Hamburg'dan kısa haberler

Hamburg Eyalet meclisinde alınan önemli kararlar

Hamburg 21.11.2016 21:17:36 0
Hamburg
 
TELEVİZYON KULESİ VE ÇEŞİTLİ KÜLTÜR PROJELERİ İÇİN FEDERAL BÜTÇE DESTEĞİ
Federal Parlamento Bütçe Komisyonu Hamburg’da çeşitli kültür projeleri için 68 milyon tahsis etti. “Tele-Michel” diye bilinen televizyon kulesinin tadilatı, Laeisz Müzikholü, Bergedorf Rasathanesi, Dammtor Botanik Bahçe ve limandaki Sanat ve Kültür Merkezi’nin tadilatı ve onarımı için toplam kullanılacak para sayesinde Hamburg’un turistik ve kültürel önem taşıyan merkezleri daha çekici hale getirilecek.
 
MEMURLARA MANEVİ TAZMİNAT
SPD-Yeşiller koalisyonu görevde saldırıya uğrayarak yaralanan örneğin polis memurların halk arasında “acı parası” olarak tanımlanan manevi tazminat alabilmeleri için memurluk yasasında değişiklik teklifi hazırlayarak parlamentoya sundu. Çok sayıda saldırıda memurların dava açmalarına ve kendilerine manevi tazminat verilmesi kararlaştırılmasına rağmen, saldırganın tazminatı ödeyecek gücü olmaması üzerine memurlar tazminatı alamıyorlardı. Yasa değişikliği manevi tazminatın, memurların mağdur olmaması için ilk etapta devlet tarafından karşılanmasını öngörüyor. Sonraki süreçte devlet ödediği parayı hükümlüden tahsil edecek. Yasa değişikliği önergesinde en çok polis ve itfaiye memurlarının görevde saldırıya uğradıklarına dikkat çekildi.
 
MÜLTECİ KONUTLARI SOSYAL KONUTA DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Kente gelen mülteci sayısında yaşanan ciddi azalma nedeniyle, yakın zamana kadar mülteciler için kullanılan belediyeye ait “fördern und wohnen” konut şirketinin idaresinde bulunan konutlar, yakın zamanda sosyal konut ve serbest konut piyasasına kazandırılacak. İlk aşamada Poppenbütteler Weg’de bulunan ve geçmişte mültecilerin barındırıldığı konutların konut piyasasına kazandırılacağı belirtidi. Bu çalışmanın aynı zamanda ‘Hamburg’da iyi bir uyum için’ – ‘Hamburg für gute Integration’ adlı inisiyatifle yapılan anlaşmanın bir gereği olduğu vurgulandı.
 
MEVCUT  İÇME SUYU KAYNAKLARI KORUNACAK, YENİLERİ TESPİT EDİLECEK
Çok iyi kalitede olan Hamburg çeşme suyu kaynaklarını korumak ve ileriye dönük olarak yenilerini tespit etmek amacıyla rapor hazırlanacak. Hamburg Sular İdaresi’nin verilerine göre içme suyu kazanılan kuyuların yaş ortalamasının 43 olduğu açıklanırken, kent genelinde yeni içme suyu kuyularının açılmasının uzun vaadede zorunlu olduğuna işaret edildi. Buna paralel olarak eski kuyular ve dağıtım ağları da onarılarak verim düşüklüğünün engellenmesi öngörülüyor.
 
HAFENCİTY ÜNİVERSİTESİ’NE DANIŞMA KURULU
Eyalet Parlamentosu, bağımsız bilim konseyenin tavsiye kararı doğrultusunda parlamento HafenCity Üniversitesi’ne (HCU) stratejik destek verecek ve diğer üniversite ve yüksek okullarla ortak bilgi akışında yardımcı olacak bir bilim danışma kurulu oluşturulmasını kararlaştrırdı. Danışma kurulu özellikle kentin geleceği açısından önem taşıyan konularda araştırmalar yapılmasını teşvik edecek.

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı

Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”

Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor

Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında

Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı

Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor

Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi

Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu

Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor

Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı

Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri

Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”

Miray Akovalıgil, Almanya’yı Kahkahaya Boğmaya Geliyor!

Hamburg’da Basın Özgürlüğü Onurlandırıldı: Free Media Awards 2025 Sahiplerini Buldu

Hamburg’da “Gönüllülük Evi” Yeni Yeriyle Daha Görünür Olacak

Hamburg’da “WeDo” Buluşması: Göçmen Dernekleri Bir Araya Geliyor

BTT’nin 8. Liyakat Madalyası Töreni

Hamburg’da Kulüp Çıkışı Saldırı: 33 Yaşındaki Adam Ölümden Döndü

Bremenli Gençler Artık Daha Az Madde Kullanıyor Ama Ekran Başında Daha Fazla Zaman Geçiriyor

GazeteHamburg Ekibi Geleneksel Kahvaltıda Buluştu

Hamburg’da Kuş Gribi Alarmı: Tüm Şehirde Kümes Zorunluluğu Başladı

Hamburg’da Soğuk Gece: St. Pauli, Mönchengladbach’a Farklı Yenildi

St. Pauli’nin Rakibi Belli Oldu: DFB Kupası’nda Mönchengladbach Deplasmanı

Hamburg Sürücü Adayları İçin Umut Veriyor: Ehliyet Artık Daha Ucuz Olacak

Hannover’de Katılım Toplantısı: Onay, Bothfeld-Vahrenheide Halkıyla Buluşuyor

Hannover’de Kuş Gribi Alarmı

Dortmund Polisi Uyardı: “Cadılar Bayramı Aptallığın Kılıfı Değil”

Yükleniyor

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı

Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”

Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor

  • Cuma 24.9 ° / 15.8 ° false
  • Cumartesi 25.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Pazar 24.7 ° / 15.1 ° Güneşli