İZZET ARSEVEN KENT ORMANI'NDA MAHKEME KARARINA KARŞIN ÇALIŞMALARIN DEVAM ETMESİNE VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ: PROJE DERHAL DURDURULMALI

İZZET ARSEVEN KENT ORMANI

Edirne’de halk arasında ‘Söğütlük’ olarak bilinen İzzet Arseven Kent Ormanı’na yapılmak istenen Millet Bahçesi projesinin Ankara 14. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesine karşın çalışmaların devam etmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Kent Konseyi S

Edirne’de halk arasında ‘Söğütlük’ olarak bilinen İzzet Arseven Kent Ormanı’na yapılmak istenen Millet Bahçesi projesinin Ankara 14. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesine karşın çalışmaların devam etmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Kent Konseyi Söğütlük Doğal Kalsın Platformu, "Bizlerin talebi; mahkemenin verdiği karara hemen uyularak millet bahçesi projesinin derhal durdurulması, çalışmaların durup durmadığının ve alanda yaşanan tahribatın Edirne Belediyesi tarafından tutanakla tespit edilmesi" açıklamasını yaptı.

Söğütlük Doğal Kalsın Platformu üyeleri, bugün Kent Ormanı önünde basın açıklaması yaparak, mahkeme kararının derhal uygulanarak çalışmaların durdurulmasını istedi. Platform üyeleri, Söğütlük’teki çalışmaların kaçak yapıldığı gerekçesiyle ilgili kurumları göreve çağırdı.

"BU KADAR ANININ YAŞANDIĞI YERİ YOK ETMEYİN DEDİK"

Kent Konseyi Söğütlük Doğal Kalsın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Mertcan Yalçın, şunları söyledi:

"Savurganca harcanan paralar, boşa giden emekler, telafisi mümkün olmayan zararlar yaşandı bu süreçte. Oysa doğal yaşamın savunucuları olarak bizler ‘Söğütlük doğal kalsın’ dedik. Söğütlük taşkın sahasıdır. Karaağaç, Meriç, Arda ve Tunca nehirlerinin bulunduğu alan kentimizin göz bebeğidir. ‘Düzenlenirken çok dikkatli olunmalı’ dedik. Burada yaşadıklarımızı ağaçlar yazsaydı belki de Söğütlük’teki ağaçların kağıt olması gerekirdi. ‘Bu kadar anının yaşandığı yeri yok etmeyin’ dedik. Millet bahçeleri mevzuatında ‘Betonların yığıldığı bölgelerde yaşam alanları, sosyalleşme sahaları için millet bahçeleri oluşturulur’ diye yazıyor. Burası zaten doğal şekilde oluşmuş bir ormandır. ‘Tam tersine siz burayı betonlaştırıyorsunuz’ dedik.

"MÜCADELEYİ SONSUZA DEK SÜRDÜRECEĞİZ"

Bizlerin talebi; mahkemenin verdiği karara hemen uyularak millet bahçesi projesinin derhal durdurulması, çalışmaların durup durmadığının ve alanda yaşanan tahribatın Edirne Belediyesi tarafından tutanakla tespit edilmesi, imar planı ile ruhsat olmadan alanda yapılan imar kanununa aykırı faaliyetlerle ilgili olarak yine belediye tarafından tespit yapılması ve yapılan tespitlere göre ilgililer hakkında idari para cezası uygulanması ile suç duyurusunda bulunulmasıdır. Edirne Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu'ndaki avukatların hukuki mücadelesi ve Söğütlük Doğal Kalsın Platformu'ndaki kentlilerin kamuoyu baskısı sonucunda kazanılan bu mücadelenin bundan sonra da tüm paydaşlar olarak sonuna kadar takipçisi olacak ve Söğütlük tekrar doğal bir yer haline gelene kadar bu mücadeleyi sonsuza dek sürdüreceğiz.”

 



TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

HSV Fırtına Gibi Esti: Deplasmanda 4 Gollü Zafer 0-4

St. Pauli’ye Son Dakika Şoku: Hem Maç Gitti Hem Kartlar Uçuştu

Almanya’da aşırı sağcı AfD’nin yasaklanması tartışılıyor

Leipzig'le 3-3 berabere kalan Bayern Münih, şampiyonluğunu ilan etme şansını kaçırdı

GAZİANTEP'TE TATLI TARİHİ YAZILACAK!

Deniz Celik: “AfD’nin yasaklanma süreci derhal başlatılmalı”

Werder Bremen Kadın Takımı'na Bremen Senatosu’ndan Onurlandırma

Bavyera Aile Bakanlığı’ndan Kadınların Güçlenmesine Yönelik Anlamlı Resepsiyon

Almanya Anayasayı Koruma Dairesi: AfD Artık Kesin Olarak Aşırı Sağcı

Almanya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Hayatını Kaybeden Werner Lorant için Münih’te Cenaze Töreni Düzenlendi

Hamburg-Nord’da Yeni Koalisyon: SPD, CDU ve FDP Gelecek İçin El Sıkıştı

Hamburg'da Kömüre Veda: Moorburg Santrali Yerle Bir Edildi

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti, Hristiyan Birlik partileriyle koalisyon anlaşmasını onayladı

Almanya'da geçen yıl 13 milyon kişinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı tespit edildi

Almanya'da Çin adına casusluk yaptığı iddia edilen 2 kişi hakkında dava açıldı

Almanya göç politikasını sıkılaştırmak istiyor

Hamburg’daki NSU Araştırmasına Engel: Bilim İnsanlarına Belgeler Sansürlü Sunuluyor

Hamburg Elbe’yi Okuyor: Şehir Genelinde Edebiyatla Buluşma Zamanı

"Rumuz Goncagül" Münih'te Tiyatroseverlerle Buluştu

Altona’da Sporun Kahramanları Onurlandırılıyor: “Batının En İyileri”ne Büyük Ödül

St. Pauli'ye Büyük Darbe: Kaptan Irvine Sezonu Kapattı

Hamburg-Eidelstedt’te Aranan Önder Koca Bulundu

Hamburg'da Yeşiller’den Koalisyon Onayı: Yeni Dönem Başlıyor

Almanya'da Hristiyan Demokrat Birlik Partisinden koalisyon protokolüne onay

Cumhurbaşkanı Steinmeier, zayıf bir Almanya'nın Avrupa için bir tehdit olduğunu söyledi

Almanya'da Hristiyan Sosyal Birlik Partisi, yeni hükümette yer alacak bakanlarını açıkladı

HSV, Volksparkstadion’da KSC’ye Boyun Eğdi: 1-2

St. Pauli Bremen’den 1 Puanla Döndü 0-0

Yükleniyor