MİLLİ YOL PARTİSİ'NDEN VERGİLER VE ZAMLARA KARŞI "DURAN ADAM EYLEMİ"... REMZİ ÇAYIR: "LİYAKATİ VE ADALETİ YOK EDEREK NASIL ÜRETİM YAPACAKSIN?"

Milli Yol Partisi Ankara Güvenpark'ta vergiler ve zamlara karşı "Duran Adam Eylemi" yaptı. Eylemde konuşan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, "22 yıldır iktidarsın, millete yalan söyleye söyleye geldin ne yaptın? Bu ülkede üretim olmaz mı? Üret

Medya 3.08.2023 14:05:44 0
MİLLİ YOL PARTİSİ

Milli Yol Partisi Ankara Güvenpark'ta vergiler ve zamlara karşı "Duran Adam Eylemi" yaptı. Eylemde konuşan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, "22 yıldır iktidarsın, millete yalan söyleye söyleye geldin ne yaptın? Bu ülkede üretim olmaz mı? Üreterek büyümek olmaz mı? Liyakati ve adaleti çoğaltarak üretim yapmak mümkünken, liyakati ve adaleti yok ederek nasıl üretim yapacaksın? Çalışanların yüzde 70'i asgari ücretli. Bu asgari ücreti yükseltiyorsunuz, aynı anda hayat beraber yükseliyor. Bu bir kısır döngü, bu kısır döngüye milleti niye soktun 22 yıldır? Elbette ki seni protesto edeceğiz. Bazıları, 'Devlete bu söylenir mi' diyor. Kişi ne zamandan beri devlet oldu, Tayyip Bey devlet mi? Biz devlete sadakatle bağlı ülkücü insanlarız, milliyetçi insanlarız ama aynı zamanda özgürlüğe, bireyin özgürlüğüne bu ülkenin selameti için, bu ülkenin önünün açılması için ihtiyaç duyuyoruz" dedi. 

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Ankara Güvenpark'ta vergiler ve zamlara karşı "Duran Adam Eylemi" yaptı. Eylem öncesinde polis engeliyle karşılaşan Çayır ve partililer, uzun süren tartışmaların sonunda eylemi gerçekleştirebildi. "Duran Adam Eylemi" öncesinde açıklamalarda bulunan Çayır, şunları söyledi:

"ARKADAŞLARIMIN ŞEHİRLERİN MEYDANLARINDA OLUP BİTENİ PROTESTO ETME HAKKI YOK MU?"

"Çok anlamlı, yalın, kimseyi rahatsız etmeyen, kimseyi şu veya bu şekilde zan altında bırakmayacak şekilde dedik ki, 'Çıkalım, şehrimizin orta yerinde kamuoyunu bilgilendirelim. İnsanlarımızı bir konuda duyarlı hale getirelim.' Son 22 yıldır zamdan başka, vergileri artırmaktan başka, borçtan başka hayatı daraltmaktan başka bir şey yapmamış bir iktidarı protesto edelim dedik. Yapmak istediğimiz, söylemek istediğimiz sonuç itibarıyla bu çerçevede. Bunu yaparken hiç kimsenin burnu kanamasın, kimse sözümüzden veya varlığımızdan rahatsız olmasın, sokaktaki vatandaşımızı mutsuzluğa sevk edecek bir adımımız olmasın. 1 dakika, bilemedin 5 dakika olup biteni protesto ediyoruz diyelim diye buraya geldik. 1 dakika kıpırtısız durmam ve bütün arkadaşlarımın şehirlerin meydanlarında kıpırtısız olup biteni protesto etme hakkı yok mu?

"LİYAKATI VE ADALETİ YOK EDEREK NASIL ÜRETİM YAPACAKSIN?"

22 yıldır iktidarsın, millete yalan söyleye söyleye geldin ne yaptın? Zam. Ne yapıyorsun? Zamma devam edeceksin. Borç alacaksın, borç bulacaksın, milleti borçlandıracaksın. Başka yapacağın hiçbir şey yok mu? Bu ülkede üretim olmaz mı? Üreterek büyümek olmaz mı? Liyakati ve adaleti çoğaltarak üretim yapmak mümkünken, liyakati ve adaleti yok ederek nasıl üretim yapacaksın? 130 yıldır ülkede gelen zam yapıyor, giden zam yapıyor. Tek çareleri zam yapmak, tek çareleri hayatı pahalı kılmak. 20 sene önce çiftçi, 1 kilo buğdayla 1 litre mazot alıyordu. Şimdi, 4 kilo satsa bile 1 litre mazot alamıyor. Bas bas bağırmadılar mı? 'Hedef 2023, 2023'te uçacağız, kaçacağız' diyenler nerede? Özgürlükten korkmayın, hürriyetten korkmayın, kendilerini ifade eden insanlardan korkmayın.

"BİRİLERİNİN HAYAT PAHALILIĞI DAYATMALARINA MAHKUM DEĞİLİZ"

Çalışanların yüzde 70'i asgari ücretli. Bu asgari ücreti yükseltiyorsunuz, aynı anda hayat beraber yükseliyor. Bu bir kısır döngü, bu kısır döngüye milleti niye soktun 22 yıldır? Elbette ki seni protesto edeceğiz. Bazıları, 'Devlete bu söylenir mi' diyor. Kişi ne zamandan beri devlet oldu, Tayyip Bey devlet mi? Biz devlete sadakatle bağlı ülkücü insanlarız, milliyetçi insanlarız ama aynı zamanda özgürlüğe, bireyin özgürlüğüne bu ülkenin selameti için, bu ülkenin önünün açılması için ihtiyaç duyuyoruz. 86 milyonluk ülke çaresiz değil. Biz, birilerinin bize dayatmalarına, hayat pahalılığı dayatmalarına mahkum değiliz. Hayat o kadar pahalı ki orta direk kalmadı. Eskiden rahmetli Özal, orta direkten bahsederdi. Şimdi Tayyip Bey; aşağıdakiler, yukarıdakilere çevirdi işi. Yukarıdakilere kaymak, bal; aşağıdakiler, anası ağlayan halk. Elbette ki millet egemenliğine, millet iradesine saygımız var ama millet seçti diye de yanlış yapana boynumuzu uzatacak değiliz."

 

 

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

Mahkeme, Sol Parti’nin Görüşünü Doğruladı: “Verfassungsschutz Sağ Ağı Koruyor” İfadesi Yasaya Uygun

Selin Sayek Böke Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkan Vekilliğine Seçildi

Hamburg-Nord’da Tarih Atölyesi Krizi: Die Linke’den “Kültür Savaşı” Suçlaması

SunExpress’te Üst Düzey Değişim: Marcus Schnabel CEO Koltuğuna Oturuyor

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Lübeck’te 39 Yaşındaki Krzysztof K. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumundan Samet Yılmaz’a Tebrik: “Kiel İçin Yeni Bir Dönem”

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

Yükleniyor

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

  • Pazartesi 10.2 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Salı 10.2 ° / 4.2 ° false
  • Çarşamba 11.4 ° / 3.7 ° Güneşli