Tarih: 25.12.2019 17:37

İki dilli sınıflarımıza kayıt tarihleri hakkında Hamburg Başkonsolosluğu duyuruda bulundu.

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile Hamburg Eyaleti Eğitim Senatörlüğü arasında imzalanan protokol uyarınca uygulanan ilk-orta/lise düzeyine yönelik Türkçe-Almanca iki dilli sınıf projesinin ve projenin yürütüldüğü okulların kayıt tarihlerinin vatandaşlarımızın/velilerin dikkatine getirilmesi amacıyla Hamburg Başkonsolosluğu duyuruda bulundu.
Hamburg Başkonsolosluğumuzun duyusu şöyle
 
 Kıymetli velilerimiz,
İlkokula başlama yaşına gelmiş çocuklarınızı,  Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile Hamburg Eyaleti Eğitim Senatörlüğü arasında imzalanan protokol uyarınca, Türkçe olarak da dersler verilen Heinrich-Wolgast İlkokulu’na (Greifswalder Str. 40, 20099 Hamburg ) kaydettirebilirsiniz.
Öğrencilere Almanca ve Türkçeyi birlikte daha iyi öğrenme olanağı sağlayan bu okulda,  Türk dili dersi ve yeterli öğrenci sayısına ulaşılması halinde hayat bilgisi dersi (Sachunterricht)  Türkçe-Almanca olarak verilmektedir.
Yine, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile Hamburg Eyaleti Eğitim Senatörlüğü arasında imzalanan protokol uyarınca yürütülen proje kapsamında, Stadtteilschule am Hafen Orta Okulu ve Lisesinde  (Neustädter Str. 60, 20355 Hamburg)  Türkçe  dersi ve “Toplum Bilimi” (tarih, toplum, ekonomi, coğrafya) dersi (Gesellschaftsuntericht)  iki dilde verilmektedir.  
Lise seviyesinde öğrenciler iki dilli eğitimleri sonunda “Abitur” sınavını Türkçe alanında da yapabilmektedir. İki dilli sınıflara devam eden öğrencilerimizin başarıları,  lise ve abitür düzeyinde diğer okullara kıyasla daha yüksektir.
Yukarıda belirtilen proje okullarının kayıt tarihleri aşağıda sunulmaktadır.
Heinrich-Wolgast İlkokulu 1. sınıflar için kayıtlar: 6 Ocak 2020-24 Ocak 2020
Stadtteilschule am Hafen Ortaokul ve Lisesi 3 Şubat 2020-7 Şubat 2020
Anılan okullarda kayıt sırasında yardıma ihtiyaç duymanız halinde Başkonsolosluğumuz Eğitim Ataşeliği ile temasa geçebilirsiniz. (Eğitim Ataşeliği, Mittelweg 13, 20148 Hamburg, Telefon: 040 44 50 67 31 veya Muavin Konsolos/Eğitim Ataşe V. Meral Akbilek Koray, Tesdorpfstrasse 18, 20148 Hamburg Telefon:  040 44 80 33 55)
Tüm velilerimizi,  kayıtları pek yakında başlayacak olan proje okullarına çocuklarını kaydettirmeye davet ediyoruz.
 
 
 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —