Hanau katliamı ile ilgili araştırma komisyonu kuruluyor

Hanau katliamı ile ilgili araştırma komisyonu kuruluyor

Hanau'da dördü Türk 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan ırkçı saldırıyla ilgili Hessen eyalet parlamentosunda araştırma komisyonu kuruluyor. Komisyonda polisin olası ihmalleri de mercek altına alınacak.

Almanya'nın Hessen eyalet parlamentosunda, geçen yıl yaşanan ırkçı Hanau katliamı ile ilgili bir araştırma komisyonu kuruluyor. Kurulacak komisyonun, yaşanan olay esnası ve sonrasında, kurumların görevini yerine getirip getirmediğini ortaya çıkarması hedefleniyor.

Eyalet meclisinde grubu bulunan muhalefet partileri SPD (Sosyal Demokrat Parti), FDP (Hür Demokrat Parti) ve Sol Parti'nin komisyon kurulması talebiyle sunduğu ortak önergeye, çarşamba akşamı yapılan oylamada büyük oy çoğunluğuyla kabul edildi. İktidardaki CDU (Hristiyan Demokrat Birlik) ve Yeşiller de önergeye destek verirken, sadece sağ popülist AfD (Almanya için Alternatif) milletvekilleri karşı oy kullandı.

Ne olmuştu?

43 yaşındaki Tobias R. 19 Şubat 2020 tarihinde, iki ayrı nargile kafeyi basarak dördü Türkiye kökenli dokuz kişiyi ırkçı saiklerle ateşli silahla katletmişti. Katilin, bu cinayetlerin ardından annesini de öldürdüğü ve sonrasında intihar ettiği üzerinde duruluyor.

SPD Hessen Eyalet Meclis Grup Başkanı Nancy Faeser, "Hanau'daki terör saldırısı ile ilgili pek çok şey hala muğlak ve çelişkili" diyerek, olay esnasında polise acil arama üzerinden ulaşılamamasını, olay yerlerinden birinde acil çıkış kapısının polisin talebi nedeniyle kapalı tutuluyor olmasını ve polis ile savcılığın maktul yakınlarına karşı yaklaşımını buna örnek gösterdi.

Kurbanların aileleri, soruşturma makamlarının ihmallerini eleştirerek siyaset ve polis tarafından yalnız bırakıldıkları şikayetinde bulunmuştu.



Terör örgütü PKK'dan bir grup silahlarını imha etti

FC St. Pauli, Louis Oppie’yi Kadrosuna Kattı

Hamburg’a 50 Milyon Euroluk Dev Destek: “Impossible Founders” Startup Fabrikası Geliyor

St. Pauli’de Polis Şiddetine ve Ayrımcılığa Karşı Ortak Ses

Hamburg-Schnelsen’deki Saldırganlar Her Yerde Aranıyor

El Bagajı Ücretsiz mi Olmalı? AB'den Yeni Tatil Hamlesi

Berlin'de, Gazzeli çocukların fotoğrafları Federal Meclis'in önünde sergilendi

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

Futbolda Passolig dönemi sona erdi! Artık maçlara kimlikle girilecek

Hamburg'da Aile Dramı: Genç Kadın Öldürüldü, Zanlı Hayatını Kaybetti

Kiel’de Ortak Kabine: Hamburg ve Schleswig-Holstein Güçlü İşbirliğini Pekiştiriyor

Hamburg’da “Komşuluk Parkı” Genişletiliyor: Rot-Grün Koalisyonundan Yeni Hamle

Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: Kalk Ekibi Bir Dizi Madde Ele Geçirdi

Tevfik Şendöl’e Gazetecilik Ödülü

Hamburg’da Ücretsiz Öğrenci Bileti Büyük İlgi Gördü

Hannover’de Katolik Kreşlerine Destek Güçlendirildi: Yeni Anlaşma 2029’a Kadar Geçerli

FC St. Pauli, Forvet Hattını Güçlendirdi: Andréas Hountondji Sezonluk Kiralandı

Kühne Operası: Tartışmalı Geçmişe Sahip Zehirli Bir Hediye

Tüketicinin Sesi Hamburg’da Yükseliyor: 120 Bin Kişi Danışmanlık Aldı

Hamburg Beşiktaşlılar Birliği’nden Coşkulu Yaz Şenliği: “Yaza Merhaba Festivali”

Hamburg Türk Öğretmenler Derneği’nden Kota Uygulamasına Tepki: “Her Çocuk Eşit Eğitim Hakkına Sahiptir”

Hamburg, 2025 Avrupa’nın “Ağaçlar Şehri” Seçildi

Hamburg-Viyana ICE Treninde Balta ve Çekiçli Saldırı: Üç Kişi Yaralandı

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

CDU Hamburg: Elektrik Vergisi Düşürülmeli, Halk ve Ekonomi Rahatlatılmalı

Almanya'nın Saksonya eyaletinde çıkan orman yangınından dolayı bir mahalle tahliye edildi

Hamburg-Lurup’ta 44 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Moisling’in Kalbi 55 Yaşında: Haus der Mitte’de Büyük Kutlama

Bavyera ile Türkiye Arasında Sağlık Diplomasisi Güçleniyor

Hamburg’a “Herkes İçin Tuvalet” Geliyor

Yükleniyor