İZMİR'DE LUCİEN ARKAS PARKI AÇILDI

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan rehabilitasyon çalışmasıyla yeni çekim merkezine dönüşen Manda Çayı kıyısına bir dokunuş da Arkas Holding’den geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bölgedeki 8 bin 900 metrekarelik alanı park olarak düzenleyip şehre a

Medya 27.09.2023 11:58:06 0
İZMİR

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan rehabilitasyon çalışmasıyla yeni çekim merkezine dönüşen Manda Çayı kıyısına bir dokunuş da Arkas Holding’den geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki 8 bin 900 metrekarelik alanı park olarak düzenleyip şehre armağan eden iş insanı Lucien Arkas ismini Başkan Tunç Soyer’in açılışını yaptığı parka verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Manda Çayı kıyısında yapımı tamamlanan Lucien Arkas Parkı’nı törenle hizmete açtı. Arkas Holding’in katkılarıyla Mistral Kuleleri ve Ege Perla arasında kalan kısımdaki 8 bin 900 metrekare büyüklüğündeki alanda kurulan parka 2022 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin oy birliğiyle Arkas’ın isminin verilmesi kararlaştırılmıştı. Parkın açılışına Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ile eşi Merve Arkas da katıldı.

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Programda konuşan Başkan Tunç Soyer, “Bu memlekette herkes işini yapsa bu memleket çok daha başka bir yerde olur diye düşünüyorum. Mesela iş insanları vergisini veriyorsa ‘tamam ben vazifemi yaptım’ diyor. Ama bazı iş insanları var ki o şehre kendini borçlu hissetmeye devam ediyor. Ben bu şehir için daha fazla ne yapabilirim diye kafa yoruyor. Bunun en güzel örneklerinden biri Lucien Arkas. Gerçekten siz kendinizi bu şehre borçlu hissediyorsunuz. Müzeler yapıyorsunuz, park yapıyorsunuz. İyi ki varsınız. Bütün iş insanlarının sizin vicdanınızı, yüce gönüllülüğünüzü taşımasını diliyorum. O yüzden çok teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas da “Bu yeşil ortamı sayenizde yapabiliyoruz. Bu ortamı yaratmak büyük mutluluk veriyor. Burada binaların arasında açık havada hem bu kadar sanat eseri görüp hem de bu güzel bahçe, bu ağaçlar arasında vakit geçirmek umarım gelen gören herkese keyif verir” diye konuştu. Daha sonra Lucien Arkas ve eşi Merve Arkas Başkan Tunç Soyer ile birlikte parkı gezdi.

PEYZAJINDA BİYOÇEŞİTLİLİK DESTEKLENDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın işbirliği ile yapımı tamamlanan parkın bitkisel tasarımında kuraklığa dayanıklı, yoğun bakım gerektirmeyen, yerel ve kentin doğasına adapte olmuş bitki türleri tercih edilerek sürdürülebilirliğe katkı sağlandı.

Parkta sosyal etkileşim ve entegrasyonun sağlanması, havanın temizlenmesi, gürültünün filtrelenmesi ve gölgeli mekanlar oluşturarak iklim konforunun tesis edilmesi amaçlanırken, biyoçeşitliliğin desteklenmesi hedeflendi.

Parkta sanat eserleri ile zenginleştirilmiş bir rekreasyon alanı İzmirlilerin hizmetine sunuldu. Arkas Koleksiyonu’ndan Türk heykeltıraş sanatçıları Varol Topaç, Selçuk Yılmaz, İlker Yardımcı, Ozan Ünal ve Malik Bulut ile Marino Di Prospera ve Agnesa Petrova’nın yedi heykeli yer alıyor.

St. Pauli’nin Kalbinde Yeni Bir Yaratıcılık Merkezi: Eski Okul Artık Sanatın Hizmetinde

HAMBURG'DA SAĞIRLARA YÖNELİK ADALETSİZLİK RESMEN TANINDI

HAMBURG İDARE MAHKEMESİNDEN MEMUR MAAŞLARIYLA İLGİLİ EMSAL KARAR

AVRUPA TÜRKLERİ TEPKİLİ: YAZ TATİLİNDE UÇAK BİLETİ FİYATLARI EL YAKIYOR

YTB’den Sınır Kapılarında Karşılama ve Uğurlama Hizmeti

Hamburg-Eißendorf’da Cinsel Saldırı Girişimi: Polis Şüpheliyi Arıyor

Almanya'da mahkeme, Filistin asıllı İngiliz doktora getirilen faaliyet yasağını hukuka aykırı buldu

Schwentinental’de Ağır Yaralama Soruşturması: Polis Şüpheliyi Arıyor

Kiel Eyalet Meclisi'nde İzinsiz Protesto Sonlandırıldı: Sekiz Gözaltı

Hamburg Eyalet Parlamentosu 16 Temmuz’da Toplanıyor: Gündemde Ortak Kira Sözleşmeleri, İşsizlik Kuponları ve Okullarda Din

Hamburg’da 2025 Mezuniyet Başarıları Açıklandı: Abitur Not Ortalaması 2,35

Hamburg’dan Şiddet Mağdurlarına Destek: Ortak Kira Sözleşmesinden Kolay Çıkış Talebi

“Groß-Sand Kapanmasın!”: Wilhelmsburg ve Veddel Halkı Sokağa Çıkıyor

Hamburg’da İki Kız Çocuğu İçin Kayıp Alarmı

Hamburg-Bramfeld’de Silahlı Çatışma: 18 Yaşındaki Genç Yaralandı

Hannover'de Şenlik Rüzgârı: Schützenfest 2025 800 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Sabahattin Ali’nin Hücresi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Bundesrat’tan Ekonomiye Hızlı Destek: “Yatırım Hızlandırıcısı”na Onay Verildi

Hannover’de Tarihi Okul Binası Yenilendi: Käthe-Kollwitz Lisesi’nin Batı Cephesi Restore Edildi

Schanzenzelt Devam Ediyor: Kültür Çadırının Geleceği Güvence Altında

Bundesrat’tan Federal Bütçeye Eleştiri: Eyaletler ve Belediyeler Daha Fazla Desteklenmeli

Almanya'da Rheinland-Pfalz eyaleti gelecekte AfD üyelerini kamu sektöründe işe almayacak

Bundesrat’tan Çağrı: AB’nin Çelik ve Metal Eylem Planı Hızla Hayata Geçirilmeli

Bundesrat, Hayvan Refahı Etiketleme Yasası’nı Sert Eleştirdi – Uygulama Süresi 2026’ya Ertelendi

Hamburg Yeşiller Partisi Yeni Eyalet Başkanını Seçti

Aşırı Sağa Boyun Eğmek Tehlikeli Bir Yol

"Türkçeyi Gençler Arasında Trend Hâline Getirebiliriz"

Hamburg-Wilhelmsburg’da 10 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp

Almanya’da Kira Artışına Fren 2029’a Kadar Uzatıldı

Almanya’da Aile Birleşimine Sınırlama: Aile Birleşimi İki Yıl Askıya Alındı

Yükleniyor

St. Pauli’nin Kalbinde Yeni Bir Yaratıcılık Merkezi: Eski Okul Artık Sanatın Hizmetinde

HAMBURG'DA SAĞIRLARA YÖNELİK ADALETSİZLİK RESMEN TANINDI

HAMBURG İDARE MAHKEMESİNDEN MEMUR MAAŞLARIYLA İLGİLİ EMSAL KARAR

AVRUPA TÜRKLERİ TEPKİLİ: YAZ TATİLİNDE UÇAK BİLETİ FİYATLARI EL YAKIYOR

YTB’den Sınır Kapılarında Karşılama ve Uğurlama Hizmeti

Hamburg-Eißendorf’da Cinsel Saldırı Girişimi: Polis Şüpheliyi Arıyor

  • Perşembe 36.8 ° / 25.8 ° Güneşli
  • Cuma 39.3 ° / 27.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 40.6 ° / 27.4 ° Güneşli