Açık Oturum Hamlesi

CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

KL!CK Kindermuseum Geçici Adresinde Kapılarını Açtı

Çağdaş Suseven ve Ayta Sözeri’den Müzik Dolu Unutulmaz Gece!

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Rize’de Kadın Projelerine Destek Ziyareti Gerçekleştirdi

FC St. Pauli Bundesliga’ya Derbi Rüzgârıyla Başlıyor

FC St. Pauli Orta Sahasını Güçlendirdi: Joel Chima Fujita Kadroya Katıldı

Elias Saad Bundesliga Yolunda: FC St. Pauli’den FC Augsburg’a Transfer Oldu

Hamburg-Harburg’da Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Zanlı Gözaltında

St. Pauli’de Kayıp Alarmı: 65 Yaşındaki Janusz Jan Karpinski Her Yerde Aranıyor

Almanya'da meclis kira freninin 2029 sonuna kadar uzatılmasını onayladı

Almanya'da hastanelerin iflas riski artıyor

Senatodan Onur Gecesi: Yurt Dışı Görevdeki Kahramanlara Teşekkür

Belit Onay’dan MHH’ye Raylı Sistem Çağrısı: “Yüzyıl Projesine Ulaşım Yakışır”

Hannover’de Havuzda Şiddet Olayı: Belediye Başkanı Onay’dan Sert Tepki

Hamburg-Barmbek-Nord’da Yağma Suçuna Karışan İki Şüpheli Aranıyor

Bremerhaven'de Kadın Sığınmaevi Dolu: Şiddet Mağdurları Geri Çevriliyor

Freude über den Abschluss: Internationale Studierende feiern ihren Abschluss in Ankara

Kieler Woche 2025: Güvenli ve Huzurlu Bir Festival Devam Ediyor

Hamburg’da Dijital Günü: Vatandaşlar Dijital Hizmetlere Hazırlanıyor

Hamburg Barmbek-Nord’da Tehdit Olayı: Polis Şüpheliyi Arıyor

Almanya’da geçen yıl mağazalardan 3 milyar avroluk hırsızlık yapıldı

Yükleniyor