Hamburg Marienkrankenhaus'ta Yangın Faciası: 3 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı

Hamburg Marienkrankenhaus

Hohenfelde semtindeki Marienkrankenhaus'ta çıkan yangında üç hasta yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı. 72 yaşındaki bir hasta kundaklama şüphesiyle gözaltına alındı. Olayın nedenine ilişkin soruşturma sürüyor.

Haber Sebahat ACI

Hamburg’un Hohenfelde semtinde bulunan Marienkrankenhaus’ta Pazar gecesi meydana gelen yangın, büyük bir faciaya yol açtı. Geriatri servisinde çıkan yangında 84, 85 ve 87 yaşlarındaki üç erkek hasta hayatını kaybederken, biri hâlâ hayati tehlike altında olmak üzere 33 kişi yaralandı. Yangınla ilgili olarak 72 yaşındaki bir hasta, kundaklama şüphesiyle gözaltına alındı.

Hamburg Emniyeti tarafından yapılan açıklamada, tanık ifadelerine göre yangının kasıtlı olarak çıkarıldığı yönünde güçlü şüphelerin bulunduğu belirtildi. Söz konusu şüphelinin olay sırasında psikolojik bir kriz yaşayıp yaşamadığı şu anda araştırılıyor. Pazartesi günü, şüphelinin tutuklanıp tutuklanmayacağına karar verilmesi bekleniyor.

Yangın, yaşlı ve hareket kabiliyeti kısıtlı hastaların bulunduğu geriatrik servisin zemin katında gece yarısından hemen sonra başladı. Kısa sürede alevler üst katlara sıçradı ve yoğun duman binanın dört katına yayıldı. Yangın yaklaşık 20 dakika içinde kontrol altına alınsa da, kurtarma çalışmaları sabahın ilk saatlerine kadar devam etti.

Yangına yaklaşık 220 itfaiye ve kurtarma görevlisi müdahale etti. Duman nedeniyle odalarından çıkamayan birçok hasta, özel kaçış başlıklarıyla tahliye edildi; bazıları ise merdiven ve vinç yardımıyla camlardan çıkarıldı. Yaralılar hastanenin acil servisinde veya çevredeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Hastane yöneticisi Christoph Schmitz yaptığı açıklamada, olayın nedenlerinin yetkililerle işbirliği içinde hızla aydınlatılacağını belirtti. "Hasta ve çalışanlarımızın güvenliği bizim için her şeyden önce gelir," diyen Schmitz, gerekli tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

Hamburg Eyaleti Sağlık Senatörü Melanie Schlotzhauer ise yaptığı açıklamada yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Düşüncelerimiz hayatını kaybedenlerle, yaralılarla ve yakınlarıyla” dedi. Ayrıca hızlı ve özverili müdahaleleri dolayısıyla tüm kurtarma ekiplerine ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Yangının meydana geldiği Marienkrankenhaus, yaklaşık 600 yatak kapasitesine sahip ve yılda 93.000’e yakın hastaya hizmet veren, Kuzey Almanya’nın en büyük dini hastanelerinden biri olarak biliniyor.

Yangının ardından Hamburg Başpiskoposluğu da bir açıklama yaparak inananları dualara çağırdı. Başpiskopos Stefan Heße'nin olaydan büyük bir üzüntüyle haberdar olduğu ve duaların ölenler, yaralılar, yakınları ve sağlık personeli için olduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, kamuoyunun olay hakkında bilgilendirilmesine devam edileceği belirtildi.

 



Almanya’da 1,8 Milyonu Aşan İş Gücü Açığı: Türk Uzmanlara Kapılar Açılıyor

Almanya: 1 - Portekiz: 2

Hamburg Hizmet Noktası Merkezde: Yeni “Flagship” Vatandaşlık Ofisi Açıldı

Louise-Schroeder-Straße’ye Bisiklet Ödülü: Altona Örnek Oldu

Bremen Gümrüğü 2024’te Suçla Mücadelede Öne Çıktı: 400 Kilo Kokain, 150 Bin Sahte Ürün Ele Geçirildi

Hannover’da Ev Sizlere Yaz Desteği: Hitzeye Karşı Ortak Mücadele

Hamburg’da U5 Projesinde Kritik Sorunlar: Tehlikeli Platformlar ve Uzayan İnşaat Süreleri

Hasan Baba Tekkesi Tempi Vadisi’nde Yeniden Hayat Buldu

Hamburg'da Dini Bayramlarda Dersten Muafiyet Hakkı: Veliler Bilgilendirildi

Ayvalık’ın Beş Lezzeti Tescillendi, Sırada Meze Hazinesi Var

EN MODA Ödül Gecesiyle Kuzey Kıbrıs'ta Yıldızlar Geçidi Başlıyor

FC St. Pauli ile Sören Ahlers’in Yolları Ayrıldı

Alman mahkemesine göre, sınırda iltica talebinde bulunanların geri çevrilmesi yasa dışı

Bergedorf’ta Hemşirelik Eğitimine Teknolojik Destek: Yeni SkillsLab Açıldı

Hamburg Rathausmarkt'taki Tarihi Cam Pavyonlar Yeniden Hayat Buluyor

Hannover’de Dört Semtte Semt Güvenliği Temsilcileri Göreve Başladı

Amtswechsel bei der Polizeiinspektion Heilsbronn

Münih’te “Keşfet x Düşler Festivali” İlham Verdi

Siebe Van der Heyden'den Veda Mesajı: "Bu Kulübün Bir Parçası Hep Benimle Kalacak"

Hamburg Marienkrankenhaus'ta Yangın Faciası: 3 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı

4.Türkiye Avrupa İş Dünyası Ödülleri Görkemli Bir Törenle Sahiplerini Buldu.

Hamburg’un Yeni Olimpiyat Hayali Tartışma Yarattı: “Nolympia” Sloganları Yükseldi

Hamburg’da “Yeni Olimpiyat” Planına Sol Parti Tepkili: “Tarih Unutturulamaz!”

Hamburg’da Sanatın Kalbi İki Hafta Boyunca Tiyatro İçin Attı

Tuğba Olgaç’tan Yaz Bombası: “Gözün Aydın”

Paris Saint-Germain, Inter'i farklı yenerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu

Almanya'da küçük uçağın evin üzerine düşmesi sonucu 2 kişi öldü

Noah Weißhaupt’a Veda: St. Pauli’de İz Bırakan Yarım Sezon

Landshut’ta Birlik ve Beraberlik Dayanışması Gönülleri Fethetti

Bremen’de Türk Kültürüne Alkışlarla Veda: Kültürale Festivali Muhteşem Konserle Sona Erdi

Yükleniyor