Tarih: 30.08.2021 20:51

Kemal Kocatürk'ün usta yorumuyla Nazım Hikmet

Facebook Twitter Linked-in

HAMBURG 4. Tiyatro Köprüsü Festivali dördüncü gününde “Unvollkommen” (Kusurlu) ve 'Hürriyet Kavgası” ile iki oyun sahnelendi.
Festivalin yapıldığı Mut Tiyatrosunda ön seansta Metin Mirza'nın yazıp yönettiği, Hicran Demir'in oynadığı “Unvollkommen” (Kusurlu) Almanca olarak gösterildi. Tecavüze uğrayan ve yaşadığı travmayla kendine yabancılaşan bir gazeteci kadının, yaşadığı acının üstesinden gelme mücadelesinin konu edildiği parça, deneysel tiyatro tarzında işlendi.
 
Nazım Hikmet'in hayatı ve eserleri
 
Akşam seansında bir süredir yaşam ve sanat hayatını Berlin'de sürdüren, Tiyatro Kumpanyası Berlin'in kurucusu Kemal Kocatürk, yazıp yönettiği “Hürriyet Kavgası” adlı şiirsel oyun gösterildi. Oyunun konusu Nazım Hikmet'in hayatı ve eserleriydi.
Eşi Ayça Kocatürk'ün piyanoda eşlik ettiği oyunda Kemal Kocatürk, etkili performansıyla Hikmet'in, “Memleketimden İnsan Manzaraları”ndan, “Kuvai Milliye”ye, “Taranta Babu'ya Mektuplar”dan, “Benerci Kendini Niçin Öldürdü?”ye uzanan geniş bir yelpazede, büyük şairin şiirlerini ve destanlarını yorumladı. Fonda gösterilen şair hayatına ve mücadelesine ilişkin slaytlar ve Ayça Kocatürk çaldığı, duygu yoğunluğunu destekleyen ve artıran piyano müziğiyle izleyiciler bir gösteride, unutulmaz bir şiir, müzik ve tiyatro akşamı yaşadılar.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —