KILIÇDAROĞLU’NUN KONYA’DA DİNLEDİĞİ ÇİFTÇİ, TMO’NUN İTHALAT YAPMASINDAN YAKINDI, "YIRTILAN HACIBEKİR'İN YAKASI" DEDİ… KILIÇDAROĞLU: “HACIBEKİR’İN YAKASINI DİKECEĞİZ, HİÇ MERAK ETMEYİN”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Konya’nın Karapınar köyündeki üreticilerle buluştu. Bir üretici, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), hasat zamanı ithalat yapmasına tepki gösterdi. Üretici, Kılıçdaroğlu’na; “Bir

Medya 28.03.2023 18:43:17 0
KILIÇDAROĞLU’NUN KONYA’DA DİNLEDİĞİ ÇİFTÇİ, TMO’NUN İTHALAT YAPMASINDAN YAKINDI,

Haber: EMRE SERCAN İKE - Kamera: ÜNAL AYDIN

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Konya’nın Karapınar köyündeki üreticilerle buluştu. Bir üretici, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), hasat zamanı ithalat yapmasına tepki gösterdi. Üretici, Kılıçdaroğlu’na; “Bir ithalatçı ekip oraya toplanmış orada rant elde ediyorlar. Ama bizim buralarda bir tabir vardır, ‘Yırtılan Hacı Bekir’in yakası’ diye. Türk çiftçisinin yakası yırtılıyor” dedi. Kılıçdaroğlu çiftçiye, “Hacıbekir’in yakasını dikeceğiz, hiç merak etmeyin. Hacıbekirler kazanacak… Alın teri dökenler kazanacak. Toprak Mahsulleri Ofisi sizinle rekabet etmeyecek, sizi destekleyecek” karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu; bugün Konya Ereğli’de vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle esnaf ziyaretini iptal etti. Karapınar’da yol üzerinde çiftçilerle bir araya gelen CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, çiftçilerin sorunları ve taleplerini dinleyerek çözüm önerilerini anlattı. Kılıçdaroğlu’na; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

Kılıçdaroğlu bir üreticinin traktörüne bindi. “Hayvancılık bitti” diyerek sitem eden üreticiye, “Değiştireceğiz” dedi.

“ÇİFTÇİ OLARAK EN BÜYÜK HAYALİMİZ YERALTI SUYUMUZUN BESLENMESİ”

Çiftçi Uğur Aydın, “Çiftçi olarak en büyük hayalimiz yeraltı suyumuzun beslenmesi. Güneş panelinden çiftçilerimizin faydalanması. Hayvancılığın desteklenmesi en büyük hayalimiz budur. Karapınar’da gelirimiz çiftçiliğe bağlıdır. Sizlerden beklentimiz, isteklerimiz budur” dedi. Kılıçdaroğlu çiftçiye, “Yani üretmek ve kazanmak istiyorsunuz, güzel” dedi.

Bir başka üretici ise, “Karapınar kapalı havza. Yeraltı sularımız gitti. Biz bol bol su istiyoruz. Göksuyu Göleti’nin yapımı bitti ama bir türlü akıtmadılar suyu. Aksi halde burada traktörleri göremeyeceğiz Cumhurbaşkanım. Hayvancılık bitti. Meralarımız gitti” dedi.

KILIÇDAROĞLU: “KONYA OVASI PROJESİ’Nİ BİTİRECEĞİZ, BURAYA SU GELECEK”

Kılıçdaroğlu ise çiftçiye, “Konya Ovası Projesi’ni bitireceğiz. Buraya su gelecek. 20 yılda yapmadılar, yapacağız. Sözünü verdim. İki, Güneş panellerini kuracağız. Çiftçiye elektriği bedava ücretsiz vereceğiz. Bunu Şanlıurfa’dan başlatacağız, sözü oradan verdim. Sonra bütün Türkiye genelinde bütün çiftçilere elektriği ücretsiz vereceğiz. Siz kooperatif kuracaksınız. Biz panelleri getireceğiz panelleri kuracağız. Sıfır faizli krediyle bunu yapacağız. Arkasından siz elektriği bedava kullanacaksınız. Artan kısmı satacaksınız. Bir de elektrikten gelir elde edeceksiniz. Bunun da sözünü veriyoruz. Sizin alın terinizi değerlendireceğiz. Kırmızı mazot vereceğiz. ÖTV’yi, KDV’yi kaldıracağız” diye cevap verdi.

Üretici ise Kılıçdaroğlu’na, “Biz zaten onu bekliyorduk. Üretim yapalım dışarıdan ithal getirmeyelim” diye konuştu.

ÇİFTÇİ: “YIRTILAN HACIBEKİR’İN YAKASI”

Veteriner hekimlik yaptığını söyleyen bir başka çiftçi de hasat zamanı hububat ithalatı yapıldığından şikâyet ederek şöyle konuştu:

“Bizim Türk çiftçisinin en büyük rakibi Toprak Mahsulü Ofisi ve Tarım Bakanı. Neden? Biz üretiyoruz. Tam hasat zamanı bir ithalat. Bir ithalatçı ekip oraya toplanmış, rant elde ediyorlar. Ama bizim buralarda bir tabir vardır, ‘Yırtılan Hacı Bekir’in yakası’ diye. Türk çiftçisinin yakası yırtılıyor. Mısırın kilosu geçen yıl 5 liraydı. Bugün yine 5 lira. Yüzde yüz enflasyonun olduğu yerde mısır fiyatları 5 TL. Neden? Bir tarım koridoru diye bir şey oluşturuldu. Ama ne olduğu belirsiz. Ne kadar geldiği, nereye gittiği belirsiz. Kime verildiği belirsiz. Buralardan kim rant elde ediyor, nasıl oluyor? Ama yırtılan yine Hacı Bekir’in yakası. Şurada gördüğümüz 30 tane traktörün hiçbirinin borcu ödenmiş değil. Hepsinin bankaya borcu var. TMO’nun bizimle rekabet etmesinden bıktık.”

KILIÇDAROĞLU: “HACI BEKİR’İN YAKASINI DİKECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu üreticiye, “Hacı Bekir’in yakasını dikeceğiz, hiç merak etmeyin. Hacı Bekirler kazanacak sizler kazanacaksınız. Alın teri dökenler kazanacak. Çalışanlar kazanacak. Kimse havadan para kazanmayacak. Biraz sabır. Toprak Mahsulleri Ofisi sizinle rekabet etmeyecek sizi destekleyecek. Sizin ürününüzü makul bir karla alacak. Siz zarar etmeyeceksiniz. TMO, çiftçinin kara gün dostudur. Çiftçinin rakibi değildir. Siz üreteceksiniz, dünya ile rekabet edeceksiniz. Devlet de size her türlü desteği verecek” dedi.

 

 

 

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Lübeck’te 39 Yaşındaki Krzysztof K. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumundan Samet Yılmaz’a Tebrik: “Kiel İçin Yeni Bir Dönem”

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

Kiel’de Kritik Gün: Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı İçin Oylar Sayılıyor

YTB Başkanı Turus, Köln’de Irkçılık ve İslam Düşmanlığına Karşı Yürütülen Çok Boyutlu Mücadeleyi Anlattı

CHP’de Kritik Atama: Nurhayat Altaca Kayışoğlu Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oldu

St. Pauli’den Köln’de Son Nefeste Gelen Puan: Jones Uzatmada Kahraman Oldu 1-1

Zwei junge Autoinsassen bei schwerem Unfall in Stade-Haddorf lebensgefährlich verletzt

Selina Çukur, 2025 U17 Avrupa Şampiyonası Milli Takım Kadrosunda

66 Karar: İçişleri Bakanları Konferansı Bremen’de Önemli Adımlar Attı

A2’de Dönersipişi Kontrolü: Braunschweig Gümrüğü Soğuk Zincir İhlalini Ortaya Çıkardı

Hamburg’un Girişimi Sonuç Verdi: Kadınlara Yönelik Cinsel Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem

AVRUPA’DAN GÜÇLÜ ÇAĞRI: “TÜRKİYE UÇUŞLARI MAKUL FİYATA İNSİN!”

TÜMKİAD'A OXFORD'DAN PRESTİJLİ ÖDÜL

Hamburg’da Örnek Dayanışma: Demokrat Çorumlular’dan Engelsiz Yarınlar İçin Buluşma

TGD 30. Yılını Kutladı

Hamburg’da Büyük Şok: HSV, DFB-Pokal’da Holstein Kiel’e Penaltılarla Veda Etti

El Ele Alman–Türk Engellilere Yardım Federasyonu’ndan Anlamlı Dayanışma Gecesi

Hamburg’da Öğrenci Konut Hamlesi: Rot-Grün 3.000 Yeni Yurt Odası Planlıyor

Hamburg’da Yılbaşı Sofraları İçin Uyarı: “Guter Fisch” Listesi Yenilendi – Sürdürülebilir Balık Bulmak Zorlaşıyor

Hamburg’da Önemli Atama: Kathrin Hiersemenzel Staatsanwaltschaft’ın Yeni Başkanı Oldu

Kaars ve Oppie’den Kritik Goller: St. Pauli Kupada Çeyrek Finale Yükseldi

Bavyera’da Yeni Siyasi Buluşma: LiVi Focus Tour de Bayern Münih’te Başladı

Hamburg’da Milyarlık Cum/Cum Skandalı: 1,1 Milyar Euro Hâlâ İncelemede – Cezalar Yok, Soruşturmalar Köln’de

Hamburg’da Verfassungsschutz Krizi: Uzman, Deniz Celik’in Eleştirisini Bilimsel Olarak Doğruladı

Versuchtes Tötungsdelikt in Postbauer-Heng: Kripo Regensburg sucht Täter – 5.000 Euro Belohnung ausgesetzt

Hamburg’da Tartışma: Saga’nın “Arabasız Kiracı” Şartı Hukuken Mümkün mü?

Yükleniyor

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Lübeck’te 39 Yaşındaki Krzysztof K. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumundan Samet Yılmaz’a Tebrik: “Kiel İçin Yeni Bir Dönem”

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

  • Pazartesi 13.7 ° / 8.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 11.9 ° / 9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 11.8 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı