LAHEY (AA) - Hollanda hükümetinin ülkedeki Müslüman gençlerin radikalleşmesini önlemek amacıyla bir dizi tedbir üzerinde çalıştığı bildirildi.
Başbakan Yardımcısı ve Uyumdan Sorumlu Bakan Lodewijk Asscher, De Telegraaf gazetesine yaptığı açıklamada, bu kapsamda toplumda nefret söyleminde bulunan imamlara karşı ve radikal gruplara katılmak isteyen gençlerin engellenmesi için bir önlemler alacaklarını söyledi.
Güvenlik ve Adalet Bakanı ile önlemler paketi üzerinde çalıştıklarını kaydeden Asscher, kendileri açısından önem taşıyan şeyin hukuk devleti ve güvenlik olduğunu belirtti.
Asscher, sahip oldukları din özgürlüğünün istismar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, barışçıl amaçlar dışında konuşma yapmak üzere Hollanda’ya gelecek imamlara vize verilmeyeceğini ifade etti. Aynı şekilde Hollanda’da yetişen ama nefret söylemlerinde bulunan imamlarla da mücadele edeceklerini kaydeden Asscher, bu tür kimselerle belediye başkanları kanalıyla görüşüleceğini dile getirdi.
Asscher, Avrupa’dan Suriye’ye savaşmaya giden gençlerin bulunduğunu, bunun önüne geçmek ve radikalleşmeyi önlemek için uluslararası tecrübelere bakacaklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı, bu çerçevede toplumda anahtar görevi gören isimlerden destek alınabileceğini bildirdi.
Hollanda İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı (AIVD) haziran ayında, Suriye ve Irak’a savaşmak için giden Hollanda vatandaşı sayısının 130 civarında olduğunu açıklamıştı. Bu kişilerin 30 kadarının ülkeye döndüğünü duyuran AIVD, 14 kişinin ise bölgedeki savaşta hayatını kaybettiğini belirtmişti.
Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”
Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı
Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!
Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek
Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar
Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı
Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”
Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek
Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı
Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı
Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”
Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor
Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında
Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı
Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor
Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi
Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu
Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor
Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı
Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri
Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”