Tarih: 14.11.2021 20:19

Hamburg’da Urfa kültüründen esintiler

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg’da faaliyet gösterenAvrupa Danışmanlık ve Organizasyon Sahibi Sümbül Tarakçılar tarafından Lauenburg/Elbe kentindeki Mosaik Festsaal’de, Urfa Sıra ve Türkü Gecesi düzenlendi.
Gecede Müzisyen Fevzi Kızıl ve ekibi ile Furkan ve Grup Royal, Urfa yöresine ait türküleri seslendirdi, davetliler geç saate kadar türkülere eşlik edip pistte halay çekti. Konuklara çiğ köfte ve Urfa’nın leziz yemekleri ikram edildi.

“Bu, bir başlangıç”
Gecede konuşan Avrupa Danışmanlık ve Organizasyon Sahibi Sümbül Tarakçılar “Schleswig-Holstein Eyaleti sınırları içindeyiz. Biraz uzak olmamıza rağmen başta Hamburg olmak üzere çevre şehirlerden katılım sağlayan müziksever dostlara, müzik gruplarına, medya mensuplarına ve Salon Mosaik Festsaal ekibine candan teşekkür ediyorum. Bu, bir başlangıç. 2022 yılından itibaren Hamburg’da çok değişik organizasyonlarla ortaya çıkacağız.” diye konuştu.
“Bu kökleşmiş gelenek canlandırılmalı”
Gecede konuşma yapan Hamburg Avrupa Urfalılar Derneği Başkanı Ali Baba Coşkun ise Türkiye’de sıra geceleri etkinlikleri sayesinde çok sayıda insanın geçimini sağladığına dikkat çekti. Coşkun, yurt dışında yaşayan vatandaşların da bu kökleşmiş geleneği canlandırmasının önem taşıdığını söyledi. Bu etkinliklerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Coşkun, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.



 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —