Tarih: 23.04.2024 14:47

Hamburg, Tarihi ve Önemli Şahsiyetleriyle Yeniden Adlandırılıyor: Hammaburg-Platz ve Karl-Lagerfeld-Promenade Geliyor

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg'da Senatskommission für die Benennung von Verkehrsflächen (Ulaşım Alanları İçin Adlandırma Komisyonu), şehrin tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan yeni adlar için kararlar aldı.

Domstraße ile Alter Fischmarkt arasındaki yeşil alana "Hammaburg-Platz" adı verilerek, 8. yüzyılda şehrin temellerinin atıldığı Hammaburg'a atıfta bulunuluyor.

Karl Lagerfeld'in doğum yeri olan Hamburg'un Alsterfleet bölgesindeki cadde Karl-Lagerfeld-Promenade olarak adlandırıldı. Angelika Landwehr-Stieg, küçük tiyatro "Theater das Zimmer"ın kurucusu Angelika Landwehr'a, Magret-Thiede-Park ise 1963'teki büyük fırtınada hayatını kaybeden bir Wilhelmsburger'e adanmış durumda.

Dr. Carsten Brosda, Hamburg Kültür ve Medya Senatorü, "Yeni adlandırmalarla şehirde önemli anıları canlı tutuyoruz. Hammaburg-Platz ile şehrin köklerini ve önemli insanları hatırlatıyoruz." dedi.

Eduard-Bargheer-Park, Ingeburg-Morgenstern-Stieg ve Hanni-Schult-Park gibi birçok yeni adlandırma da gerçekleşti. Bergedorf'ta, NS belirtileri taşıyan iki cadde adı da Arnold Schwaßmann ve Otto Möller gibi tarihi figürlere dönüştürüldü.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —