Tarih: 12.02.2020 01:02

HTBB başkanlığına Emin Sağlık getirildi.

Facebook Twitter Linked-in

Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan Hamburg Türk Basın Birliği başkanlığına Hamburg’un yerel gazetesi Türk ses gazetesinin sahibi Emin Sağlık getirildi.
Hamburg  Öz Urfa Restaurant'da geleneksel olarak üyelerine verilen kahvaltı sonrası divan başkanlığını Kemal Doğan ,divan üyeliklerini Nebahat Uzun ve İkbal Özakıncı’nın yaptığı genel kurulda HTBB başkan yardımcısı Ertaş Akçelik, mali raporu açıkladı ve raporlar üzerine olumlu görüşlerin ardından yapılan seçimler sonrası 16 üyenin oyu ile Emin Sağlık başkan olurken, rakibi Hamdi Gök bulut 8oy aldı. Seçimde 4 üyede çekimser oy kullandı.
Başkan yardımcılığına 16 oyla Oya Pervin Pelit seçilirken, saymanlığa ise, 18 oyla Levent Danık seçildiler. Yönetim Kurulu asil üyeliklerine, Ali Akdemir, Fatos Balkaş, Hurşit Köse ve İkbal Özakıncı, seçildiler.
Yapılan Denetleme Kurulu seçimlerinde 22 oyla Rıza Atamtürk denetleme kurulu başkanı olurken, 20 oyla Bekir Tanrıkulu ve 17 oyla Kadir Taçgın denetleme kurulu üyeliklerine seçildiler.

Sağlık güzel vaatlerde bulundu
 
 Hamburg’da yaklaşık 30 yıldır yerel Türkses Gazetesi'ni çıkartan ve Kanal Avrupa Televizyonu'nda Emin Adımlar TV Proğramını sunan Kırşehir doğumlu Emin Sağlık,  yaptığı teşekkür konuşmasında " İlk olarak Hamburg Türk Basın Birliğin’de bugüne kadar görev yapmış, katkı sunmuş tüm Arkadaşlara teşekkür ediyorum. Öncelikle ilk hedeflerim arasında bizlere layık görkemli bir basın balosunu en kısa sürede düzenlemek düşüncesindeyim. Bizim dışımızda değişik nedenlerle ayrı kalan, TV, Radyo ve yazılı basından arkadaşlarımızı HTBB bünyesine kazandırmak, başta büyük medya organı olan Axel Springer Verlag olmak üzere, Alman Medyasına mensup kurumlarla tanışma amaçlı karşılıklı ziyaretleri gerçekleştirmek, Türkiye'ye beş kez gerçekleştirilen, ( Ankara-İstanbul-İzmir-Eskişehir ve Antalya) tanıtım-bilgi ve kültür amaçlı gezilerin devamını sağlamak, basın derneğimizin varlığını sürdürdüğü Hamburg şehrinin belediye başkanı olmak üzere, resmi kurumları (Ticaret odası) STK ziyaretleri yapmak,   geçmiş dönemde gerçekleştiren vatandaş soruyor? yetkililer cevaplandırıyor tarzı insanlarımızı önemli konulara ilişkin bilgilendirme toplantılarının devamını sağlamak olacaktır" dedi.
 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —