Hamburg’ta enerji faturalarını ödeyemeyenlere kolaylık sağlanacak
Hamburg Eyalet Hükümeti ortaklarından Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) milletvekilleri, enerji faturalarını ödeyemeyen hanelere enerji ikmalinin kesilmeyeceğini belirtti.
Hamburg Eyalet Hükümeti, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği savaş nedeniyle Avrupa’da ortaya çıkan enerji fiyatlarındaki artıştan Hamburgluların olumsuz etkilenmemesi için çözümler arıyor.
Bu doğrultuda, Hamburg Eyalet Hükümeti ortaklarından Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) milletvekilleri, enerji faturalarını ödeyemeyen hanelerin enerji ikmalinin kesilmeyeceğini, bu durumdaki kiracıların konutlarından çıkarılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.
Milletvekilleri yaptığı açıklamada, Hamburgluların maddi yükünü hafifletmek için federal ve eyalet parlamentolarında yürütülen yoğun çabaları memnunlukla karşıladığını söyleyerek Hamburg’da hiç kimsenin enerjisiz bırakılmayacağını belirtti.
Acil yardım fonu oluşturulacak
Buna göre artan enerji giderleri yüzünden maddi sıkıntı içine düşen ve enerji faturalarını ödeyemeyecek durumdaki kişiler için kısa vadede acil yardım fonu oluşturulacak. Bu fondan enerji giderlerini karşılayamayacak ölçüde zor durumda olan Hamburglulara destekte bulunulacak.
www.gazetehamburg.com
Türk-Alman Dostluk Federasyonu Hessen Başkanı Yeşim Çevik’e Oxford’da liderlik ödülü
Almanya’da akaryakıt alarmı: Benzin tüm zamanların zirvesinde
Hamburg’da 45 bin çocuk için “Okula Yürüyerek” kampanyası başladı
Hamburg’daki çifte cinayette sınır dışı davası ayrıntısı
Berlin seçiminde Elif Eralp’ın partisi birinci oldu
Hamburg’da SPD Bürosuna Boyalı Saldırı: Devlet Güvenlik Birimi Soruşturuyor
- Pazartesi 29.8 ° / 21.3 ° Çok bulutlu
- Salı 30.5 ° / 21.4 ° Güneşli
- Çarşamba 27.4 ° / 18.7 ° Güneşli





