Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz (SPD) tarafından düzenlenen 'Hamburg'umuzu tanıyalım' turunda gönüllü rehber Gerd Mildner, katılımcıları kent-eyaletin tarihi hakkında bilgilendirdi.
HAMBURG Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz (SPD) tarafından organize edilen "Hamburg'umuzu tanıyalım" başlıklı kent turuna ilgi büyük oldu.
Belediye Sarayı ve aynı zamanda Eyalet Parlamentosu olan Rathaus önünde başlayan turda, katılımcılar rehber Gerd Mildner'in verdiği bilgiler ışığında Hamburg tarihinin izini sürdüler.
Tam önünde durduğunuz zaman ana giriş kapısının sol tarafı eyalet yönetimine, sağ tarafı kent işlerine ait olan 112 metre yüksekliğindeki Rathaus'un 1897'de inşa edildiğini söyleyen Mildner, "Trostbrücke'de bulunan eski Rathaus'un 1842'de meydana gelen büyük yangın felaketinde, neredeyse tüm eski şehir merkeziyle birlikte kül olması üzerine bu yeni yönetim merkezi inşa edildi. Kentin yangın sonrası yeniden inşa edilmesinde, Rathaus önünde heykeli bulunan Alman edebiyatının en önemli ismi, Almanya’ya hep eleştirsel bakan ve hatta sürgün yiyen şair Heinrich Heine’nin bankacı amcası Salomon Heine’nin payı büyük. Dönemin en zenginlerinden olan Salomon Heine’nin bağış ve kefilliği sayesinde kent merkezinin inşası için gerekli maddi kaynaklar sağlandı. Rathaus 1943 yılında İkinci Dünya Savaşı sırasındaki bombalamalarda ağır hasar gördü. Fakat savaş sonrası öz mimarisine sadık şekilde onarıldı" dedi.
Hanse kenti
Mildner, Hamburg'un Lübeck ile birlikte, liman kentlerinin 12. yüzyıl - 17. yüzyıl arası ticaret gemilerinin korsan saldırılarına karşı korunması için kurduğu ve halen isimlerinde taşıdığı "Hanse" isimli birliğin öncü kentlerinden olduğunu kaydetti. Sadece Hamburglular değili, her yıl kente gelen milyonlarca turistin de keyifle etrafından gezdiği İç ve Dış Alster'in Elbe Nehrinin suni şekilde genişletilmiş kolları olduğu bilgisini veren rehber, "Amaç Alster'in çeşitli kıyılarında kurulu değirmenleri çalıştırmak ve aynı zamanda limana gelen mallarının kayıklarla kent içinde dağıtımını sağlamaktı. Teknolojinin ilerlemesiyle su gücüyle çalışan değirmenlere ihtiyaç kalmadı. İç Alster'in güney sınırını oluşturan Jungfernstieg (Bakire Kaldırımı) adından da tahmin edileceği gibi, gerçekten genç kadınların gezmek için tercih ettiği canlı bir sokaktı." dedi.
Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”
Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı
Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!
Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek
Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar
Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı
Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”
Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek
Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı
Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı
Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”
Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor
Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında
Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı
Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor
Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi
Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu
Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor
Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı
Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri
Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”