Tarih: 04.09.2021 00:51

KADIN GİRİŞİMCİLERİ SEVİNDİRECEK HABER

Facebook Twitter Linked-in




Haber: kibar ÖZKAN

Hamburg Eyalet Parlamentosu'nun 1 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirdiği oturumda,  kadın girişimcileri sevindirecek önerge çıktı.Oturumda  ayrıca, kültürel çeşitliliği teşvik etmek ve kültürel paylaşıma imkan yaratmak için de önerge sunuldu.

SPD ve Yeşiller’in  Hamburg’da girişimci kadınları daha fazla desteklemek için,  Hamburg Eyalet
Parlamentosuna sundukları ortak önergede,  kendi işini kurmak isteyen kadınlara, farklı konularda destek veren kurumların hizmetlerinin genişletilmesi öngörülüyor.

 Çeşitli bilimsel çalışmalarla ortaya konulan, kadın girişimcilerin kendi işyerlerini kurma ve büyüme aşamasında karşılaştıkları  engelleri ve finansal sorunları gözönünde bulundurularak, bunların adım adım kaldırılması isteniyor.

Çeşitliliğe Karşı Daha Fazla Duyarlılık

Oturumda SDP ve Yeşillerin ortak önergesiyle dikkat çekilen bir diğer konu ise  Hamburg kültür yasamında ki çeşitliliğin şimdiye kadar olduğundan daha fazla teşvik edilmesi gerektiği oldu.

 Önerge ile Hamburg kültür dünyasının, çeşitliliğe karşı daha fazla duyarlı hale gelmesinin ve kent toplumundaki farklı insanlara eşit ölçüde paylaşım sağlama imkanı yaratmasının hedeflendiği kaydedildi. Bununla birlikte kentteki kültür kurumlarının daha yoğun bir açılıma gitmeleri ve şimdiye kadar Hamburg kent kültüründe, bu yönde uygulanan başarılı stratejilerin daha da geliştirilmesi öngörülüyor. 

Önergede bu amaç için, bu alanda çalışan kurumların ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir yuvarlak masa oluşturulması talep ediliyor. Bu şekilde, şimdiye kadar görüşleri yeterli ölçüde temsil edilmeyen toplum kesimlerinin de, fikirlerinin dikkate alındığı bir oluşumda biraraya gelmeleri hedefleniyor.


 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —