Kuşadası'nda Hamburg'lu İşadamına Silahlı Saldırı

Kuşadası’nda yüzlerce yerli ve yabancı turistin gözleri önünde silahlı saldırıya uğrayan Hamburg'lu İşadamı Gürcan Serbes bacağından vuruldu.

Türkiye 27.07.2019 21:56:14 0
Kuşadası


Haber Ali Akdemir

Kuşadası’nda yüzlerce yerli ve yabancı turistin gözleri önünde silahlı saldırıya uğrayan Hamburglu İşadamı  Gürcan Serbes bacağından vuruldu. Turistlerle birlikte binlerce kişinin bulunduğu Lozan Meydanı’nda yaşanan silahlı saldırı sonrası, Pita Döner restorandaki müşteriler ve turistler korku ve panik nedeniyle  sağa sola kaçışmışlardır.

Turizm Bakanı Devreye Girdi

2010 yılında Hamburg'tan Kuşadası'na yerleşerek inşaat sektöründe  Müteahhit olarak ticarete atılan Gürcan Serbes,  uzun süre yaşadığı Almanya'da  "Afacan Reisen" adı altında Türklere ve Almanlara seyahat acentalığı hizmeti vermişti.

Aydın, Söke ve Kuşadasında Müteahhit olarak inşaatlar yapan Gürcan Serbes, yaptığı işe ek olarak  yakın bir zamanda Kuşadasının en işlek caddesinde Pita Döner restoranını açarak gastronomi dalında  hizmet vermeye başlamıştı. 

Hamburglu işadamı'na yapılan saldıradan sonra Turizm Bakanı devreye girerek, konuyla ilgili yetkililerden bilgi almış ve saldırganlanların Türk  turizmini baltalamaya yönelik bu saldırılarına karşı   yasal işlemlerin yapılmasını istemiş ve olayın mağduru Gürcan Serbes'e geçmiş olsun dileğinde bulunmuştur .



Dehşet Anları! Turistlerin Gözü Önünde Silahlar Konuştu.

Olay, saat 22.00 sıralarında turizm sezonunun en yoğun günlerini yaşayan Kuşadası’nın sahil bandında yer alan Lozan Meydanı’ndaki  Pita  dönercide meydana gelmiştir. Edinilen bilgiye göre, son model bir arabayla bölgeye gelen şüpheli, aracından inip ilçenin en çok iş yapan işletmelerinden birisi olan dönercinin önüne geldiğinde belindeki silaha sarılmıştır.  Yüzlerce turistin yürümekte olduğu ve tıklım tıklım olan iş yerinin kapısında beklemekte olan işletmenin sahibi  Gürcan Serbes'e (50) üç el ateş eden şüpheli, hızla bölgeden uzaklaşmaya çalışmıştır.  Kaçmaya çalışan şüpheli, devriye görevi yapan çarşı ve mahalle bekçiler ile bölgede nokta görevi yapan trafik ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanmıştır. Olayda, seken kurşunlar çevredeki iş yerlerinin camlarına isabet etmiştir. Yaşanan büyük korku ve panik nedeniyle turistler ve vatandaşlar sağa sola kaçışmıştır.

Ayağına isabet eden tek kurşunla yaralanan işletmeci Gürcan Serbes, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk tedavisinin ardından Kuşadası Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Araçta bulunan arkadaşıyla birlikte gözaltına alınan saldırgan H.G, sorgulanmak üzere emniyete götürülmüştür.

"Bu Saldırı Turizme Yöneliktir"

Uzun yıllar Hamburg'ta ticaretle uğraşan ve  çevresinde son derece sevilip, sayılan başarılı işadamı Gürcan Serbes ile saldırıdan sonra bir görüşme gerçekleştirdik.  Yaptığımız görüşmede Serbes,"Yapılan saldırı ve sıkılan kurşun özünde bana değil, Türk Turizmine yapılan bir saldırıdır. Başarımı hazmedemeyenlerin bu saldırısı beni asla yıldıramaz. Olay'dan sonra Turizm bakanın arayarak konuya eğilmesi beni mutlu etmiştir. Bundan böylede asla  taviz vermeden ticari faaliyetlerime devam edeceğim" dedi.

Kuşadası çevresinde infial uyandıran saldırıdan sonra Gürcan Serbes'i,  Avrupadan ve Türkiye'den çok sayıda vatandaş arayarak ve bizzat dükkana gelerek  geçmiş olsun dileğinde bulunmuşlardır.

 

 

Berlin’den Entegrasyon Freni: 130 Bin Kişinin Kurs Başvurusu Durduruldu

Hamburg’da Fahiş Kiralara Tepki: “Kâğıt Üzerindeki Önlemler Yetmez, Personel Şart”

Hamburg’da 76. Vatandaşlık Töreni: Belediye Sarayı’nda Yeni Bir Başlangıç

Hamburg Okullarında Öğrenci Sayısı Rekor Kırdı: Ganztag Katılımı Yüzde 91,5’e Ulaştı

Hannover’da Yaşlılar Meclisi Seçiminde Yarıyol: 27 Bin 800 Oy Kullanıldı

St. Pauli, Stuttgart’ı 2-1 Mağlup Etti: Millerntor’da Hayati Zafer

“Fırtınada Gençliğim” Hamburg’da Gala Yapıyor: Bir Göç Hikâyesi Sinema Perdesinde

Yozgat Rüzgârı Hamburg’da Esti: Kültür ve Spor Şöleni Büyük İlgi Gördü

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Beklenen İlgiyi Görmedi: 1,3 Milyon Türk’ten Sadece 30 Bini Başvurdu

Hamburg’da “Kırmızı Bölgelerde” Ek Gübreleme Kuralları Mahkeme Kararıyla Askıya Alındı

Bremen’de Eğitim Alarmı: Okullarda Büyük Kalite Hamlesi Başladı

Hamburg’da Meslek Okullarına “Sosyal Medya Laboratuvarı”

Ahlerstedt’te Kavşakta Kaza: İki Kişi Hafif Yaralandı

Bahrenfeld S-Bahnhaltestelle Çevresinde Mobilite Devrimi: Hegarstraße Yenilendi, Friedensallee Çalışmaları Başlıyor

UGC Başkanı Ahmet Öz’den 6 Şubat Mesajı: “Gazetecilerin İsimleri Deprem Kentlerinde Yaşatılmalı”

Hamburg ve Schleswig-Holstein Okul Denetimini Modernize Ediyor: Vakıflar Uzmanlık Katkısı Sunuyor

“Anne, Lütfen Yardım Et!”: Telefon Dolandırıcılarının Korku Üzerinden Kurduğu Tuzak

HafenCity’de Çocuklar ve Kulüpler İçin Yeni Spor Alanı

Bremen’de Dört Okul İklim Nötrlüğü Yolunda: “Gelecek Sınıflarda Başlıyor”

“Trende Feci Saldırı: Serkan C. Görevini Yaparken Can Verdi”

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri 8 Şubat’ta

Thering: „Hamburg braucht Mut zu Olympia – und verlässliche Finanzierung für Hochschulen“

“Kanserle Mücadelede Hamburg Örnek Oluyor: Tarama ve Tedavi Umut Veriyor”

Oslebshausen’de 22 Kaçak Araç Kaldırıldı: Ordnungsamt Harekete Geçti

Moorrege’de Çocuk Saldırısı: Kriminalpolizei Faili Arıyor, Phantombild Yayımlandı

Hannover’de 16 Yaşındaki Melia S. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

İstanbul’daki Otel Faciasında Yeni Gelişme: Savcılık Altı Kişi İçin Hapis Cezası İstedi

Hamburg’da İzmir Sokak Lezzetleri: “35 Orijinal İzmir” Kapılarını Açtı

Hamburg’da 1. Sınıf ve Anaokulu Kayıtlarında Yüksek Talep Sürüyor

Goodbye, Dapo! Afolayan St. Pauli’ye Veda Etti, Blackburn Rovers’a Transfer Oldu

Yükleniyor

Berlin’den Entegrasyon Freni: 130 Bin Kişinin Kurs Başvurusu Durduruldu

Hamburg’da Fahiş Kiralara Tepki: “Kâğıt Üzerindeki Önlemler Yetmez, Personel Şart”

Hamburg’da 76. Vatandaşlık Töreni: Belediye Sarayı’nda Yeni Bir Başlangıç

Hamburg Okullarında Öğrenci Sayısı Rekor Kırdı: Ganztag Katılımı Yüzde 91,5’e Ulaştı

Hannover’da Yaşlılar Meclisi Seçiminde Yarıyol: 27 Bin 800 Oy Kullanıldı

St. Pauli, Stuttgart’ı 2-1 Mağlup Etti: Millerntor’da Hayati Zafer

  • Perşembe 10.3 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 9.4 ° / 8.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 11 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu