Tarih: 28.07.2024 00:42

Kent Ağaçlarının ve Yeşil Alanların Bakımındaki Zorluklar

Facebook Twitter Linked-in

Senatör Kathrin Moosdorf, bir gün boyunca Bremen Çevre İşletmesi'ni (UBB) ziyaret ederek, bu belediye biriminin somut çalışmaları ve kentsel yeşil alan bakımındaki güncel zorluklar hakkında bilgi aldı.

Senatörün ziyareti, Huckelriede Mezarlığı'ndaki Bremen Krematoryumu'nda başladı. Senatör, Mezarlık ve Krematoryum Bölüm Başkanı Jörn Asendorf ve diğer UBB çalışanlarıyla mezarlıkta bir gezinti yaparak Bremen’deki mezarlıkların gelecekteki gelişimi hakkında görüş alışverişinde bulundu. Kathrin Moosdorf, mezar alanlarından birinde bitkisel yenileme çalışmalarına bizzat katılarak elleriyle katkıda bulundu. Ziyaretinin ikinci durağı olan Hohentorspark'ta da senatör, çiçek tarhlarının bakımında aktif rol aldı. Senatör Kathrin Moosdorf, “UBB’nin bahçıvanlarıyla birlikte çalışmak ve onlarla teknik bilgi alışverişinde bulunmak bana büyük keyif verdi.” dedi. UBB'nin yürütmekte olduğu yeşil alan bakımının boyutlarından etkilendiğini belirtti: UBB çalışanları 20 milyondan fazla metrekarelik yeşil alan ve yaklaşık 220.000 kent ağacının bakımını yapıyor. Senatör, “Bu, özellikle iklim değişikliği bağlamında büyük bir görev.” dedi.

Bu ziyaretin odak noktası, şehir ağaçlarının bakımı ve geliştirilmesi konusunda artan taleplerdi. Senatör Moosdorf, “Ağaçlar, CO2 depolayıcıları, serinletici gölge sağlayıcılar ve ekosistemler olarak şehir ve sakinleri için büyük bir öneme sahip. UBB’nin bahçıvanları, iklim ve biyoçeşitlilik krizinin sonuçlarıyla günlük olarak pratikte uğraşıyor. Bu önemli çalışma için UBB'yi gerekli kaynaklarla donatmamız gerektiğinin aciliyeti burada ortaya çıkıyor.” şeklinde konuştu.

Kathrin Moosdorf, yerinde yaptığı incelemelerde, iklim değişikliği bağlamında bakım işlerinin daha karmaşık ve zahmetli hale geldiğini gördü. Kuraklık nedeniyle zararlılara karşı duyarlılık, ağaçların canlılığını zayıflatıyor. Daha fazla ölü odun oluşuyor, ağaç kesimleri daha sık yapılmak zorunda kalıyor ve trafik güvenliğini sağlamak daha zahmetli hale geliyor. Bununla birlikte, iklim değişikliğiyle başa çıkmanın yolları da mevcut. UBB, yıllar önce iklime uyumlu ağaçlar dikmeye başladı.” dedi UBB'nin Yeşil Alanlar ve Mezarlıklar Bölüm Başkanı Monika Osteresch. Senatörün Çevre, İklim ve Bilim Bakanlığı ile işbirliği içinde UBB tarafından geliştirilen Şehir Ağaçları Eylem Planı ile, Bremen şehir ağaçlarının sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesi için bir dizi önlem paketi oluşturuldu.

Kathrin Moosdorf, “Bremen, olağanüstü yeşil bir şehir ve böyle kalması gerekiyor – bütçe durumu ne kadar sıkışık olursa olsun. Bunun için mücadele ediyorum.” dedi. Yıl sonunda gerçekleşecek olan bir sonraki dikim döneminde 500 yeni sokak ağacı dikilecek. Bu, yakın zamanda başarıyla elde edilen "Doğal Belediyeler Eylem Programı" kapsamında sağlanan finansman desteği sayesinde mümkün oldu. Çevre, İklim ve Bilim Bakanı, ayrıca sürekli olarak daha fazla finansman kaynağı sağlamak için çalışıyor.

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —