Tarih: 27.01.2023 01:37

Kahramanmaraşlı öğrencilerden Nürnberg’e ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş Özel Bahçeşehir Koleji öğrencileri Nürnberg’i ziyaret etti.
5. 
6. ve 7.sınıfda okuyan 28 öğrenci, öğretmenleri Nazire Sevilmiş ve Malik Ejder Okur ile birlikte Farklı Kültürleri Tanıma Projesi kapsamında bir hafta Nürnberg’de kalacak ve 28 Ocak’ta Türkiye’ye dönecek.

 
Nürnberg Belediyesi Gençlik Dairesi Görevlisi Eğitimci, Sosyal Pedagog Tün Güney eşi Semrah Güney ile öğretmen ve öğrencilere eşlik ediyor.
Öğretmenler ve öğrenciler Nürnberg'in kalesini, Nazi subaylarının yargılandığı 100 yıllık tarihi mahkemeyi ve Hitlerin askeri karargâh olarak kullandığı eski tarihi binaları ve şehrin merkezindeki tarihi Lorenz kilisesini gezdi. Nürnberg şehrin merkezindeki dilek çeşmesinde bulunan dilek halkasını çevirerek dilekte bulundu.

 
Alianz Arena’yı gezdiler

Münih de Otto Felix Kanitz Haus’da konaklayan öğretmen ve öğrenciler Münih Büyük Şehir Belediye Başkanlığı, Bavyera Hükümet binasını, Frauenkirche, Alianz Arena Spor Sahası’nı, BMW Showroom’u ve Rothenburg o.der Taube’nin tarihi kültürel yerlerini de gezdi.

Öğretmenler ve öğrenciler, gezi sırasında Almanya kültürünü, mutfağını, dilini tanıma fırsatı bulduğunu, kişisel gelişime katkı sağladığını ve Almanya üniversitelerinde okuma şartlarını öğrendiğini dile getirdi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —