Mareike Engels Yeniden Hamburg Eyalet Parlamentosu Başkan Yardımcısı Seçildi
Yeşiller Partisi’nin Hamburg teşkilatı, Mareike Engels’in Hamburg Eyalet Parlamentosu Başkan Yardımcılığına yeniden seçilmesini memnuniyetle karşıladı. Engels, 2015 yılından bu yana milletvekili olarak görev yapıyor.

Sebahat ACI
Hamburg Eyalet Parlamentosu’nda (Hamburgische Bürgerschaft) Yeşiller Partisi’ni (Grüne) temsil eden Mareike Engels, yeniden başkan yardımcısı olarak seçildi. 2015 yılından bu yana parlamentoda görev yapan Engels, Altona seçim bölgesinden doğrudan seçilerek meclise girdi ve önceki yasama döneminde de aynı görevi yürütmüştü. Engels, tarafsız ve yapıcı yönetim anlayışıyla bu önemli görevine devam edecek.
Yeşiller Partisi Hamburg Fraksiyon Başkanı Michael Gwosdz, Engels’in yeniden seçilmesini şu sözlerle değerlendirdi:
“Mareike Engels, son beş yılda gösterdiği sükunet, tarafsızlık ve liderlik becerisiyle parlamentonun saygın bir ismi olduğunu kanıtladı. O, saygılı bir parlamenter tartışma ortamı için büyük bir güç ve partiler arası yüksek takdir görüyor. Onun tekrar seçilmesinden büyük mutluluk duyuyor ve kendisini içtenlikle tebrik ediyoruz. Özellikle AfD’nin söylemleri nedeniyle parlamento tartışmalarının sertleştiği bu dönemde, tavrını net bir şekilde ortaya koyan ve aynı zamanda ortamı yatıştırabilen insanlara ihtiyaç var. Mareike tam olarak bu özelliklere sahip. Onu bir kez daha bu göreve gönderebilmekten gurur duyuyoruz.”
Yeşiller Partisi Yeni Fraksiyon Yönetimini Belirledi
Bugün gerçekleşen Hamburg Eyalet Parlamentosu’nun açılış oturumu sırasında Yeşiller Partisi meclis grubu da yeni yönetimini belirledi. Pazartesi günü yapılan ön görüşmenin ardından, resmi oylama sonucunda fraksiyon başkanlığına Michael Gwosdz ve Sina Imhof seçildi.
Oylama sonuçları şu şekilde oldu:
Michael Gwosdz: 18 evet, 5 hayır, 1 çekimser (Yüzde 75 destek)
Sina Imhof: 18 evet, 5 hayır, 1 çekimser (Yüzde 75 destek)
Yeşiller Partisi, yeni yönetimiyle Hamburg Eyalet Parlamentosu’ndaki çalışmalarına hız kesmeden devam etmeyi hedefliyor.
www.gazetehamburg.com
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Yükleniyor
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.
Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor
Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın
Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor
Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı
- Cumartesi 11.2 ° / 7.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 10.9 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 7.6 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu





