Tarih: 25.03.2024 15:46

Hamburg Mut Tiyatrosu, İzmir'de düzenlenen tiyatro festivalinde ödüle layık görüldü!

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg merkezli Mut Tiyatrosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 42. Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali'nde sahnelediği "Kim Korkar Virginia Woolf'tan?" oyunuyla dikkatleri üzerine çekti. Edward Franklin Albee'nin unutulmaz eseri olarak kabul edilen bu oyun, festival seyircileri tarafından büyük ilgi gördü.

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunda, Mut Tiyatrosu'nun Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay'ın yönetiminde Almanca olarak performans sergilendi. Oyunun başrollerini ise Sophia Kälbe, Martin Freiling, Emrah Demir, Marja Paape ve Yasemin Cec paylaştılar. Seyircilerden tam not alan oyun, insanların yaşamlarının gerçekleriyle yüzleşmelerini konu alarak derin bir etki bıraktı.



İzmir Büyükşehir Kültür Dairesi Başkanı Ceren Umay, festivaldeki performanslarından dolayı Mut Tiyatrosu'na "Başarı Ödülü" verdi. Mahmut Canbay, bu ödülü uzun ve titiz çalışmalarının bir takdiri olarak gördüklerini belirtirken, oyuncuların tutkulu performansları ve teknik ekibin özverili çalışmalarıyla unutulmaz bir tiyatro deneyimi sunduklarını ifade etti.

Edward Albee'nin "Kim Korkar Virgina Woolf’tan?" adlı oyununu hazırlarken, Canbay, oyunun özünü şu şekilde özetledi: "Eğer kendiniz hakkında gerçeği söylemezseniz, kendinize dürüst değilseniz, başkalarına da gerçekçi ve dürüst olamazsınız. Modern toplumlarda sahte yanılsamalar bazen hayatta kalmanın gerekçesi. Sahte kaleler yıkılınca, bunun üzerine inşa edilmiş hayatlarda yıkılıyor. Oyun bunu evli çiftin örneğinde anlatıyor.”

Festival, yerel ve ulusal tiyatro gruplarının yanı sıra Almanya, Yunanistan, Lübnan ve Sırbistan'dan gelen tiyatro gruplarının da performanslarına ev sahipliği yaparken, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde son bulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —