Hannover, Almanya’nın İlk "Yardımcı Köpek Dostu Belediyesi" Oldu

Engelli bireylerin günlük yaşamda en büyük destekçilerinden biri olan yardımcı köpekler, Hannover Belediyesi’nin yeni bir uygulamasıyla hak ettikleri desteği buluyor.

Almanya 4.12.2024 13:34:00 0
Hannover, Almanya’nın İlk

Engelli bireylerin günlük yaşamda en büyük destekçilerinden biri olan yardımcı köpekler, Hannover Belediyesi’nin yeni bir uygulamasıyla hak ettikleri desteği buluyor. Pfotenpiloten e.V. derneğinin başlattığı kampanya kapsamında Hannover, Almanya’da “Yardımcı Köpek Dostu Belediye” unvanını alan İlk büyükşehir oldu. Bu kapsamda, yardımcı köpekleri olan bireyler, belediyeye ait tüm hizmet binalarına engelsiz bir şekilde erişim sağlayabilecek.

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bugün, görülmeyen engellerle yaşayan bireylerin yanında olduğumuzu daha görünür hale getirmek istiyoruz. Toplumda dışlanmayı ortadan kaldırmak için birlikte çalışmalıyız. Bu kampanyaya katılarak, yardımcı köpek sahibi bireylerin haklarını güvence altına alıyor ve onları belediye hizmet binalarımızda memnuniyetle karşılıyoruz.”

Yardımcı Köpeklerin Önemi

Yardımcı köpekler, aldıkları özel eğitimlerle epilepsi krizlerini önceden fark etmek, hareket kısıtlılığı olan bireylerin günlük işlerini kolaylaştırmak ya da diyabet hastalarını kan şekerindeki dalgalanmalar konusunda uyarmak gibi hayati görevleri yerine getiriyor. Bunun yanı sıra, demans, şiddetli alerji veya işitme kaybı gibi durumlar için de destek sağlıyorlar. Ancak kamu binalarına erişim konusunda hala çeşitli zorluklarla karşılaşıyorlar.

Yeni Düzenlemenin Ayrıntıları

Hannover, “Yardımcı Köpek Dostu Belediye” unvanıyla, bu zorlukların önünü kesmek adına büyük bir adım attı. Yeni düzenlemeye göre, tüm belediye binalarında “Yardımcı Köpek Kabul Edilir” yazılı etiketler yerleştirilecek ve bu alanlarda yardımcı köpeklerle bireylerin serbest dolaşımı sağlanacak. Uygulamanın ilk görsel sembolü, Hannover Yeni Belediye Binası’nın ana girişine yerleştirilen “Yardımcı Köpek Hoş Geldiniz” etiketi oldu.

Belediyenin Engelliler Sorumlusu Andreas Mangelsdorf, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı: “Birçok insan yardımcı köpeklerin hayati öneme sahip olduğunun farkında değil. Bu düzenlemeyle, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak ve kamu kurumlarında daha kapsayıcı bir ortam yaratmak istiyoruz. Yardımcı köpeklerin erişim hakları kanunen güvence altında ve biz de bunları hayata geçiriyoruz.”

Pfotenpiloten e.V. derneğinden Dr. Hannah Reuter ise, Hannover Belediyesi’nin bu öncü adımını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek şunları söyledi: “Hannover’in bu önemli adımı, kapsayıcılık ve erişim konusunda belediyelerin öncül bir rol üstlenebileceğini gösteriyor. Umarız, perakende, gastronomi, otelcilik, kültür ve sağlık gibi alanlardaki diğer kurumlar da belediyenin bu örneğini takip eder.”

Arka Plan Bilgileri

Pfotenpiloten e.V., “Yardımcı Köpek Dostu Belediye” kampanyasıyla, engelli bireylerin günlük yaşamda yardımcı köpeklere olan ihtiyacına dikkat çekmeyi ve kamu kurumlarında bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Kampanya kapsamında, belediye personeline bilinçlendirme eğitimleri veriliyor ve yardımcı köpek dostu noktalar, interaktif bir harita üzerinden duyuruluyor.

www.gazetehamburg.com

Hamburg’da Aşırılıkçılıkla Mücadelede Odak Noktası: “Tehdit Bütün Cephelerden Geliyor”

Sol Parti: "Demokrasiye En Büyük Tehdit Aşırı Sağdan Geliyor"

Hamburg-Wandsbek’te Aile Kavgası Kitle Kavgasına Dönüştü

Berlin’de Talat Paşa’ya Anma ve Anıt Tepkisi: “Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz”

Braunschweig Gümrük Dairesi’nden Rekor Rapor: 2024’te 2,3 Milyar Euro Vergi Geliri

FC St. Pauli, Mathias Pereira Lage’yi Kadrosuna Kattı

Hamburg, Paris Air Show’da Sürdürülebilir Havacılık İçin Sahne Aldı

Hamburg’da 2026 Olimpiyat Referandumu İçin Geri Sayım Başladı

En Moda 2025: Işıklar, Yıldızlar ve Unutulmaz Bir Gece!

HSV’de Yeni Başkan Seçiliyor: Marcell Jansen Dönemi Sona Eriyor

Görme Engelli Kadın Raylara Düştü: Hayati Tehlikesi Var

Küçük Sanatçılar Büyük Sahneye Çıkıyor: Bremenli Öğrencilerden Sanat Şöleni

Kadınların En Özgür Hissettiği 5 Semt Açıklandı

Hannover’in 2025/2026 Bütçesi Onaylandı

Hamburg’da Yeni Rekor: 315 Kapsayıcı DUO Ekip ile Engelleri Aşan Bir Gün

Almanya Dış İstihbarat Teşkilatının başına Kiev Büyükelçisi Martin Jaeger getirildi

Hamburg’da Hizmet Noktaları Birleşiyor: Eimsbüttel ve Nord, Eppendorf-Lokstedt’te Buluşuyor

Die Linke’den Groß-Sand İçin Güvence Talebi: "Acil Servis Kapanmasın, Mahalle Dışlanmasın"

Senatör Özlem Ünsal: “Bremen’de ve Almanya’da Konut İnşasında Hız Dönemi Başladı”

Hamburg Uluslararası Kültür Projelerine Destek Vermeye Devam Ediyor

Bremen ve Bremerhaven’li Öğrencilerden Tarih Yarışmasında Büyük Başarı

Hans-Bredow Enstitüsü 75 Yaşında: Hamburg’da Demokrasi ve Medya İçin Bir Bilim Başarısı

St. Pauli’de Veda Zamanı: Ole Marschall Kendi İsteğiyle Ayrılıyor

Lübeck Halk Eğitim Merkezi’nde Yeni Fırsat: Okul Diplomasını Şimdi Tamamlayın!

"Reklamsız Hamburg" Girişimi Başarısız Oldu

Vermisstenfahndung in Hamburg-St. Georg: Zwei 13-jährige Mädchen seit Sonntagabend verschwunden

St. Georg’ta Hırsızlık Takibi: AirTag Sinyali 3 Kişiyi Yakalattı

Vermisstenfahndung in Hamburg-Wilhelmsburg: 12-jähriges Mädchen seit Samstagabend vermisst

Interkultureller Familienverbund e.V. 10. Yılını Kutluyor

“Az İz, Çok Biz” Hamburg’da Son Kez Sahneye Çıkıyor!

Yükleniyor

Hamburg’da Aşırılıkçılıkla Mücadelede Odak Noktası: “Tehdit Bütün Cephelerden Geliyor”

Sol Parti: "Demokrasiye En Büyük Tehdit Aşırı Sağdan Geliyor"

Hamburg-Wandsbek’te Aile Kavgası Kitle Kavgasına Dönüştü

Berlin’de Talat Paşa’ya Anma ve Anıt Tepkisi: “Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz”

Braunschweig Gümrük Dairesi’nden Rekor Rapor: 2024’te 2,3 Milyar Euro Vergi Geliri

FC St. Pauli, Mathias Pereira Lage’yi Kadrosuna Kattı

  • Salı 34.7 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.1 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.1 ° / 22.3 ° Güneşli