KiTa Bremen'e Yeni Genel Müdür: Uwe Kathmann, 90 Çocuk ve Aile Merkezini Yönetecek

Bremen'in en büyük çocuk bakım sağlayıcısı olan kamu kuruluşu KiTa Bremen, yeni genel müdürü ve mali işlerden sorumlu yöneticisi olarak Uwe Kathmann'ı duyurdu.

Almanya 6.08.2024 14:17:00 0
KiTa Bremen

 

Bremen'in en büyük çocuk bakım sağlayıcısı olan kamu kuruluşu KiTa Bremen, yeni genel müdürü ve mali işlerden sorumlu yöneticisi olarak Uwe Kathmann'ı duyurdu. Bremer Senatosu tarafından resmi olarak atanması yapılan Kathmann, 1 Ekim 2024 itibarıyla Wolfgang Bahlmann’ın yerini alacak. Bahlmann, emekliliğe ayrılacak.

Bremen Çocuklar ve Eğitim Bakanı Sascha Karolin Aulepp, Uwe Kathmann'ı sıcak bir şekilde karşıladı: "Uwe Kathmann'la, tüm çocuklar için fırsat eşitliği ve katılımı önemseyen birisini kazandığımız için çok mutluyum. KiTa Bremen, yaşam yolları daha zor olan ve özel ihtiyaçları, ama aynı zamanda özel yetenekleri ve değerleri olan çocuklara yönelik güçlü bir yerel sağlayıcı olarak hizmet veriyor. KiTa Bremen, zorlukların özellikle büyük olduğu ve hala birçok çocuğun kreş yeri beklediği bölgelerde aktif olarak çalışıyor. Bu harika bir şey, ancak uzman personel sıkıntısı zamanlarında büyük bir sorumluluk da taşıyor. Uwe Kathmann’ın bu sorumluluğu alacağına ve kurumumuzu başarıyla yönlendireceğine inanıyorum."

Uwe Kathmann, Ekim 2024 itibarıyla KiTa Bremen'in genel müdürlüğünü üstlenerek, Bremen’in kamu çocuk bakım sisteminde merkezi bir rol oynayacak. Görevinde, şu anda yaklaşık 9.000 çocuğun bulunduğu 90 çocuk ve aile merkezinin sorumluluğunu ve yaklaşık 2.500 çalışanın yönetimini üstlenecek.

Uwe Kathmann, "Takımı ve yeni görevimi çok heyecanla bekliyorum. KiTa Bremen, harika bir pedagojik hizmet sunuyor ve tüm çocuklar için fırsat eşitliği ve katılım anlamına geliyor. Bu benim için önemli ve bu amaca ulaşmak için çalışacağım" dedi. Langförden doğumlu ve üç çocuk babası olan Kathmann, daha önce büyük eğitim kurumlarının genel müdürlüğünü yapmış bir isim olarak geniş bir deneyime sahip.

Son beş yıldır Vechta'daki "Zukunft durch Bildung" adlı yardım vakfının genel müdürlüğünü üstlenmişti. Bu vakıf, sosyal açıdan dezavantajlı çocuklar ve aileler için kolay bir destek sunuyor. Kathmann, son olarak Cloppenburg, Vechta, Oldenburg ve Wilhelmshaven'daki dört ortaokul, dört lise ve bir meslek okulunun ekonomik yönetiminden sorumluydu. Bu okullarda yaklaşık 5.500 öğrenciye yaklaşık 540 öğretmen ders veriyor.

 

www.gazetehamburg.com

CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

KL!CK Kindermuseum Geçici Adresinde Kapılarını Açtı

Çağdaş Suseven ve Ayta Sözeri’den Müzik Dolu Unutulmaz Gece!

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Rize’de Kadın Projelerine Destek Ziyareti Gerçekleştirdi

FC St. Pauli Bundesliga’ya Derbi Rüzgârıyla Başlıyor

FC St. Pauli Orta Sahasını Güçlendirdi: Joel Chima Fujita Kadroya Katıldı

Elias Saad Bundesliga Yolunda: FC St. Pauli’den FC Augsburg’a Transfer Oldu

Hamburg-Harburg’da Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Zanlı Gözaltında

St. Pauli’de Kayıp Alarmı: 65 Yaşındaki Janusz Jan Karpinski Her Yerde Aranıyor

Almanya'da meclis kira freninin 2029 sonuna kadar uzatılmasını onayladı

Almanya'da hastanelerin iflas riski artıyor

Senatodan Onur Gecesi: Yurt Dışı Görevdeki Kahramanlara Teşekkür

Belit Onay’dan MHH’ye Raylı Sistem Çağrısı: “Yüzyıl Projesine Ulaşım Yakışır”

Hannover’de Havuzda Şiddet Olayı: Belediye Başkanı Onay’dan Sert Tepki

Hamburg-Barmbek-Nord’da Yağma Suçuna Karışan İki Şüpheli Aranıyor

Bremerhaven'de Kadın Sığınmaevi Dolu: Şiddet Mağdurları Geri Çevriliyor

Freude über den Abschluss: Internationale Studierende feiern ihren Abschluss in Ankara

Kieler Woche 2025: Güvenli ve Huzurlu Bir Festival Devam Ediyor

Hamburg’da Dijital Günü: Vatandaşlar Dijital Hizmetlere Hazırlanıyor

Hamburg Barmbek-Nord’da Tehdit Olayı: Polis Şüpheliyi Arıyor

Almanya’da geçen yıl mağazalardan 3 milyar avroluk hırsızlık yapıldı

Ahmet Kerim Matur’dan Duygusal Bir Çağrı: “Gel Yarim” Yayında

Hamburg’daki Okul ve Kreşlerde Radon Değeri Güvenli Sınırların Altında

Hamburg’da Kuzey Almanya Konut Zirvesi: Beş Eyaletten Yapı Devrimi Çağrısı

Hamburg’da Aşırılıkçılıkla Mücadelede Odak Noktası: “Tehdit Bütün Cephelerden Geliyor”

Sol Parti: "Demokrasiye En Büyük Tehdit Aşırı Sağdan Geliyor"

Yükleniyor

CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

KL!CK Kindermuseum Geçici Adresinde Kapılarını Açtı

  • Çarşamba 34.9 ° / 21.7 ° Güneşli
  • Perşembe 30.9 ° / 17.6 ° Güneşli
  • Cuma 29.5 ° / 16.6 ° Güneşli