KİEL – Salı sabahı erken saatlerde Kiel Eyalet Meclisi (Landtag) binasındaki bir inşaat iskelesine izinsiz çıkan bir grup eylemci, büyük bir pankart ve çeşitli bayraklar asarak protesto düzenledi. Eylem polis tarafından saat 12.15’te sonlandırıldı, sekiz kişi geçici olarak gözaltına alındı.
Polis açıklamasına göre, grup sabah saat 06.00 civarında inşaat alanındaki iskeleye girerek, daha önce yerleştirilmiş koruma ağını tahrip etti ve iskeleye protesto mesajı içeren bir pankart ile bayraklar astı. İlk polis temas girişimleri karşılıksız kaldı.
Polis olay yerini "spontane toplanma" olarak değerlendirdi ve eylemcilerin 11.30’a kadar oradan ayrılmaları gerektiğini bildirdi. Bu süre zarfında sadece iki kişi iskelenin üzerinden kendi isteğiyle indi. Kalan altı kişi ise özel müdahale ekipleri tarafından aşağı indirildi. Eylemciler bu sırada pasif direniş gösterdi, fiziksel bir karşı koyma olmadı.
Landtag Başkanı ile yapılması önerilen görüşme teklifi ise eylemciler tarafından kabul edilmedi.
Olayın ardından sekiz kişi, kimlik tespiti ve suç duyurusu işlemleri için karakola götürüldü. Hakkında konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme ve anayasal bir kurumu görevini yapmaktan alıkoyma suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Protesto sırasında asılan pankart ve bayraklar ise polis tarafından kaldırıldı ve delil olarak muhafaza altına alındı.