İMAMOĞLU, İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NDEKİ YANGIN ALANINI İNCELEDİ: "CAN KAYBI OLMAMASI SEVİNDİRİ. YANGININ ÇOK YAKIN MESAFEDEKİ TESİSLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLMESİ KIYMETLİ"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde 11 Haziran’da çıkan yangınla küle dönen ve çöken 6 katlı fabrika çevresinde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, “Bir can kaybı olmaması, hepimiz için

Medya 13.06.2023 17:41:14 0
İMAMOĞLU, İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde 11 Haziran’da çıkan yangınla küle dönen ve çöken 6 katlı fabrika çevresinde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, “Bir can kaybı olmaması, hepimiz için sevindirici. İnsanların ondan önce tahliye olması sevindirici. Çok yakın mesafede bulunan tesislere hiçbir şekilde yangının sıçramadan kontrol altına alınıp, söndürülmesi kıymetli. Ben, bütün itfaiyeci ekibimize, Daire Başkanımızdan erlerine varıncaya kadar emeklerine teşekkür ediyorum” dedi.  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde geçtiğimiz 11 Haziran’da çıkan yangınla küle dönen ve çöken 6 katlı fabrika çevresinde incelemelerde bulundu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, mahsur kalan 8 işçinin itfaiye ekiplerince kurtarılışı, yangının çıkış nedeni ve yanan binanın imalat süreçleriyle ilgili İmamoğlu’nu bilgilendirdi. Yanan ve ardından kısa sürede çökmeye başlayan binanın, 3 farklı zaman diliminde inşa edilip birbirine eklemlendiğini aktaran Albayrak, bu nedenle iç kesimlerdeki yangına müdahale etmekte zorlandıklarını dile getirdi.

ALBAYRAK: 2011’DEKİ BENZER YANGIN 6 GÜN SÜRMÜŞ

Binanın her bir katının 5 bin 500 metrekareden oluştuğu bilgisini paylaşan İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, binanın kısmen çökme sürecini de “Normalde böylesi bir bina, 2-3 gün süren yangınlardan sonra kendisini bırakırken, bu bina, daha birinci gün dolmadan kendini yavaş yavaş bırakmaya başlıyor” aktarımında bulundu. Binada 10 farklı iş kolunda faaliyet gösteren işletmeler olduğunu kaydeden Albayrak, bu firmaların bir bölümünde parlayıcı, patlayıcı ve yanıcı malzemelerinin olduğunu tespit ettiklerini vurguladı. Benzeri bir yangının 2011’de yaşandığını ve söndürme işlemlerinin 6 gün sürdüğünü belirten Albayrak, “Dolayısıyla böylesi bir yangını bizim 60 saat içerisinde söndürebilmemiz, kontrol altına alabilmemiz bizim de bir başarımız” dedi.  

"CAN KAYBI OLMAMASI, HEPİMİZ İÇİN SEVİNDİRİCİ"

Bilgilendirmelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu da şunları söyledi:

"Bugün, Organize Sanayi Başkanımıza hem bir geçmiş olsun dileklerimizi iletmek hem de İtfaiye Daire Başkanımız ve kıymetli ekibiyle beraber çalışmalarını dinlemek için geldim. Bir can kaybı olmaması, hepimiz için sevindirici. İnsanların ondan önce tahliye olması sevindirici. Çok yakın mesafede bulunan tesislere hiçbir şekilde yangının sıçramadan kontrol altına alınıp, söndürülmesi kıymetli. Ben, bütün itfaiyeci ekibimize, Daire Başkanımızdan erlerine varıncaya kadar emeklerine teşekkür ediyorum. Şu an göründüğü kadarıyla zaten yangın kontrol altında. Soğutma çalışmaları sürüyor. Muhtemeldir ki bu saatten sonra ilgili soruşturmalar ya da buradaki bir takım hukuki süreçler işleyecektir. Tabii Organize Sanayi Bölgemizin yönetimi, Başkanı, bu süreçle ilgili artık gerekli hukuki düzenlemeleri yapacaklardır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne hangi hususta, hangi sorumluluk düşüyorsa, biz de Başkanımızın yanındayız. Diğer firma sahiplerine de geçmiş olsun. Can kaybı olmaması kıymetli. Diğer maddi yaraları da umuyorum ki sigortasıyla ve diğer hususlarıyla güvence altındadır. Giderilmesini temenni ediyoruz. Organize Sanayi Başkanımızı da birazdan ziyaret edeceğim. Bu hususta öncü alınması gereken tedbirler, birtakım yapısal sıkıntılar, zorluklar ya da binalarla ilgili, belki işte az önce dediğimiz gibi dayanımla ilgili sıkıntıları var olan binalar varsa, onlarla ilgili ne yapabiliriz? Ki itfaiye, makul bir zaman diliminde buraya ulaşmış. İtfaiyeyle ilgili ekstra iş birliği yapabileceğimiz hususlar var mıdır, noktasında da bir toplantımız olacak. Tekrar İstanbul’umuza geçmiş olsun.”

Yangın bölgesinde bulunan esnaf, çalışan ve vatandaşlardan gelen sorunları dinleyen İmamoğlu, incelemesinin ardından Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’na geçti. Başkan Mustafa Keskin ve ekibiyle bir araya gelen İmamoğlu’na, Yazıcı ve İBB OSB İlişkileri Danışmanı Mehmet Çakılcıoğlu da eşlik etti.

Almanya Anayasayı Koruma Dairesi: AfD Artık Kesin Olarak Aşırı Sağcı

Almanya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Hayatını Kaybeden Werner Lorant için Münih’te Cenaze Töreni Düzenlendi

Hamburg-Nord’da Yeni Koalisyon: SPD, CDU ve FDP Gelecek İçin El Sıkıştı

Hamburg'da Kömüre Veda: Moorburg Santrali Yerle Bir Edildi

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti, Hristiyan Birlik partileriyle koalisyon anlaşmasını onayladı

Almanya'da geçen yıl 13 milyon kişinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı tespit edildi

Almanya'da Çin adına casusluk yaptığı iddia edilen 2 kişi hakkında dava açıldı

Almanya göç politikasını sıkılaştırmak istiyor

Hamburg’daki NSU Araştırmasına Engel: Bilim İnsanlarına Belgeler Sansürlü Sunuluyor

Hamburg Elbe’yi Okuyor: Şehir Genelinde Edebiyatla Buluşma Zamanı

"Rumuz Goncagül" Münih'te Tiyatroseverlerle Buluştu

Altona’da Sporun Kahramanları Onurlandırılıyor: “Batının En İyileri”ne Büyük Ödül

St. Pauli'ye Büyük Darbe: Kaptan Irvine Sezonu Kapattı

Hamburg-Eidelstedt’te Aranan Önder Koca Bulundu

Hamburg'da Yeşiller’den Koalisyon Onayı: Yeni Dönem Başlıyor

Almanya'da Hristiyan Demokrat Birlik Partisinden koalisyon protokolüne onay

Cumhurbaşkanı Steinmeier, zayıf bir Almanya'nın Avrupa için bir tehdit olduğunu söyledi

Almanya'da Hristiyan Sosyal Birlik Partisi, yeni hükümette yer alacak bakanlarını açıkladı

HSV, Volksparkstadion’da KSC’ye Boyun Eğdi: 1-2

St. Pauli Bremen’den 1 Puanla Döndü 0-0

Milli judocular, Almanya'daki Ümitler Avrupa Kupası'nda 5 madalya kazandı

Hamburg'da Medya Düzenlemelerinde Reform Çağrısı

İstiklal Marşını Ezbere Güzel Okuma Yarışması Münih’te Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Hamburg’da 23 Nisan Coşkusu

Hamburg’da Kaza: Otobüsle Çarpışan Mercedes Sürücüsü Olay Yerinden Kaçtı

Bayern Münih ve Bayer Leverkusen kazandı, şampiyonluk yarışı son 3 haftaya taşındı

Hamburg'da Otobüs Saldırısı: İki Kişiyi Yaralayan Saldırgan Yakalandı

Almanya'da aşırı sağcı baba ve oğlu, silah ve patlayıcı bulundurmaktan gözaltına alındı

Yaz Aylarında Cilt Kanseri Riski Artıyor: Uzmanlar Uyarıyor

Yükleniyor

Almanya Anayasayı Koruma Dairesi: AfD Artık Kesin Olarak Aşırı Sağcı

Almanya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Hayatını Kaybeden Werner Lorant için Münih’te Cenaze Töreni Düzenlendi

Hamburg-Nord’da Yeni Koalisyon: SPD, CDU ve FDP Gelecek İçin El Sıkıştı

Hamburg'da Kömüre Veda: Moorburg Santrali Yerle Bir Edildi

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti, Hristiyan Birlik partileriyle koalisyon anlaşmasını onayladı

  • Cuma 22.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.1 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 23.4 ° / 12.4 ° Güneşli