Tarih: 13.04.2024 16:19

Münih'te bulunan Türk medya temsilcileri, Başkonsolos Süalp Erdoğan'ın katılımıyla geleneksel bayramlaşma etkinliğini Abant Lokantası'nda düzenledi

Facebook Twitter Linked-in

 

Haber Tevfik ŞENDÖL/Münih

Münih'te bulunan Türk medya temsilcileri, Başkonsolos Süalp Erdoğan'ın katılımıyla geleneksel bayramlaşma etkinliğini Abant Lokantası'nda düzenledi. Orhan Tinengin, Esin Tekige, Yüksel Üret, Gülden Kılıç, Zeki Ege, Kaan Koçhisarlı, Levent Ekiz, Sevgi Fırat ve Tevfik Şendöl gibi medya grubundan isimler, Başkonsolos Erdoğan'ın Ramazan Bayramını kutladılar.

Başkonsolos Süalp Erdoğan, bayramlaşma sırasında yaptığı konuşmada, Ramazan Ayı boyunca görev bölgesindeki farklı kentlerde 18 dernek iftarına katıldığını belirtti. Ayrıca, Başkonsolosluk ekibinden görevlilerin de iftar davetlerinde Başkonsolosluğu temsil ettiklerini ekledi.



Erdoğan, Federal Almanya'da yakın zamanda yasalaşan ve Haziran'da uygulanması beklenen çifte vatandaşlık yasasıyla ilgili olarak Türk vatandaşlarını uyardı. Başkonsolos, sosyal medyada ve ağızda dolaşan gerçek dışı söylem ve yazılara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, Bavyera Üniversitelerinde 2025 ders yılında 3. ülke vatandaşları için uygulanacak semestr ücretinin yaklaşık 5.000€ olacağını belirtti. Türk öğrencileri ilgilendiren bu ücret tarifesinin Devlet Üniversiteleri Senatoları tarafından belirleneceğini ifade etti. Erdoğan, bu konuda "yabancılar meclisleri" ve sivil toplum örgütlerinin ilgili eğitim kurumlarıyla temaslarını sürdürmelerini önerdi.

Bayramlaşma etkinliği samimi bir ortamda gerçekleşirken, Başkonsolos Erdoğan, medya ile Başkonsolosluk arasındaki iletişimin ve işbirliğinin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak ziyareti "gönülden yapılan bir ziyaret" olarak nitelendirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —