Lübeck'te Yeni Park Ücretleri Yönetmeliği Yürürlüğe Giriyor

Lübeck

Lübeck Belediyesi, 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek yeni park ücretleri düzenlemesini duyurdu. Yeni yapılandırma, trafik yoğunluğunu azaltmayı ve park alanlarının verimli kullanılmasını hedefliyor.

Lübeck Belediyesi, 1 Ocak 2025’ten itibaren geçerli olacak yeni park ücretleri yönetmeliğini açıkladı. 2008’den bu yana kullanılan eski yönetmeliği güncelleyen bu düzenleme, gelir artışının yanı sıra park alanlarının daha verimli kullanılması, park yeri arama trafiğinin azaltılması ve çevre dostu ulaşım araçlarının kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yeni yönetmelik, park ücretlerini bölgesel farklılıklar ve park alanlarının popülerliği doğrultusunda yeniden yapılandırıyor. Bu sayede trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor. Eski sabit ücret yerine, talebin yoğun olduğu bölgelerde ücretler artırılırken, şehir merkezinden uzak noktalardaki park alanları daha uygun fiyatlarla sunulacak.

Her Bölge İçin Ayrı Ücretlendirme

Yeni düzenleme ile park alanları, talep ve bölgenin cazibesi doğrultusunda beş farklı ücret bölgesine ayrıldı. Lübeck’in yoğun bölgelerinden olan eski şehir merkezi ve Travemünde’de park ücretleri artırılırken, çevre bölgelerde daha düşük fiyat uygulanacak. Bu düzenleme, araç sahiplerini alternatif park alanlarına ve toplu taşıma seçeneklerine yönlendirmeyi amaçlıyor.

Travemünde’de ise sezonluk bir ücretlendirme yapılacak. Yaz aylarında (Nisan-Ekim) park ücretleri daha yüksek olurken, kış aylarında (Kasım-Mart) daha uygun fiyatlar sunulacak.

Özel Güncellemeler ve Kısa Süreli Ücretsiz Park İmkanı

Yeni yönetmelikte, büyük etkinliklerde park ücretlerinin geçici olarak değiştirilebileceği belirtildi. Ayrıca, 30 dakikalık dilimlere göre ücretlendirme yapılacak, bu da kullanıcı dostu bir sistem sunacak. 10 dakikalık ücretsiz park imkanı ise 15 dakikaya çıkarılarak kısa süreli park ihtiyaçlarına kolaylık sağlanacak. Elektrikli araçlar için ücretsiz park süresi de 2026 sonuna kadar uzatıldı.

Park Alanlarının Entegrasyonu ve İş Birliği

Yeni yönetmelik, KWL gibi kurumlarla yapılan iş birliği çerçevesinde, özel işletilen park alanlarının ücretlendirmesine de yansıtılacak. Böylece, park alanlarının kullanımının dengelenmesi ve trafik akışının iyileştirilmesi sağlanacak.

Lübeck Belediyesi Yollar Müdürlüğü Başkanı Timo Peters, yeni düzenlemenin hem sürdürülebilir hem de sosyal açıdan uygun bir çözüm sunduğunu belirtti. Lübeck Belediye Başkan Yardımcısı Joanna Hagen ise, farklı bölgelere göre ücretlendirme ve mevsimsel ayarlamaların adil ve çevre dostu bir park yönetimi sağladığını ifade etti.

Neue Tarife

ZoneGebührenstrukturPreis pro 30 MinutenPreis pro StundeTagesticket
Zone IAltstadtinsel und Hauptbahnhof1,50 €3,00 €Kein Tagesticket verfügbar
Zone IIUmgebung der Altstadtinsel1,20 €2,40 €8,00 €
Zone IIISonstiges Lübeck (außer Travemünde)1,00 €2,00 €6,00 €
Zone IVTravemünde-Zentrum (Hauptsaison)1,60 €3,20 €12,00 €
Zone IVTravemünde-Zentrum (Nebensaison)1,20 €2,40 €8,00 €
Zone VTravemünde-Randgebiete (Hauptsaison)1,20 €2,40 €Kein Tagesticket verfügbar
Zone VTravemünde-Randgebiete (Nebensaison)1,00 €2,00 €Kein Tagesticket verfügbar

www.gazetehamburg.com



CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

KL!CK Kindermuseum Geçici Adresinde Kapılarını Açtı

Çağdaş Suseven ve Ayta Sözeri’den Müzik Dolu Unutulmaz Gece!

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Rize’de Kadın Projelerine Destek Ziyareti Gerçekleştirdi

FC St. Pauli Bundesliga’ya Derbi Rüzgârıyla Başlıyor

FC St. Pauli Orta Sahasını Güçlendirdi: Joel Chima Fujita Kadroya Katıldı

Elias Saad Bundesliga Yolunda: FC St. Pauli’den FC Augsburg’a Transfer Oldu

Hamburg-Harburg’da Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Zanlı Gözaltında

St. Pauli’de Kayıp Alarmı: 65 Yaşındaki Janusz Jan Karpinski Her Yerde Aranıyor

Almanya'da meclis kira freninin 2029 sonuna kadar uzatılmasını onayladı

Almanya'da hastanelerin iflas riski artıyor

Senatodan Onur Gecesi: Yurt Dışı Görevdeki Kahramanlara Teşekkür

Belit Onay’dan MHH’ye Raylı Sistem Çağrısı: “Yüzyıl Projesine Ulaşım Yakışır”

Hannover’de Havuzda Şiddet Olayı: Belediye Başkanı Onay’dan Sert Tepki

Hamburg-Barmbek-Nord’da Yağma Suçuna Karışan İki Şüpheli Aranıyor

Bremerhaven'de Kadın Sığınmaevi Dolu: Şiddet Mağdurları Geri Çevriliyor

Freude über den Abschluss: Internationale Studierende feiern ihren Abschluss in Ankara

Kieler Woche 2025: Güvenli ve Huzurlu Bir Festival Devam Ediyor

Hamburg’da Dijital Günü: Vatandaşlar Dijital Hizmetlere Hazırlanıyor

Hamburg Barmbek-Nord’da Tehdit Olayı: Polis Şüpheliyi Arıyor

Almanya’da geçen yıl mağazalardan 3 milyar avroluk hırsızlık yapıldı

Ahmet Kerim Matur’dan Duygusal Bir Çağrı: “Gel Yarim” Yayında

Hamburg’daki Okul ve Kreşlerde Radon Değeri Güvenli Sınırların Altında

Hamburg’da Kuzey Almanya Konut Zirvesi: Beş Eyaletten Yapı Devrimi Çağrısı

Hamburg’da Aşırılıkçılıkla Mücadelede Odak Noktası: “Tehdit Bütün Cephelerden Geliyor”

Sol Parti: "Demokrasiye En Büyük Tehdit Aşırı Sağdan Geliyor"

Yükleniyor