Hamburg’da Barış ve Sosyal Adalet İçin Yeni Hareket: 'Barış ve Sosyal Adalet Seçimi'

"Mehmet Yıldız önderliğinde kurulan 'Barış ve Sosyal Adalet Seçimi', savaş ve ekonomik zorluklara karşı Hamburg halkını bir araya gelmeye çağırıyor."

Hamburg 14.11.2024 04:15:00 0
Hamburg’da Barış ve Sosyal Adalet İçin Yeni Hareket:

Hamburg’da, savaş finansmanı ve askeri müdahalelerle dolu bir siyasi atmosferde, barış ve sosyal adalet talebiyle yeni bir hareket doğdu. 'Barış ve Sosyal Adalet Seçimi' adıyla kurulan bu oluşum, Hamburg halkını savaş ve ekonomik düşüşe karşı birlikte mücadele etmeye davet ediyor.

Mehmet Yıldız, "Mevcut hükümet savaş yanlılarından oluşuyor ve askeri müdahale ile savaş finansmanı konusunda yarışa girerken, halkın sosyal ve ekonomik ihtiyaçları göz ardı ediliyor. Rusya’ya karşı yürütülen ekonomik savaşın etkileri çok hissediliyor: Yaşam maliyetleri artıyor, enerji fiyatları yükseliyor ve hem bireyler hem de küçük ve orta ölçekli işletmeler büyük bir baskı altında" diye belirtti.

Yıldız, "Alman hükümeti, kendi halkının ve ekonomisinin çıkarlarını savunmak yerine, savaş odaklı bir ekonomi ve ABD’nin emperyalist politikalarını izliyor. Bu politika sadece kaçış ve göç dalgasına yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda Almanya’daki birçok insanın yaşam temelini de tehlikeye atıyor. Savaşlara harcanan paraya, eğitim, çocuk yuvaları, konut yapımı, emeklilik, sağlık, sosyal hizmetler ve yoksullukla mücadele için ihtiyacımız var. Savaşlar sadece insanları ve doğayı yok eder" şeklinde açıklamalarına devam etti.

Bağımsız milletvekili Mehmet Yıldız, "Küçük ve orta ölçekli işletmeler, yanlış enerji politikaları ve artan maliyetler nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kalıyor. Artık net bir mesaj verme zamanı: Barış, refah ve çevreyi korumayı esas alan bir politika talep ediyoruz!" dedi.

Yıldız ayrıca, "Yeni seçmen hareketimiz, şehri yatırımcılara satma politikalarına karşı duruyor. Hamburg Limanı’nın satışı ve Elbtower skandalı, yanlış politikaların örnekleridir. Hamburg’daki şehir planlamasını halkla birlikte şekillendirmek istiyoruz. Zenginlere vergi ayrıcalıkları sağlanmasına karşı çıkıyoruz ve Warburg Bankası olayının eksiksiz şekilde aydınlatılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

'Barış ve Sosyal Adalet Seçimi' Hamburg halkını, daha adil ve barışçıl bir gelecek için birlik olmaya çağırıyor. Bu hareket, halka hizmet eden, silah sanayii ve sahiplerinin çıkarlarına değil, insanlara yönelik bir politika vaat ediyor.

 

www.gazetehamburg.com

CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

KL!CK Kindermuseum Geçici Adresinde Kapılarını Açtı

Çağdaş Suseven ve Ayta Sözeri’den Müzik Dolu Unutulmaz Gece!

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Rize’de Kadın Projelerine Destek Ziyareti Gerçekleştirdi

FC St. Pauli Bundesliga’ya Derbi Rüzgârıyla Başlıyor

FC St. Pauli Orta Sahasını Güçlendirdi: Joel Chima Fujita Kadroya Katıldı

Elias Saad Bundesliga Yolunda: FC St. Pauli’den FC Augsburg’a Transfer Oldu

Hamburg-Harburg’da Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Zanlı Gözaltında

St. Pauli’de Kayıp Alarmı: 65 Yaşındaki Janusz Jan Karpinski Her Yerde Aranıyor

Almanya'da meclis kira freninin 2029 sonuna kadar uzatılmasını onayladı

Almanya'da hastanelerin iflas riski artıyor

Senatodan Onur Gecesi: Yurt Dışı Görevdeki Kahramanlara Teşekkür

Belit Onay’dan MHH’ye Raylı Sistem Çağrısı: “Yüzyıl Projesine Ulaşım Yakışır”

Hannover’de Havuzda Şiddet Olayı: Belediye Başkanı Onay’dan Sert Tepki

Hamburg-Barmbek-Nord’da Yağma Suçuna Karışan İki Şüpheli Aranıyor

Bremerhaven'de Kadın Sığınmaevi Dolu: Şiddet Mağdurları Geri Çevriliyor

Freude über den Abschluss: Internationale Studierende feiern ihren Abschluss in Ankara

Kieler Woche 2025: Güvenli ve Huzurlu Bir Festival Devam Ediyor

Hamburg’da Dijital Günü: Vatandaşlar Dijital Hizmetlere Hazırlanıyor

Hamburg Barmbek-Nord’da Tehdit Olayı: Polis Şüpheliyi Arıyor

Almanya’da geçen yıl mağazalardan 3 milyar avroluk hırsızlık yapıldı

Ahmet Kerim Matur’dan Duygusal Bir Çağrı: “Gel Yarim” Yayında

Hamburg’daki Okul ve Kreşlerde Radon Değeri Güvenli Sınırların Altında

Hamburg’da Kuzey Almanya Konut Zirvesi: Beş Eyaletten Yapı Devrimi Çağrısı

Hamburg’da Aşırılıkçılıkla Mücadelede Odak Noktası: “Tehdit Bütün Cephelerden Geliyor”

Sol Parti: "Demokrasiye En Büyük Tehdit Aşırı Sağdan Geliyor"

Yükleniyor

CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

KL!CK Kindermuseum Geçici Adresinde Kapılarını Açtı

  • Salı 34.5 ° / 17.6 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 17.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.9 ° / 21.7 ° Güneşli