Hamburg’da En Önemlisi Özgür Olmak başlığı altında düzenlenen 8. Gösteri Sanatları Festivalinde, kentin tek çok kültürlü sahnesi olan Mut Tiyatrosu’nda da iki oyun sahnelendi.
Almanya’nın Hamburg kentinde bu yıl “En Önemlisi Özgür Olmak“ başlığı altında düzenlenen 8. Gösteri Sanatları Festivalinde, kentin tek multikültürel sahnesi olan Mut Tiyatrosu’nda da iki oyun sahnelendi.
Akşam seansının ilk gösterisinde, üç yıl sanat çalışmalarını Hamburg’da yürüten Kadir Has Üniversitesi Oyunculuk bölümü mezunu ve eski BKM Mutfak ekibi üyesi Göktuğ Engel, kendi yazdığı, dramaturjisini Pauline Schönfelder’in yaptığı ve koreografisini Elisabeth Kaul’ün hazırladığı Gülmek Yasak adlı oyunuyla sahne aldı. İzleyicilere kendi biyografisinden yola çıkarak standup komedi tarzında, danslı, müzikli bir performans sunan Göktuğ Engel, oyun adının aksine izleyicileri kahkahalara boğdu. Engel ve ekibi bir saatlik performans sonunda dakikalarca alkışlandı.
İlginç bir yaşam öyküsü
Akşamın yine bir saatlik ikinci oyununda, Çek kökenli Michaela Jirotka, İran kökenli Shahab Anousha ve Vietnam kökenli Linda Jiayun Gao-Lenders, Jesse James veya Komünizmin Ne Olduğu adlı oyunda, Almanya’ya sığınan babaları ile kendi yaşam öykülerini harmanlayarak politik ve ideolojik kavramların, bizzat içinde yaşayanlara göre nasıl bir evrim geçirdiklerini sahneye taşıdılar.
Komünist olduğu İran’dan kaçan babanın oğlu Shahab ile, komünizmden kaçan Çekoslovak babanın kızının ile Vietnam’dan kaçan babanın kızının mülteci olarak Almanya’da buluşmasını konu olan etkileyici oyun, ideolojik kavramların göreceliğini irdeledi.
Bazılarının cennet misali hayal ettiği düzenin, bizzat içinde yaşayanlar için cehennem veya tam tersinin olabileceğini gözler önüne seren oyun, bireysel hürriyetin önemine dikkat çekti. Oyunun konu aldığı ideolojik kavram kargaşasına uygun şekilde kaotik bir sahne dekoru ve düzeniyle sahnelenen oyun büyük beğeni topladı.
Sağlık Bakanı Nina Warken, expopharm’da PROKAS ve cashManager’i İnceledi
Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher’den Kanada ve ABD Ziyareti
Stefan Kuntz’tan HSV Taraftarlarına Sabır Çağrısı
Almanya'da "16. Marl Yağlı Güreşleri" düzenlenecek
Almanya'da bazı milletvekillerinin çalışanlarına parlamento binasına giriş kartı verilmedi
Almanya'da aşırı sağcı silahlı grup kurdukları şüphesiyle 8 kişiye yönelik operasyon
Reeperbahn Festivali 20. Yılında Hamburg’da Müzik Dünyasını Buluşturuyor
Eski Klinik Yeni Okula Dönüştü: St.-Jürgen Caddesi’nde Modern Bir İlkokul
Dortmund Polisi İki Kadın Zanlıyı Fotoğraflarla Arıyor
80-jährige Frau aus Hamburg-St. Pauli vermisst – Polizei bittet um Hinweise
St. Pauli Augsburg’u Devirdi: Tarihî Başlangıç! 2-1
T.C. Mainz Başkonsolosu Mehmet Akif İnam: “Türkiye, 2024’te 62 milyon turistle rekor kırdı”
Verfassungsschutz’un 75. Yılı: Sol Parti’den Sert Eleştiri
50 Yaş Üstü Erkekler İçin Büyük Tehdit: Prostat Kanseri
Almanya'da iç istihbaratın başına bir Türk atandı
A Milli Basketbol Takımı, Avrupa ikincisi oldu
Berlin'de "Gazze'de soykırımı durdurun" çağrısıyla barış gösterisi yapıldı
Bayern Münih sahasında Hamburg'a karşı rahat kazandı
Meta’ya Almanya’da Toplu Dava: Kullanıcı Verileri Tehlikede mi?
Almanya'da Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanlığına atanan Jaeger göreve başladı
Almanya’da AfD’li milletvekili Maximilian Krah'ın dokunulmazlığı kaldırıldı
Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü İçin Başvurular Başladı
Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Menekşe Korosuna Ziyaret
Almanya’da Öldürülen Gülay U.’nun Baş Şüphelisi Gökan Eryener Her Yerde Aranıyor
Steilshoop’ta Sağlık Hizmetleri Çöküşün Eşiğinde: Sol Parti’den MVZ Talebi
Kasayı Çalamadılar, 35 Bin Euro’luk Hasar Bıraktılar
Ulrike Kloiber Yeniden Senato Koordinatörü Seçildi
Eşit Haklar, Eşit Fırsatlar: Hamburg’da Yatay Antidiskriminasyon Bürosu Açıldı
Hamburg Parlamentosu 10. Kez Toplanıyor
Hamburg’da Tekstilde Döngüsel Ekonomi İçin Yeni Adım: “A-Gain Guide” Başladı