Tarih: 18.04.2024 10:54

MERA25'ten Sert Tepki: Yanis Varoufakis'e Almanya'da Yasak!

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz hafta sonu Filistin Kongresi'nin iptal edilmesinin ardından Alman İçişleri Bakanlığı, MERA25 Yunanistan'ın ekonomi uzmanı ve parti lideri Yanis Varoufakis'e karşı seyahat ve siyasi faaliyet yasağı uyguladı. Bu yasağın ardından Alman yetkililer, konuyla ilgili yanıltıcı ve tutarsız açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalıştı.

MERA25, yasağın Cuma günkü Filistin Kongresi ve Cumartesi günkü gösteriye karşı yasal ve barışçıl süreci sabote etme çabaları olduğunu belirtti. Parti, Varoufakis'in Hamburg'da düzenlenmesi planlanan etkinlikte konuşma yapmasını iptal etmek zorunda kaldı. Bu tür bir müdahalenin, demokratik temelleri sarsan bir eylem olduğunu ve MERA25'in Avrupa seçimleri için yürüttüğü kampanyayı da olumsuz etkilediğini vurguladılar.

Olaylar şöyle gelişti:

- Cumartesi günü, Berlin polisi, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Varoufakis'e karşı seyahat ve siyasi faaliyet yasağı hakkında bilgi verdi.

- Pazartesi günü yapılan bir basın toplantısında, İçişleri Bakanlığı sözcüsü bu yasağı "özel vakalar" olarak nitelendirmeyi reddetti.

- Salı günü, Alman Federal Polisi önce yasağın olmadığına dair bilgi verirken, daha sonra yasağın gerçekten uygulandığını doğruladı.

MERA25, bu yasağın sadece Yanis Varoufakis'in değil, aynı zamanda Avrupa Birliği vatandaşlarının temel haklarını ihlal ettiğini ve Almanya'da otoriter uygulamaların arttığını belirtti. Parti, Alman İçişleri Bakanlığı'ndan bu konuda tam sorumluluk almasını ve konuşma özgürlüğü ile Filistin için adalet mücadelesine engel olmamasını talep etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —