KONAK BELEDİYE BAŞKANI BATUR: “14 MAYIS AKŞAMI BAHAR GELECEK, ÇOCUKLAR BAMBAŞKA GÜLECEK”

Konak Belediyesi’nin Gültepe Atatürk Meydanı’nda düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk sunum töreninde konuşan Başkan Abdül Batur, “14 Mayıs akşamı baharın bambaşka geleceğine inanıyorum. Çiçekler bambaşka açacak, çocuklar bambaşk

Medya 20.04.2023 18:02:35 0
KONAK BELEDİYE BAŞKANI BATUR: “14 MAYIS AKŞAMI BAHAR GELECEK, ÇOCUKLAR BAMBAŞKA GÜLECEK”

Konak Belediyesi’nin Gültepe Atatürk Meydanı’nda düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk sunum töreninde konuşan Başkan Abdül Batur, “14 Mayıs akşamı baharın bambaşka geleceğine inanıyorum. Çiçekler bambaşka açacak, çocuklar bambaşka gülecek, kadınların yüzü gülecek, vatandaşlarımızın yüzü gülecek. Bütün kalbimle inanıyorum, Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği kurumlarla yönetilecek. 14 Mayıs’ta, sana söz baharlar gelecek” dedi.

Konaklılar, 23 Nisan coşkusunu Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gültepe Meydanı’nda düzenlediği Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ve Zeybek gösterisiyle yaşadı. Kortej eşliğinde meydana girilmesiyle başlayan törene; Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Deva Partisi Konak İlçe Başkanı Ali Rıza Uygur, Saadet Partisi Konak İlçe Başkanı Rıfat Yıldırım, CHP Konak İlçe Kadın ve Gençlik Kolları, Millet İttifakı ilçe örgütleri yöneticileri, Konak Belediyesi Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, oda ve vakıfların temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Başkan Batur törende yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyetin değerlerinin önemini vurguladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Batur, “Sana söz, baharlar gelecek” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Mustafa Kemal Atatürk öyle bir dahi ki, Cumhuriyet kurulmadan üç yıl önce TBMM’yi kuruyor. Anadolu’nun her köşesinden gelen üyelerle, ortak hareketle, dayanışma ruhuyla, gelecekle ilgili kararların alınacağı bir çalışmayı başlatıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, cumhuriyetimizi kurmak için, halkın daha iyi yaşaması için çalışmış, cumhuriyetin kurumlarını bunun için kurmuşlar. Cumhuriyetin değerlerini koruyan kurumlarımız çok önemli. 14 Mayıs akşamı baharın bambaşka geleceğine inanıyorum. Çiçekler bambaşka açacak, çocuklar bambaşka gülecek, kadınların yüzü gülecek, vatandaşlarımızın yüzü gülecek. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği kurumlarla yönetilmeye devam edecek, bütün kalbimle inanıyorum. Cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. 14 Mayıs’ta, sana söz baharlar gelecek, sana söz Bay Kemal sözünden dönmeyecek.”

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde ulusal egemenlik sevincinin tüm dünya çocuklarıyla paylaşıldığını kaydetti. Küçükoğullarından, şöyle konuştu:

“Ülkemizin, milletimizin, dünyanın, insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçli kutlarken geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Sevgili çocuklar, sevgili gençler, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri, sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. 14 Mayıs’tan sonra hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.”



13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması

Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor

Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı

Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi

SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor

LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında

Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı

Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi

Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor

Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek

Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu

Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek

Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı

Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor

Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde

Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi

Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor

St. Pauli Frankfurt’a Geçit Vermedi: Millerntor’da Golsüz Beraberlik 0-0

Hamburg’da Nefret Suçları Alarm Veriyor: Faillerin Büyük Bölümü Aşırı Sağcı

Almanya tarihinde bir ilk: Cem Özdemir eyalet başbakanı oldu

Lübeck’te Irkçılığa Karşı Şiir ve Edebiyat Buluşması

Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı

Çifte Vatandaşlar Dikkat: Alman Vatandaşlığının Kaybına İlişkin Yeni Mahkeme Kararı

Yükleniyor

loading

13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması

  • Çarşamba 15.5 ° / 5.8 ° false
  • Perşembe 13.2 ° / 7.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 9.4 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu