Tarih: 04.01.2023 23:09

Kibele’nin Kızları, Stuttgart ve Frankfurt’ta gösterime girecek

Facebook Twitter Linked-in

Kibele’nin Kızları filmi, Stuttgart ve Frankfurt’ta izleyicilerle bir araya gelecek.
 
Film, 12 Ocak 2023’te Delphi Arthaus Kino, Stuttgart ve 15 Ocak 2023’te Gallus Theatre, Frankfurt ta saat 18.30’da gösterilecek.
 
Yazarlığını ve yönetmenliğini Arda Eşberk’in yaptığı filmde, Kibele rolünü Sinem Karademirli Özyavuz üstleniyor. BTMK adına Halime Karademirli de filmde yer alıyor.
 
Kibelenin Kızları-Kahraman Kadınlar’da Jeanne d'Arc, Frida Kahlo, Coco Channel,  Manal Al-Sharif, Rita Levi Montalcini, Maya Angelou, Ruth Bader Gingsburg ve Kara Fatma karakterlerinin hayatlarından kesitler sunuluyor.
 
Film, Berlin Türk Musikisi Konservatuarı BTMK’nin yapımcılığını üstlendiği ve Arda Eşberk’in yazıp yönettiği, Ana Tanrıça Kibele’nin mitosundan hareketle farklı kültür ve coğrafyalarda dünyaya gelip dünyada iz bırakmış kadın kahramanların hayatından esinlenerek kaleme alınan Kibele’nin Kızları- Kahraman Kadınlar dans tiyatrosunun uyarlamasından oluşuyor. 
 
Filmin Berlin galası, 12 Haziran’da 2022’de UFA Fabrik’de gerçekleşti.  Ardından da Bodrum Kültür Festivali kapsamında, 23 Temmuz 2022 de Mor Salkım Üzüm Bağları’nda gösterimi yapıldı.
 
Dans tiyatrosu
 
Kibelenin Kızları-Kahraman Kadınlar oyunu, ilk kez 8 Mart 2020 tarihinde, Berlin UFA Fabrik’de sahnelenmiş ve büyük ilgi görmüştü. Kitabı Almancaya Erwecke Den Helden In Dir! (İçindeki Kahramanı Uyandır) adıyla çevrilen Kibelenin Kızları-Kahraman Kadınlar oyunu, 20 Mart 2022 tarihinde Berlin’de Ernst Reuter Saal’de bir kez daha seyirciyle buluştu. Oyunda, Berlin Türk Musikisi Konservatuarı çatısı altında eğitim alan kadın oyuncular ve Stuttgart BEM Halk Dansları Topluluğu bünyesindeki dansçılar yer aldı.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —