Tarih: 16.06.2019 01:12

Karslılar Hamburg’da coştu

Facebook Twitter Linked-in

HABER : Zafer ÖZPOLAT

Almanya’nın Hamburg kentinin modern düğün salonlarından La Mira Düğün salonu sahibi İmren Mutu ve Salon Menajeri Turgut Duman’ın organize ettiği Hamburg Karslılar Gecesi  Hamburg’da yaşayan Karslıları bir araya getirdi.

Karslı Sanatçı Fahrettin Güneş’in sahne aldığı gece de Kars yöresine ait Türkü ve oyunları ile Karslılar pistte gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler.
Kars türkülerine eşlik eden Karslılar Hamburg’da ilk kez düzenlenen bir gecede bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar.
 
‘Kars gecelerini sürdürmeyi düşünüyoruz’
 
Hamburg’da ilk kez düzenledikleri gece ile Karslıları bir araya getirip, gönüllerince eğlenmelerinin mutluluğunu kendilerinin de yaşadığını söyleyen La Mira Düğün Salonu Menajeri Turgut Duman ‘ Düğün salonu olarak böyle bir organizasyonu yapmaktan mutluluk duyduk. Kars gecelerini bundan sonra da geleneksel olarak yapmayı düşünüyoruz. Düğün salonumuzun bulunduğu Norderstedt semtin de çok sayıda Karslı vatandaşımız yaşıyor. Onları bir etkinlikte bir araya getirip kendi yörelerine ait türküleriyle  Folkloru ile  memleket özlemini gidermek adına onlara güzel bir gece yaşatmaktan mutluluk duyduk.  Bu geceye katılan herkese teşekkür ediyoruz’ dedi

Geç saatlere kadar devam eden Karslıların doyasıya eğlendiği gecede Kars mutfağının meşhur Kete’si geceye katılanlara ikram edildi


GECEDEN KARELER














Orjinal Habere Git
— HABER SONU —