KÜRŞAD ZORLU’DAN HALİL KONAKÇI AÇIKLAMASI: “DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI DİNÇ İLE GÖRÜŞTÜK. BU PROVOKATÖR ŞAHISLA İLGİLİ GEREKLİ İNCELEMELERİN BAŞLATILDIĞINI TARAFIMIZA BİLDİRDİLER”
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Pendik Uluçınar Cami İmamı Halil Konakçı’nın tepki çeken sözlerine ilişkin, “Bu hadsiz açıklamalar sebebiyle sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız adına DİB Ali Erbaş’ı aradım, kendisi yurtdışında olduğu için Başkan Yar
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Pendik Uluçınar Cami İmamı Halil Konakçı’nın tepki çeken sözlerine ilişkin, “Bu hadsiz açıklamalar sebebiyle sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız adına DİB Ali Erbaş’ı aradım, kendisi yurtdışında olduğu için Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ile görüşme gerçekleştirdik. Söz konusu şahısla ilgili ‘neden bir işlem yapılmadığını’ sorduk ve Genel Başkanımızın hassasiyetini açıkça kendilerine ilettik. Ardından bu provokatör şahısla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını tarafımıza bildirdiler. Bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklamasını yaptı.
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Pendik Uluçınar Cami İmamı Halil Konakçı’nın bir konuşmasında kullandığı “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Fransız kafirinin yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” gibi ifadeleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüştüğünü açıkladı. Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Zorlu, şunları dedi:
“Bildiğiniz gibi bir süredir Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli Halil Konakçı isimli şahsın Türk Milletini rencide eden provakatif açıklamaları gündemimizi meşgul etmektedir.
Bu hadsiz açıklamalar sebebiyle sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız adına DİB Ali Erbaş’ı aradım, kendisi yurtdışında olduğu için Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ile görüşme gerçekleştirdik. Söz konusu şahısla ilgili ‘neden bir işlem yapılmadığını’ sorduk ve Genel Başkanımızın hassasiyetini açıkça kendilerine ilettik. Ardından bu provakatör şahısla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını tarafımıza bildirdiler. Bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Pendik Uluçınar Cami’si İmamı Halil Konakçı, kamuoyunda tepki toplamasına neden olan konuşmasında özetle şunları söylemişti:
“Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allah-u ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız kafirinin yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar.”
Konakçı’nın bu konuşması nedeniyle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Konakçı hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı
Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor
Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
- Perşembe 11.4 ° / 3.6 ° false
- Cuma 12.5 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 12.8 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu





